用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血會伍季明紀念學校 07/08 入讀【伍季明下午校】
樓主: PINKAVA
go

07/08 入讀【伍季明下午校】 [複製鏈接]

Re: 07/08 入讀【伍季明下午校】

6月29日我請唔到假去小學買書同校服, 呢個任務唯有留比我老公。

真係唔好彩嘞!

你老公得唔得閒架! 會唔會又滾水碌腳咁要走呀? 如果佢趕時間, 帶埋工人出去, 佢負責睇校服, 確認 size 後, 可以叫工人跟進, 然後佢自己走先。 其他野, 只係俾錢, 你工人搞得掂, 再唔係, 幫你跟一眼。
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

借個位黎開心下!!
個仔考完試啦!!   D默書,考試可以暫時放底一下!!呢個暑假要好好放鬆下!!
哈哈!!好似自己都放埋暑假咁!!       
:-P  :-P  :-P

你真係可以輕鬆下囉~

仔仔放咁長暑假, 有乜搞作?
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

jk67jk 寫道:
pint: 你真係可以輕鬆下囉~
仔仔放咁長暑假, 有乜搞作?

我同佢安排左DSummer Courses (YMCA)!!有PingPong, cooking, 跳繩,普通話,跆拳,電腦 ........ etc!!    日日happy!!!!!!    

YMCA 夠近屋企!!   

samantha821

YMCA係幾好, 又新淨又近你, 連馬路都唔使過。

jk

唔使幫我跟眼喇, 唔該晒!  有時要比d野老公攪下, 等佢做下老豆既責任先得。

samantha821 寫道:

我同佢安排左DSummer Courses (YMCA)!!有PingPong, cooking, 跳繩,普通話,跆拳,電腦 ........ etc!! 日日happy!!!!!!

近屋企, 真係好!

Duplicated.
(Deleted)

Hi, Samantha,

相信昨日與今日是令公子第一次連續兩天要穿運動服上學, 點算? 乾得切嗎?

jk67jk 寫道:
Hi, Samantha,
相信昨日與今日是令公子第一次連續兩天要穿運動服上學, 點算? 乾得切嗎?

咁你都發現?   
佢尋日放學放4.15pm,所以姐姐一同佢換左運動服就即洗!到晚上10.00pm巳經乾左五六成,再放埋響房“嘆“左一晚冷氣,今朝巳經乾曬啦!!重夠時間熨埋!!   
今次真係第一次連續兩天穿運動服上學呀!!不過OK!!
多謝關心!!   

jk

你又知sam仔要穿2日運動衫既?

各位記唔記得今日既約會?

PINKAVA,

我就當然記得今晚的約會啦!

要得悉此校的動向, 其實好容易 — 八卦就可以了!   我未選定此校前, 已經經常瀏覽她的網頁。 被派獲此校後, 更加不斷去考察這校的學習生活、校內外活動等等。

各位,今晚有無出席約會﹖

聽完老師講我都無咁擔心,但最慘我要返工上唔到「家長班」(我是1B),可能只係得個仔上課    ,或者問老師攞套家長版睇下啦

其實我冇諗過有家長班架!
不過, 我都唔可以請咁多假, 又係得亞仔上。
唔緊要啦! 我點學都唔會及亞仔學得音準架啦!
我只要識睇拼音, 知道佢係咪讀錯; 讀錯就叫佢開CD聽返就ok嘞! 要我教佢, 咪等於教錯晒囉!(發音唔準嘛!)

象棋狂人, jk

好早時我都知有家長班, 不過無諗過分10日去上堂, 我仲以為會安排2-3日全日咁上, 而家咁既安排, 即係叫家長唔使參與, 講真, 有幾多個家長真係唔使做, 同小朋友一齊放暑假去上堂?

但係, 最終我都會睇公司情況先決定去唔去, 我個心就當然想上家長堂啦, 學多d, 對自己都有用d丫麻。 但係一諗到要扣5天大假就......  

PINKAVA,
其實我就好贊成jk67jk嘅睇法, 自己學唔到, 咪攞d書睇下, 人地肯免貴提供十堂課程, 重想點, 如果只係提供三四堂, 學校咪重輕鬆, 其實下晝班已經很好, 肯咁做, 真係很為學生著想, 聽聞上晝班都要收錢, 雖然呢d嘢唔應該用錢去衡量,不過我經過今晚, 覺得學校好有誠意, 很為學生著想,我覺得我嘅選擇絕對無錯!

Hello, my daughter will be studying P.1 this Sept.  Hope we can share more about this school.

唔好意思,我係上晝班路過搭咀,你地講緊家長普通話班呀?上晝班家長有兩日免費普通話班, 係星期六,日下午上堂共4小時架.而小朋友係要比錢, 不過唔算貴. 
Scarletgirl 寫道:
PINKAVA,
其實我就好贊成jk67jk嘅睇法, 自己學唔到, 咪攞d書睇下, 人地肯免貴提供十堂課程, 重想點, 如果只係提供三四堂, 學校咪重輕鬆, 其實下晝班已經很好, 肯咁做, 真係很為學生著想, 聽聞上晝班都要收錢, 雖然呢d嘢唔應該用錢去衡量,不過我經過今晚, 覺得學校好有誠意, 很為學生著想,我覺得我嘅選擇絕對無錯!

satu 寫道:
唔好意思,我係上晝班路過搭咀,你地講緊家長普通話班呀?上晝班家長有兩日免費普通話班, 係星期六,日下午上堂共4小時架.而小朋友係要比錢, 不過唔算貴. 

satu,
不要緊,不要緊~  我地最鍾意人路過搭咀的。

coffee, Scarletgirl

你地小朋友讀邊一班呀?

satu

下午校共有10堂(每日一小時)普通話拼音班, 我覺得錢係其次, 幫到小朋友銜接到上普教中先係主要。  

‹ 上一主題|下一主題