用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到太子方方取錄信
樓主: kbac
go

收到太子方方取錄信 [複製鏈接]

引用:請問有無人知幾錢學費?

原帖由 tuelovefei 於 12-11-08 發表
請問有無人知幾錢學費?
今年對衡$3300,太子$3960,12期

引用:我有其他offer,+嘉德麗,所以諗緊! 上次見

原帖由 kbac 於 12-11-08 發表
我有其他offer, 嘉德麗,所以諗緊!
上次見方方,係15個到一班,但佢只係得prenursery同k1, 之後點呀?去對 ...
K2過返對衡道,主任話如果你繼續讀的話保證有位!但我咁諗,反正k2要適應過新環境新老師,可不在k1時找其他更好的offer?我相信好多太子家長同我有一樣想法,讀完n班後走到就走,畢竟如此細及舊校舍要收$3960似乎貴了點!(呢個價錢可以有好多更好的選擇)再說,k2中期已要開始準備考小學,若到時先轉,又唔知仔仔適唔適應開唔開心!而且交咗兩年較貴學費,到頭來又要返對衡,可不一開始讀較便宜的對衡?以上是我作為太子n1家長的心聲,可能有人不認同,但只是想給大家參考,尤其同時有太子及對衡offer的家長!
但要一提,太子的老師及嬸嬸上下的確很好,仔仔很喜歡她們,亦很愛上學,這是我很感謝的!只可惜無k2k3是致命傷,但若無其他選擇,個人覺得此校也不錯,也可作back up騎牛搵馬!希望以上意見幫到大家!

Tunghk  多謝你的分享啊~同意其實大部份的家長都會讀N1後轉校升K1^^  發表於 12-11-11 22:30
‹ 上一主題|下一主題