用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 新都城翠茵 bs 西灣河明我
go

新都城翠茵 bs 西灣河明我 [複製鏈接]

小朋友現於翠茵讀 N 班 (上午),現有明我 (上午) offer,本人 target 就讀港島東津校。

翠茵優點是地方近,只是樓下不用過馬路,打風落雨都不怕。

明我: 聽聞課程較深,將來升津小不會有太大問題,但每天要過海上學。(本人由有小朋友開始已打算搬回港島居住,只是樓價不斷上升搬不到,本人父母跟老爺奶奶都是住港島東的,搬回港島是目標,但當然要睇樓價)

學費不是太大問題,因明我學費加埋交通費差不多都是翠茵的價錢。請賜教 !!

2    0    0    0

現於翠茵讀 N 班 <- You should know about this school more than most of the other parents here. If you satisfy with them, I think there is no need to change. 翠茵課程also not those easy ones.

Besides your kid can save a lot of travel time.

May I know the details of the school bus? I may need that info soon....

回覆:ffaye 的帖子

我是工人帶返學的,沒有校巴資料。

回覆:lowlow228 的帖子

如果你真係心儀東區津小,同埋你真係會搬返港島東,明我吧!但,樓價一日未跌,你係咪肯定你出年一定搬返HK先?要知津校跟區派位,而翠茵(有朋友子女讀緊)其實程度亦不差!

回覆:lalamike 的帖子

謝謝你的意見,因我想讀的津小是我以前的母校 (有 20 分),就係怕 20 分都入唔到,所以想讀間起東區比較有知名度的幼稚園,希望會有點分加。

翠茵其實各樣都好好,但在東區知名度應該不及明我。

‹ 上一主題|下一主題