用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼稚園-Nursery
樓主: 樂樂豬
go

劍鳴幼稚園-Nursery [複製鏈接]

Re: 劍鳴幼稚園-Nursery

贊成贊成     
shirleyshek 寫道:
030316,

我聽到呢件事都覺得好可惜, 不過唔緊要啦..我地一定有機會見面的 , 不如我地劍鳴Nursery又搞個活動, 大家見下面,傾下計..好嗎?

Isaac_Ma
其實間間幼園都差唔多,但KM的茶點係要自己帶的,如果想知多D,可打電話問下學校
希望幫到你

我都讚成搞個KM Gathering呀     

各位KM Mummy,

我地可以搞個大食會, 每人準備一樣食物, 場地方面可以在club house舉行, 日期最好星期六中午 / 星期日。

歡迎提出其他方案..heheee

好呀好呀,贊成   
不如揀11/5之後日子
而星期日會唔會好D?
依家係咪好多同學仔星期六都有堂上?

呢排韜韜成日叫我扮Ryan(唔知係咪咁串?),
然後給佢最心愛的車車給我玩,
請問呢度有冇ryan家長?(定係bryan呢?)
我記得係tanya生日會時ryan嫲嫲話曾見過佢倆爭車玩,
依架情況係咪好左?
因為老師最近對韜韜的禮貌有不錯的評價,
想核實下 :

請各位投票表決,如有興趣也可即時報名,

[size=large]劍鳴Nursery大食會

日期 - 5月19日  /  5月20日
場地 - 又一居3期會所 (其他mummy提議都得 )
時間 - 大約中午12時 - 下午4時
人數 - 大約50人
型式 - 每個家庭準備1種食物  (未計租場費用(around $240 有待確實)
----------------------------------------
網名               囡囡/仔仔名            人數             準備食物
Shirleyshek    蕎蕎 (小V)         3a1b        蛋沙律 / 菠蘿
腸仔

人數 - 大約50人
型式 - 每個家庭準備1種食物  (未計租場費用(around $240 有待確實)
----------------------------------------
網名               囡囡/仔仔名            人數             準備食物
Shirleyshek    蕎蕎 (小V)         3a1b        蛋沙律 / 菠蘿
腸仔
030316         韜韜                      3a2b         菠蘿腸仔/雞翼(20/5可能唔得 )

hi, 我們都是同一班的同學,真係好, 終於有人發起, 其實大家都想一起玩好耐, 麻煩晒你搞, 不過請問日期方面有冇可能六月份, 因為好想參加, 但阿仔的本月實在太忙, 全部已交了學費, 至於下個月暫時就anytime都可...麻煩晒

廖老師更讚你的小v是百搭, 即可以和很多不同的同學friend.

panpancake,

hihi~~你小朋友叫咩名呀? 我好小接送小V返學放學, 因為我要返工, 所以好少同家長們溝通...所以想搞個活動大家一齊見下面, 傾下計..睇下小V係學校有無曳曳0麻...
你仔仔學咩興趣班呀? 小V而家星期六跳Ballet..

不如我地睇下呢幾日多唔多人報名...如果人數尚少, 我地都可以大家相就下改6月份先搞..ok?   

你可以報左名先..

elysemama, 妤妤, 藍鞋子, 030316, ethen媽,

而家音樂班個導師暫時有兩段時間可以開新班,

第1個時段係星期五的5:30-6:30pm,

第2個時段係星期日的5:00-6:00pm,

地點係尖沙咀麼地道.

導師最想家長可以陪同一齊上堂, 因為要教埋家長怎樣在家同小朋友溫習.

若你們夾到呢個時間, 已經夠人數自組一班了, 因為一班5-6個學生已經夠了.

音樂堂每一期有12堂, 每3期為一個教學內容, 所以如有興趣可繼續上.

你們亦可交1堂錢($160)作試堂用, 看看啱唔啱再決定.

如你們想試請pm我或致電給我.

Thanks.   

人數 - 大約50人
型式 - 每個家庭準備1種食物  (未計租場費用(around $240 (按家庭平分) 有待確實)
腸仔
030316 韜韜 3a2b 菠蘿腸仔/雞翼(20/5可能唔得   )

好似無咩人報名咁bor...     :

Shirley

我有興趣參加, 但我未諗到整咩嘢食, 因為我唔識煮嘢食
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

Yammie

I prefer to 第2個時段係星期日的5:00-6:00pm
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

日期 -  5月20日 (星期日)  / 6月2日 (星期日)
時間 - 中午下午1:00 - 下午5:00
人數 - 大約50人
型式 - 每個家庭準備1種食物 / 一些飲料 (未計租場費用($240 for 4 hours (按家庭平分) )
設施 : 有電視可供小朋友睇VCD/DVD , 有兒童遊戲室及 2樓有一個小型圖書角供小朋友自由活動
腸仔
030316 韜韜 3a2b 菠蘿腸仔/雞翼(20/5可能唔得   )

妤妤:

唔緊要啦...唔識整野食, 可以買D Snack黎都得架...又或者買汽水咁..因為我會視付人數去分配各人所準備的食物 或飲料   希望你會出席..

shirleyshek, thank you. 你真就得人, 不過我想confirm你所指的是六月二日或是六月三日, 因星期日是六月三日.

我可以報名六月份, 但食物就會是甜點或小食(想像中).....兩大1小唔該.

日期 -  5月20日 (星期日)  / 6月3日 (星期日)
人數 - 大約50人
型式 - 每個家庭準備1種食物 / 一些飲料 (未計租場費用($240 for 4 hours (按家庭平分) )
設施 : 有電視可供小朋友睇VCD/DVD , 有兒童遊戲室及 2樓有一個小型圖書角供小朋友自由活動
腸仔
panpancake  Ethan    2a1b   甜點或小食(想像中)

Hi, Yammie,

I prefer 星期日的5:00-6:00pm, too.  Thanks for your kind arrangement.

shirleyshek 寫道:

日期 -  5月20日 (星期日)  / 6月3日 (星期日)
人數 - 大約50人
網名               囡囡/仔仔名     030316 韜韜 3a2b 菠蘿腸仔/雞翼(20/5可能唔得   )
panpancake  Ethan    2a1b   甜點或小食(想像中)
妤妤  Zoe 2a1b 小食及飲品

shirley, 好多謝你呀, 我會到, 遲 d 再傾吓你哋想食咩啦.

人數 - 大約50人
網名               囡囡/仔仔名         人數          準備食物
Shirleyshek  蕎蕎 (小V)  3a1b 蛋沙律 / 菠蘿
腸仔
妤妤 Zoe 2a1b 小食及飲品

‹ 上一主題|下一主題