用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06約克"N1"同學會
樓主: bie.
go

06約克"N1"同學會 [複製鏈接]

版主

Re: 06年約克York"N1"媽咪交流站

bie. 寫道:
vvbaby
hello, 我都係學校買書,肺時煩啦!

你囡囡都報適應班啊!終於揾到個伴啦!你會唔會自巳凑佢返呢?我諗心妍都會喊, 今日同佢去街,佢仆親,損咗少少,都喊餐死 坐地鐵一路喊,一路話好痛啊!媽咪,真係俾佢激死

如果有機會,7月大家可以見面添

[size=medium]bie.
希希豬係由我奶奶湊佢返學架, 不過呢, 到時返適應班我可能會請一兩日, 送佢返學, 之後就會由我奶奶帶佢返啦!
你都係返適應班呀, 唔知到時會唔會同一班呢? 又唔知多唔多人報呢? 不過見呢到好似好少人報呀!
我問過老師, 佢話適應班會盡量跟返8月開學時既編班和班主任, 不過, 如果太少人報都跟唔到啦! :cry:
希希豬都好嗲架, 好容易喊, 係都要我地錫下佢, 抱抱佢先收聲架! :tongue:
係呢, 咁你係咪自己湊佢返學? 你係全職媽媽?
希望我地囡囡會係同班同學啦! 7月見啦!

vvbaby
我係全職媽咪,我凑1個,我奶奶凑1個,第日心妍返學都係我凑7月見

版主

bie. 寫道:
vvbaby
我係全職媽咪,我凑1個,我奶奶凑1個,第日心妍返學都係我凑7月見

[size=medium]bie
咁細囡囡幾時會返你屋企架? 一星期一次?
係呢, 咁心妍依家有冇返緊學架?
希希已經返緊學啦!

大家好,

我係在職媽咪,我家謙謙今天去佐註冊~7月返預備班,坐校車,謙謙好慢熱,恐怕要喊一個月呢? 我住藍田~   

vvbaby
其實我奶奶同我住同一屋苑,住將軍澳中心我住6座,奶奶住1座,我哋經常見面,我成日都着街坊裝踢拖行去奶奶度,

心妍平時冇返學

jujumama
謙謙返上午定下午架,e家有3個返適應班啦!
jujumama藍田
vvbaby...九龍灣
bie..........將軍澳

mannok
你仔返上午定下午呢 幾時出世啊!有冇諗住迫適應班啊!

VVbaby
your duaghter so cute ar.
I just visit her website "photos", really very very nice ar, I'm a very lazy mami la, always want to make such kind of website for my daughter, but really never action ne !! :-

版主

[size=medium]kimimi
Thanks! 希希對住我兩公婆先咁多表情咋, 佢見到陌生人就唔多出聲啦!  :-|
其實整個好似我個女既website好易架咋, 我都係babyhome 做會員, 跟住upload d相上去就攪掂啦, 不過係之前要resize d相啫, 其實都唔係好o徒時間既!
不如你都去做番個, 等我睇下你個女d相啦!

[size=medium]bie.
你同你奶奶住咁近就真係好方便啦, 有咩事都可以即刻行過去呢!   
原來心妍未返學, 咁佢怕唔怕陌生人架? 咁就真係早d俾佢返適應班好d啦!
我同我奶奶冇你住得咁近架, 要搭車架, 車程就好快既, 試過10分鐘就可以落車啦, 但始終都係要搭車呢! :-|

版主

[size=medium]06約克N1同學會
小咪仔..DALE.女.22/12/02.PM..沙田..自行上學
Lam&HimM..謙謙.仔.27/1..AM..馬鞍山..
may58..心澄.女..1/6..AM..秀茂坪.
bie..心妍.女..23/7..AM..將軍澳..坐校車
jujumama..謙謙.仔..10月..藍田..坐校車
vvbaby.希希.女.11/11.AM.九龍灣.校車-未決定
snoopi99..wesley.仔..11月..PM..將軍澳..
mannok../..仔../../..青衣..

[size=medium]返適應班既同學仔
jujumama...藍田
vvbaby.......九龍灣..自行上學
bie.............將軍澳

唔好意思呀, 我多手改左你之前整既表, 希望你唔好介意啦!

版主

jujumama 寫道:
大家好,

我係在職媽咪,我家謙謙今天去佐註冊~7月返預備班,坐校車,謙謙好慢熱,恐怕要喊一個月呢? 我住藍田~   

[size=medium]jujumama
唔怕啦, 我個女都係好慢熱架, 有佢陪你個仔, 所以佢雖然已經返緊學, 但我都打算俾佢返適應班, 等佢早d適應york既老師同嬸嬸囉!

我家謙謙都己在德福幼兒班返半年了,一開始都喊足1個月,所以我都打算俾佢返適應班, 等佢早d適應york既老師同嬸嬸囉!  請問放假有什麼好地方介紹可以帶小朋友去玩?  

vvbaby
唔該晒你整得個表咁靚喎,

jujumama
我都驚第日心妍喊足1個月啊   

希望我家謙謙同心妍同班啦~
比較擔心讀AM 班起唔到身,而家讀下午班,謙謙一日只需瞓8 個鐘就夠啦,每晚成1點先瞓,好頭痛問題?

我都係擔心到時起唔到身,我自己都3,4點至瞓,心妍1:00點到瞓,呢個問題我都好頭痛
該用戶已被刪除

bie,
我仔返上午,佢係03年5月出世架,我唸住唔返適應班,因為佢而家間學校要返到18/7,撞期呀!!

bie. 寫道:
jujumama
謙謙返上午定下午架,e家有3個返適應班啦!
jujumama藍田
vvbaby...九龍灣
bie..........將軍澳

mannok
你仔返上午定下午呢 幾時出世啊!有冇諗住迫適應班啊!
幸福肥師奶

[size=medium]06約克N1同學會
小咪仔..DALE.女.22/12/02.PM..沙田..自行上學
Lam&HimM..謙謙.仔.27/1..AM..馬鞍山..
vvbaby.希希.女.11/11.AM.九龍灣.校車-未決定
snoopi99..wesley.仔..11月..PM..將軍澳..
mannok..諾諾.仔..5/03..AM..青衣..坐校車

[size=medium]返適應班既同學仔

Thanks!! bie. & VVbaby!!
幸福肥師奶

版主

Lam&HimM 寫道:
Ha, 反而我兩個子女, 佢哋習慣好早起身, 唔理幾奌瞓, 佢哋都可以好早彈起身。 可能佢哋慣咗好早比我哋叫醒, 攪到而家我想瞓 late 啲都唔得!!!!!

[size=medium]Lam&HimM
我個希希就早睡早起, 佢細細個都已經係咁, 細個最早係7點瞓到第二日早上7點, 可能習慣左, 所以依家都係早起身, 不過就夜左瞓啦, 9點至9點半多數都瞓著啦, 就算有時同佢去街去夜左, 佢都唔會好晏起身, 最遲都係8點幾就一定醒啦!
講真, 我有時都想瞓晏d, 但冇辦法啦, 佢醒左你唔起身唔得啦!  

[size=medium]mannok媽咪
唔駛客氣, 要多謝bie就真, 因為一初係佢做呢, 我都係手多多攪下咋, 嘻嘻!
希希依家返緊果間學校都係返到7月中架, 不過, 我見佢學校既時間表都冇咩攪, 都教晒書啦, 咁不如早少少俾佢返york先, 因為佢好慢熱架! :cry:

[size=medium]bie & jujumama
我諗都唔駛咁擔心既, 試下依家開始要佢地早少少瞓, ok既就再早d, 如果唔得, 都唔怕, 我有個friend個仔最初都係好夜瞓, 一初返學都係雲遊太空, 但慢慢佢就開始肯早瞓啦, 因為一早要起身, 夜少少已經好眼瞓呢!

[size=medium]jujumama
假日我通常都係帶希希去公園玩, 好多公園都去過架, 有沙田中央公園, 馬鞍山公園, 大埔海濱公園, 鰂魚涌海濱公園, 寨城公園, 摩士公園, 九龍公園, 青衣市鎮公園, 動植物公園...等!
近期就去ocean park多, 因為買左annual pass, 所以去得多左, 最近復活節仲去左幾個地方添, 有鐵路博物館, 假日農場, 小白露!
先前又book過麥理浩夫人度假村既day camp, 都幾好玩架!   
disney就上年去左一次, 原先都冇諗住去, 不過, 見佢依家一張票可以去兩次, 可能遲d會去架, 不過就要6月30日前去啦!  
係呀, 你可以入去"若希照相館"睇下d相呢!
[size=medium]若希照相館

vvbaby
其實我多謝你就真,你整到個表咁整齊咁靚,

jujumama
我平時都係同心妍去吓公園踩單車,去行吓街,

Wing Wing 來報到啦 !! 多多指教 !!

你地都快D入來報到啦 !!

06約克N1同學會
mannok..諾諾.仔..5/03..AM..青衣..坐校車
kimimi ...Wing Wing .. Aug ..TKO.. 坐校車

返適應班既同學仔

‹ 上一主題|下一主題