用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06約克"N1"同學會
樓主: bie.
go

06約克"N1"同學會 [複製鏈接]

Re: 06年約克York"N1"媽咪交流站

HKKT
唔使客氣,

各位媽咪
約克夏季校服(出面買)
王美新校服公司
地址:九龍城獅子石道60號
電話:23822407
10:00am-7:00pm
夏天校服$85.....學校買$185
運動衫...$90.....學校買$160

我今日去咗王美新買咗2套夏季校服2套運動衫都係350蚊

原來維多利校服公司有成11間
1.上環
2.屯門碼頭
3.荃灣福來邨
4.黃大仙鳳凰新邨
5.將軍澳安寧花園
6.大埔大元邨
7.天水圍頌富商場
8.長洲
9.北角蜆殼街
10.太子西洋菜北街
11.九龍城獅子石道(我係呢度買)
如果想要似上電話,地址請留言

bie :

我尋日都去咗王美新買咗2套夏季校服 & 1套運動衫, 我套運動衫嗰條褲個YORK字係右手邊, 另有一個問題, 你覺唔覺, 啲運動衫, 每一套都有啲黃色汚漬, 我尋日'簡'咗成4,5套,都係咁, 其實校服都有呢個問题,但就無咁嚴重。你有無行過隔籬間昌記睇吓啲校服呀?我發現,啲款有啲出入(條腰帶成吋咁粗)我哋而家買嗰啲得兩三分粗咋

請留意,出面買的夏季水手裝校服個款和學校買的,有點兒唔同架   

kachunma:

咁請問有無問題呢? 唔該!

may58
其實問題不大的,學校亦不會有問題,不過我覺得個款唔同,好似有點怪怪的,尢其是在影合照時,就會好明顯和其他人不同, :  : 最好自己去學校睇

[quote]
kachunma 寫道:
may58
其實問題不大的,學校亦不會有問題,不過我覺得個款唔同,好似有點怪怪的,尢其是在影合照時,就會好明顯和其他人不同, :  : 最好自己去學校睇

may58
我都買咗王美新,我末見過約克學校買嘅校服,都唔知王美新同學校有冇唔同 王美新同學校買,條呔方向相反,你有冇留意到

kachunma
多謝你俾意見我哋,

Dear Mum

I give up York for my son study on 2006 and already make final dicision on another

GOOD LUCK everyone

dear mum
今日去咗註冊啦,學校校服有板睇,我覺得王美新同學校買嘅,有少少出入, 我報咗適應班啊,有冇人都報咗啊!

Lam&HimM .
我個囡囡唔係讀york預備班,佢家下讀緊樓下間學校k1.因為囡囡家下都番緊學,所以我唔諗住比佢讀適應班.你呢?會唔會比你個bb讀呀?

bie.
你校服資料好詳細呀,辛苦晒,不過沙田冇呀......我可能迫住係york買(真係唔想),因為要返工呀,冇時間出去.....就連註冊個日,我都改左五月三號呀

HI 各位媽咪.
我冇上嚟幾日,多左好多媽咪呀,好開心呀 不如我地都一樣統計下你地小朋友D資料呀:

bie......心妍..囡囡..23/7..AM...將軍澳...約克/返適應班
小咪仔....DALE..囡囡..22/12..PM...沙田.約克/不返適應班snoopi99...Wesley..仔仔..11月..PM...將軍澳

仲有呀,我想問你地知唔知YORK係K3係要全部讀下午0架?
懶惰人哪,你去察看螞蟻的動作就可得智慧.螞蟻沒有元帥,沒有官長,沒有君王, 尚且在夏天預備食物,在收割時聚斂糧食.懶惰人哪,你要睡到幾時呢?你何時睡醒呢?再睡片時,打盹片時,抱著手躺臥片時,你的貧窮就必如強盜速來,你的缺乏彷彿拿兵器的人來到。    箴言  6:6

bie........心妍女...23/7AM..將軍澳..返適應班
snoopi..wesley仔.11月PM.將軍澳..
小咪仔...DALE女..22/12PM..沙田...不返適應班

小咪仔
我之前係出面買嘅校服有很多問題,王美新隔離間昌記d款同學校似d,你最好去學校睇咗板先去買,我係學校訂番校服,王美新買嘅攞去換白色外套算啦!
該用戶已被刪除

bie.............. 心妍........女..23/7..AM..將軍澳..返適應班
snoopi......... wesley...仔..11月..PM..將軍澳..
小咪仔...........DALE.....女..22/12.PM..沙田...不返適應班
Lam&HimM. .謙謙.......仔...27/1.AM..馬鞍山...
may ............心澄........女..1/6...AM..秀茂坪..不返適應班

小咪仔
我知k3係全部返pm架

kimimi
5/7開始要返適應班,無錯,我係全職媽咪,不過唔係有2個仔
而係有2個雞包仔

may58 寫道:
bie.............. 心妍........女..23/7..AM..將軍澳..返適應班
snoopi......... wesley...仔..11月..PM..將軍澳..
小咪仔...........DALE.....女..22/12.PM..沙田...不返適應班
Lam&HimM. .謙謙.......仔...27/1.AM..馬鞍山...
may ............心澄........女..1/6...AM..秀茂坪..不返適應班

Two kids in Tseung Kwan O!!  Same as Rosaline.
That means that Rosaline may have two more schoolmates in the same bus the coming Sept.!!
She tells me that she loves taking school bus!!

may
你係咪想係出面買校服啊!我買咗之後,返學校註冊時覺得出面買運動衫都ok,差個領,學校有d似粉藍,出面深色d
但校裙我接受唔到,個水手領細好多,條呔方向同學校相反,又細d,條腰帶得半吋,學校1吋到,隔離間昌記好d,條假呔方向同學校一樣,但絛腰帶粗咗d,比較下昌記校裙好d
男仔校服都有少少問題,領又好細,如果諗住出去買,最好睇咗學校個套先出去買,如果唔係就好似我咁,最終都係學校訂番,
出面買嘅,唯有攞去換白色外套 今次真係玩咩囉

Hi,

我個仔都決定8月讀York K1,上星期六去咗Interview,收咗,呢個星期六去註冊. 我打算去外面買校服,認住讀預備班俾個仔早點適應.請多多指教.   2003-10月法國醫院出生

jujumama

hello,歡迎你,心妍都係法國出世,真有緣啊!你講讀預備班係咪即係適應班啊
‹ 上一主題|下一主題