用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 有人針對宏信學生
go

有人針對宏信學生 [複製鏈接]

我個仔今日搭K68,有位坐,我個仔就坐左係最後正中間個位,目擊情況,有其他小學係中間玩,明明見到有人上車,仲要唔郁 ,司機用手勢叫佢地行入d,唔理不特止,仲要有談有笑 ,司機開mic話佢地 ,佢地先肯行,又唔見d人話佢地冇品德,冇家教?!點解只係話我地宏信????????????????????對我地好唔公平!
   0    0    0    0

正如我講其他學校家長眼裡只看到宏信學生, 其他學校學生有相同行為都視而不見及無所謂“. 他們是針對宏信學生, 正所謂「憎人富貴厭人貧」 , 多多少少有嫉妒心態!  我從來冇因為孩子讀宏信有高人一等感覺,  由得這班人抬舉我們吧! 算吧! 自己做自己事!  懶理他人眼紅!  無謂同這班低層次人一般見識.

原帖由 SMKEN 於 10-10-11 20:02 發表
正如我講 ”其他學校家長眼裡只看到宏信學生, 其他學校學生有相同行為都視而不見及無所謂“. 他們是針對宏信學生, 正所謂「憎人富貴厭人貧」 , 多多少少有嫉妒心態!  我從來冇因為孩子讀宏信已有高人一等感覺,  由得 ...

絕對同意你既講法! 跟本就係有心針對, 唔好話K68啦, 就算輕鐵日日都係, 好多其他學校既中學生, 日日都係企晒係門口, 想落車時仲要講幾百次唔該借借都唔行開, 不停大聲講野, 嘈到不得了, 又唔見D人講下呢D學校既學校無公德心, 無禮貌.......

我覺得最重要的還是做好自己~~自己無錯就不怕....不用理閒人的眼光
‹ 上一主題|下一主題