用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2014年讀PN,請進!
樓主: annissab
go

2014年讀PN,請進!   [複製鏈接]

hi, 我囡囡12年9月出世,荃灣區,岩岩報咗3間幼兒園…

引用:hi,+我囡囡12年9月出世,荃灣區,岩岩報咗3

原帖由 Patrick_ma 於 13-02-24 發表
請問邊間而家可以報呀?

回覆:Patrick_ma 的帖子

好勁!原来咁早有得報

因為囡囡係龍年出世,始終驚競爭大,所以打算報晒荃灣既學校,到時再慢慢揀……暫時報咗救世軍,聖文嘉 同 深井保護兒童會……

好高興認識你地。我B囝係2012-2 月出世住西盈盤,未找n班,冇從入手,有冇mama係住呢頭交流下:)

回覆:2014年讀PN,請進!

我個女都係9月8日出世唔大唔細。點算好?

skyida 發表於 13-1-26 08:27
Hi Annissab
我葵涌區,大家係葵靑區,你有冇心水pn呀?

我都住葵涌, 但大機會去荃灣讀~但要睇下有無學校收~同埋邊間

Patrick_ma 發表於 13-2-24 15:18

可以講下報左邊三間嗎??我只知救世軍可以報, 另YMCA要等1yrs..

引用:Hi,+my+little+son+is+oct+12,+just+finish

原帖由 mhcbaby 於 13-02-16 發表
Hi, my little son is oct 12, just finished k1 interview with elder son, can share with all of u!

...
Hi, your little son was born in Oct 12, 2012? Got interview already?

引用:好高興認識你地。我B囝係2012-2+月出世住西

原帖由 Tzeling2007 於 13-02-24 發表
好高興認識你地。我B囝係2012-2 月出世住西盈盤,未找n班,冇從入手,有冇mama係住呢頭交流下:) ...
我都係住西區,不過係細B, 之前只問過聖雅各,而家可以開始報N班, 但未必收細B, 擔心中

引用:Quote:skyida+發表於+13-1-26+08:27+Hi+Ann

原帖由 soso3509 於 13-02-25 發表
我都住葵涌, 但大機會去荃灣讀~但要睇下有無學校收~同埋邊間
唉!葵涌呢邊都冇咩學校,都打算報荃灣同青衣個邊,但真係唔想咁細個就要自己坐校車

仔仔10月出世

skyida 發表於 13-2-25 22:56
唉!葵涌呢邊都冇咩學校,都打算報荃灣同青衣個邊,但真係唔想咁細個就要自己坐校車

...
但都無辦法呀, 青衣我又未必考慮, 好唔就腳
如果自己帶番學要轉車, 不過荃灣都好多人爭

引用:Quote:skyida+發表於+13-2-25+22:56+唉!葵

原帖由 soso3509 於 13-02-26 發表
但都無辦法呀, 青衣我又未必考慮, 好唔就腳
如果自己帶番學要轉車, 不過荃灣都好多人爭
我打算有n班的都報左先,太多人爭了,你是全職媽咪?可以自己帶返學

引用:Hi,+my+little+son+is+oct+12,+just+finish

原帖由 mhcbaby 於 13-02-16 發表
Hi, my little son is oct 12, just finished k1 interview with elder son, can share with all of u!

...
咁快要in K1架喇?係未某啲學校先可以in? 因為出名果啲要足齡先可以報架喎!

回覆:2014年讀PN,請進!

我囝囝係10月細b, 想報n班,煩惱中~

Hi all, 我係新界區, 交流下,我個女係2012/ 十月?甘係算咩B?

skyida 發表於 13-2-26 09:02
我打算有n班的都報左先,太多人爭了,你是全職媽咪?可以自己帶返學

暫時仲係FTM, 但就算遲下番工都想湊到佢番學
如果入左某校N班你會不會再考慮直升K1??
因我想盡量搵有學劵的學校, 但以我所知青衣好似得啓思有,
所以入到其他學校N班我都可能會同佢轉校, 但變左要interview 2次,
我個人唔係好想...但想用平左既學費比小朋友參加佢終意既課外活動..
係咪諗得太美好???

我囝囝係11/2012細B, 有無港島區的PN可以介紹俾我呀? 我係新手媽媽, 真係唔知幾時開始要幫囝囝報名先好

引用:Quote:skyida+發表於+13-2-26+09:02+我打算

原帖由 soso3509 於 13-02-26 發表
暫時仲係FTM, 但就算遲下番工都想湊到佢番學
如果入左某校N班你會不會再考慮直升K1??
因我想盡量搵有學劵 ...
我打算k1都會再考呀,想試考龍校,如考唔到就直升,所以n都唔可以求其了!睇番荃灣有n的都唔多,仲咁多人爭,同埋睇番有pn的學校k1好似都冇學券,都要再考呀。

‹ 上一主題|下一主題