用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人唔去今日創價面試?
樓主: littlemma
go

有沒有人唔去今日創價面試? [複製鏈接]

貢獻勳章

回覆:phoebechu888 的帖子

哈,別太嚴肅,小朋友要糖好正常,老師成日都會有小食派俾小朋友的,呢個一定唔你大問題

To: Love822rita
我怕老師覺得我們以糖去利誘個小朋友去做好一件事,最主要是in完的時候老師同我們講bye bye,但我個女好似唔想走跟住坐係度仲爆了一句:老師,我想要糖…

回覆:phoebechu888 的帖子

小朋友主動講要糖有咩問題呢?我覺得幾好丫,夠主動。唔好咁敏感啦!小孩唔係偷唔係搶,學校又唔係監倉,如果因為小朋友想要糖而唔收的話,學校的理念就違背啦!唉,呢個面試既遊戲玩到我地家長顛哂,咩係對咩係錯既行為,如果大人都分唔清,小朋友會更模糊!

phoebechu888  你都講得啱既,或者近排真係較緊張所以諗埋一邊…  發表於 12-11-26 23:16

hi, 我作日都in 左,老師同校長都幾好,因我係早上第一輪見,所以早左去,就去左學校對面的公園玩下,結果玩完去見好好多,大家不可以試下

貢獻勳章

回覆:sylviawang 的帖子

哈哈,十分同意你講法,唔好將大人既思想嚟諗小朋友的世界,創幼係欣賞主動既小朋友,倒轉頭要欣賞自己小朋友唔害羞,夠主動,都配合創幼教育小朋友的理念:堅強,正直,活潑

phoebechu888    發表於 12-11-26 23:19

引用:回復+phoebechu888+的帖子 To:曼曼嘉嘉1,

原帖由 phoebechu888 於 12-11-25 發表
回復 phoebechu888 的帖子

To:曼曼嘉嘉1,老師問小朋友問題時全部識,另問我沒有上午班會否考慮下午班,而 ...
我覺得無關係,因為我個女in得好差(答到或做到50%)老師都有問,佢重強調係"如果".....

phoebechu888  咁又係,應該個個都會問的!  發表於 12-11-26 23:18
‹ 上一主題|下一主題