用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) ...
樓主: joey媽媽
go

05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2)

mamee
咁少見你呀 去左邊呀
不是我要幼兒樂理練習1,而是ALAL想知.我明天會拿比佢的.多謝您呀∼∼∼. 我覺得您好關心我呀    多D想來講下你仔仔啦
mamee 寫道:
[quote]
joey媽媽 寫道:
你睇睇輕鬆學鋼琴 書後面第二行圖畫有幼兒學理練習1,是啡黃色書,你又無呀

joey媽媽

搭嘴~幼兒樂理練習1, 我有喎. 你其實有無特別野想知?

mamee

ps 我時時偷睇呢道 [/quote]
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2)

joey媽媽 寫道:

不是我要幼兒樂理練習1,而是ALAL想知.我明天會拿比佢的.多謝您呀∼∼∼. 我覺得您好關心我呀    多D想來講下你仔仔啦

joey媽媽

原來搞錯左
關心你, 因為你成日關心其他人嘛. 同埋想當年我剛出道時(剛發覺阿仔有事時), 你提點了我不少啊

我仔仔近況, 我最後都決定會俾仔仔repeat K3. 心情其實仍有點七上八落, 唔知呢個決定對定錯, 不過總算叫左決定咁囉.

mamee

heee...我都係時時偷睇呢道ga    

Joey媽媽,

我覺得你係一個super ma ma, 一個人可以兼顧咁多

ALAL

我個朋友由學校贊助用左PLAY ATTENTION
都係十堂,八堂。因經費問題,現無再繼續,
佢話分別唔太大。 我諗要用長時間先可以看到
效果的。
Melody :sleep:

我仔仔都考完試啦,基本上同實際上我都真係無點理佢。死啦,我近來咳,尋日好似傳染咗仔仔添。

stellacl
保重身體呀,依個星期尾好似又轉冷。

angnesng
我都聽過ritalin是一種對腦部興奮劑,例如係希望提升ADHD小朋友嘅控制能力,令表現好D。曾經有家庭醫生同我講,美國人就算小朋友專注差D都會食,但藥點會無副作用,況且人人體質唔一樣,總之小心啦。

joey媽媽
努力!加油!好多人撐你架!

mamee
我覺得既然決定咗就睇吓發展成點啦,未必一定睇到好大嘅轉變,但話唔定遲一年小朋友會入到間適合嘅學校、遇到好夾嘅老師...
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

kmwun,

打一大篇野唔覺意一按唔見晒    . 初哥學打中文 打得好苦架. 勁慘    .

多謝你關心! 其實佢要食呢d藥我地都好茅盾...不過 so 
far都ok!

你食完咳藥水唔好揸車呀, 好high架! 哈哈!

12�27始終忘記你生日,依家補祝你:

生日快樂,身體健康,阿仔聰明伶俐!

HelloMeody2007﹐

等我暑假去理工上英文堂時再打探下先。謝謝

AGNESNG

多謝晒!

近來咳飲咳水,覺眼瞓多過high,唔知係咪近日公司隔離裝修,high天拿水high得太多   

各位

今日收到老師電話,都唔知好嬲定好笑,仔仔o係學校同同學仔講佢生日,請同學仔去屋企開party,同學仔好認真o係度抄底時間等等,好彩班主任聽到又記得仔仔六月至生日,叫小朋友要收到邀請卡至真。起碼開心嘅係仔仔都鍾意同小朋友玩。

那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

kmwun,

我睇到呢一句 : "仔仔o係學校同同學仔講佢生日."
我就即刻諗到明明你個仔六月先至係, 點解變左1月?????

你仔又叻左啦!

AGNESNG

真係叻咗,識得捉小朋友心理。

AGNESNG 寫道:
kmwun,

我睇到呢一句 : "仔仔o係學校同同學仔講佢生日."
我就即刻諗到明明你個仔六月先至係, 點解變左1月?????

你仔又叻左啦!

我尋晚問仔仔生日會件事,佢話真係約小朋友喺佢生日時即係六月去生日會 我話要到五月尾六月初至邀請人,我稔今年都要攪啦,到時至邀請大家啦

簽名被屏蔽

kmwun

都記得預埋我啊~~  

我仔都曾經要求我同佢開生日會, 因佢想收好多禮物. 但當我開出ge條件係要佢自己邀請同學去, 佢就唔肯啦  

當然會預埋大家,不過要等到六月,到時會通知大家。好緊要係唔好買禮物,或者啲禮物捐俾人,到時再度一度。

但係唔送又好似好冇引喎!(對生日果個).
我完全明白你的用意, 相信呢道果果都明白.
不如你想個十全十美方法,唔好激嬲囝囝呀! 哈哈!
(我係咪好多事呀?哈哈!)

kmwun 寫道:
當然會預埋大家,不過要等到六月,到時會通知大家。好緊要係唔好買禮物,或者啲禮物捐俾人,到時再度一度。

AGNESNG

好彩重有時間,度下先!

Joey媽媽,

PLS CHECK PM!

Sorry for disturb you all.  C'd anyone share with me your experiences regarding the PS for developmental delays' kids ?

發展障礙-小一入學<-Pls click

Thanks a million.

‹ 上一主題|下一主題