用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 LA 19-Feb-2011 Year 7 interview 完畢, 幾時有結果? ...
樓主: iristse190
go

LA 19-Feb-2011 Year 7 interview 完畢, 幾時有結果? [複製鏈接]

醒目開學勳章

點解唔可以出左result 先, 遲d註冊都得...

Replied by LA college. Letter will send out on 18 March 2011 & the registration date is 25 March 2011.

其實就算唔打電話, sent 個 e-mail 都可以,也可省卻功夫, 同一時間可 sent 好多個架麻, 可以通知結果再叫人耐心等候文件, 咁就可以免了不必要的鼓譟, 之前我見個 d 直情 second-in 完已經話得唔得, 跟住話等封信要一個月, 咁樣等, 個人都無咁急麻, 係...要讀既始終都會讀, 反正係 9 月先開學, 但, 人總是心急的, 成與敗都想快 d 知結果, 再者, 也反映了學校在處理上的問題

仲未有result, 搞到今星期六又要去interview埋政府學校...........激死~

回覆 43# bananalemon 的文章

~~~~~~~~~agreed~~~~~~~~~~~

呢個date係校長講的, 應該唔會再delay了~

醒目開學勳章

原帖由 iristse190 於 11-3-15 13:36 發表
仲未有result, 搞到今星期六又要去interview埋政府學校...........激死~

me too !  有兩間 分別17 同 19 號, 如果一早知就唔洗去啦, 因22/3 開始考試要溫書......

醒目開學勳章

原帖由 iristse190 於 11-3-15 13:31 發表
Replied by LA college. Letter will send out on 18 March 2011 & the registration date is 25 March 2011.

真係足足一個月, 19/2-18/3....

感謝 iristse 190 義不容辭的詢問,

真的很希望能夠收到 e-mail 得知結果, 再等 18號封信, 相信不會到今天也未 sure個名單掛, 學校有學校行政上的難處, 我們作為家長的也有家庭行政啊, 不是收信, 註冊 兩個動作就完成, 唉, 我仲安排左 17, 18 號唔返工 tim......................................

回覆 3# LWLM0804 的文章

haha...你係唔係諗住收左連 exam 都唔洗溫:

醒目開學勳章

原帖由 bananalemon 於 11-3-15 13:55 發表
haha...你係唔係諗住收左連 exam 都唔洗溫:

嘻嘻, 咁又唔會, 我唔想佢考全班第尾...只係以為唔洗再去interview..

唔怕, 你 23 先 exam, 23號之前你一定有 result, 我就慘 d 17號考喇, 計落你抵 d

本來阿仔話係到in 得都幾好,唔打算搵其他學校,但係見大家嘅comment,都係繼續搵. 好彩上星期三遞埋另外兩間直資,上星期六即刻interview咗其中一間,(真係好快)希望快D有學校收啦!

醒目開學勳章

原帖由 mamahunghung 於 11-3-15 14:49 發表
本來阿仔話係到in 得都幾好,唔打算搵其他學校,但係見大家嘅comment,都係繼續搵. 好彩上星期三遞埋另外兩間直資,上星期六即刻interview咗其中一間,(真係好快)希望快D有學校收啦! ...

如果其他直資收左你仔仔, 咁你會等宏信嗎??

回覆 2# mamahunghung 的文章

請問另外兩間是否介意提供, 讓我也考慮一下

原帖由 bananalemon 於 11-3-15 16:47 發表
請問另外兩間是否介意提供, 讓我也考慮一下

我都等緊另外一間直資o既結果, 不過我就唔係太鐘意個校址囉, 學校都算 ok, 希望快 d 知入唔入到宏信啦.

考試係要知小朋友學左幾多野, 收左唔代表唔駛考試.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

醒目開學勳章

原帖由 WW 於 11-3-15 17:10 發表

我都等緊另外一間直資o既結果, 不過我就唔係太鐘意個校址囉, 學校都算 ok, 希望快 d 知入唔入到宏信啦.

考試係要知小朋友學左幾多野, 收左唔代表唔駛考試. ...

是否在天水圍?  如果係我知邊間, 我都係唔鍾意地區問題.
當然, 收左都要努力完成小六, 如果唔係就白費心機,

天水圍 ? 其實都有好幾間直資中學架喎, 其他好唔好就唔係好認識, 好果間係唔係講緊李兆基呢 ?? 結果不是出左了咩 ? 其實唔可以開名既咩 ? 恕我唔識野

醒目開學勳章

可唔可以開名我就唔知, 我真係講緊李xx,
我冇apply,  所以唔知, 我住屯門的, 不想仔仔到天水圍讀書, 元朗ok !

有個幾.....既問題都想了解下 : 你地選直資中學首要既條件係咩呢,

按自己小朋友性格
宗教
愉快
入大學率
課程
地區

我見你地好似覺得地區重要 d , 所以問下
‹ 上一主題|下一主題