用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 小朋友讀左一年國際幼稚園讀PN,如果轉KV會否唔習慣,本 ...
go

小朋友讀左一年國際幼稚園讀PN,如果轉KV會否唔習慣,本人諗唔通,希望有心人俾點方向 [複製鏈接]

小朋友讀左一年國際學校PN,如果轉KV會否唔習慣,本人諗唔通,希望有心人俾點方向

0    0    0    0

引用:小朋友讀左一年國際學校PN,如果轉KV會否唔

引用:小朋友讀左一年國際學校PN,如果轉KV會否唔

原帖由 phoebeysm 於 12-11-17 發表
小朋友讀左一年國際學校PN,如果轉KV會否唔習慣,本人諗唔通,希望有心人俾點方向

...
KV好似未有results我建議KV收左妳小朋友先再諗啦

回覆:phoebeysm 的帖子

Should be no problem. Many kids study international KG or stream before attending KV. As long as they accept your kid, it should be not a big problem.
They can learn Chinese pretty fast too. Just make up your mind whether you would like your kid to go for traditional or international path.

KV interview 係唔係用中文考?

Amymichelle  係用中文考架  發表於 12-11-18 13:59

回覆:小朋友讀左一年國際幼稚園讀PN,如果轉KV會否唔習慣,本人諗唔通,希望有心人俾點方向

有好多小朋友無讀PN咪又直接入呢類學校,唔駛擔心

Agree. Kids are adaptable.
‹ 上一主題|下一主題