用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會李兆強小學 聖公會李兆強小學(平田)
樓主: 心美
go

聖公會李兆強小學(平田) [複製鏈接]

謝謝你,但要安排吓啲時間先
原文章由 ywtmama 於 07-9-24 13:06 硐表
真係要做多d練習先得, 尤其是中文閱讀理解, 亞女可以全軍覆沒,
所以在暑假訓練佢, 現在做了兩本好好多,一般都難唔到佢!
;-) :-D :-)

我同你一樣由爸爸做代表去呀!我要睇住呀女,:cry: 下次再約各mami 同小朋友啦:
原文章由 homingm 於 07-9-25 17:52 硐表
我都想見下你o地,28/9爸爸去家長會,果日我要留在家中湊仔呀,又同你o地緣慳一面了:cry: ,唯有再等下一次

心美

9月起計兩年,應該係2009年*9月wor,如P.4開始實行全級普通話教中文你地現在P.2就有你地分lor.如P.2開始實行就你地同我地2007小一嘅都冇份住,要等下添因要實行一段時間再全校(除P.1)實行啦!

一係咪即是明年開始既P.2或P.4就會實行
咁由P.4開始我地都仲有份,但由P.2開始既,出年我地P.3咪無份......
28號家長會我相信應該都會有家長問
[/quote]

[ 本文章最後由 shan-mama 於 07-9-28 00:21 編輯 ]

各位媽咪,

今日聽小測睇真啲時介紹左冬季外套,係2合1架熱可除冬可加好過校褸好多![quote]原文章由 homingm 於 07-10-10 16:30 硐表
心美>>你係講中文仲有好多課未教呀?係家長會見班主任時呀仔爸都提出問題問老師為何中文會教得那麼快,老師雖未即時回答問題,但後來老師同呀仔講就o黎測驗啦,所以要教快一點,如果唔係就教唔晒o架啦,其實都有道理,大家一樣都咁 ... [/quote聽

係呀!連我老公都話:一個顛兩個顛,就黎連佢都要入青山.(因亞女駁咀 .我鬧佢佢就哭 0
原文章由 homingm 於 07-10-17 16:36 硐表
咁你o地working mum下星期會唔會放假陪呀仔呀囡,同佢o地溫書呀?你o地覺唔覺每逢小朋友測驗考試,我o地做爸媽的都會好緊張,尤其d媽咪,每逢呢個時候都容易癲咁 ...

[/quote]
各位mami,

好耐無上網啦,除左家課!上左小一之後好似咩時間都唔夠用 ,又要做功課,又要上網做練習,玩嘅時間都無 ,所以 聖誕假期先去旅行再去party之後要急急手做家課和温習 ,依家真係好珍惜的假期!!::" />:" />

祝各位mami & 小朋友 聖誕快樂!學業進步!

[ 本文章最後由 shan-mama 於 07-12-24 08:48 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題