用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

school holiday [複製鏈接]

各位家長,

想問知唔知17/09, 24/09, 27/09是學校假期嗎?? 定返半日, 所以唔洗訂lunch。

我頭先打去學校問, 校務處話學校假期, 所以唔洗訂lunch, 但係我check school calendar又唔見有mark 放假????
   0    0    0    0

我都打咗電話番學校問, 佢地都話果幾日唔洗番學,
話遲d會有e-mail通知家長.

原帖由 Hinbabyma 於 10-9-14 16:55 發表
各位家長,

想問知唔知17/09, 24/09, 27/09是學校假期嗎?? 定返半日, 所以唔洗訂lunch。

我頭先打去學校問, 校務處話學校假期, 所以唔洗訂lunch, 但係我check school calendar又唔見有mark 放假???? ...

今日收到本Student organiser,發覺time-table有d似讀大學時個time-table,有埋個科subject code 、subject name同老師名,好在學校用唔同色highlight左,易睇好多!

17/9 和 24/9 係星期五,下午沒有堂上和沒有課外活動,所以唔駛訂飯盒! 但係27/9 (一) 點解唔駛訂就唔清楚?

原帖由 Hinbabyma 於 10-9-14 16:55 發表
各位家長,

我頭先打去學校問, 校務處話學校假期, 所以唔洗訂lunch, 但係我check school calendar又唔見有mark 放假???? ...
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

坦白講,學校General Office d staff 在8月尾至上工 (除左楊小姐),好多時她們未甘熟悉校方最新情況 !

原帖由 petpet1117 於 10-9-14 17:48 發表
我都打咗電話番學校問, 佢地都話果幾日唔洗番學,
話遲d會有e-mail通知家長.

17/09, 24/09, 27/09係唔洗番學, 學校遲d會有e-mail通知家長.

原帖由 hlbaby2004 於 10-9-14 19:57 發表
今日收到本Student organiser,發覺time-table有d似讀大學時個time-table,有埋個科subject code 、subject name同老師名,好在學校用唔同色highlight左,易睇好多!

17/9 和 24/9 係星期五,下午沒有堂上和沒有課外活動,所以唔 ...

甘多假期??

原帖由 petpet1117 於 10-9-14 20:55 發表
17/09, 24/09, 27/09係唔洗番學, 學校遲d會有e-mail通知家長.

本學生手冊設計得很好丫~~~簡單又易明,感覺很好.....後面還有不同顏色的貼紙可以mark在不同的地方以作提示

原帖由 zanzibaryan 於 10-9-15 13:16 發表
本學生手冊設計得很好丫~~~簡單又易明,感覺很好.....後面還有不同顏色的貼紙可以mark在不同的地方以作提示

係呀~本學生手冊設計得好靚呀~我地以前個d都無咁靚呀>.<真係有d想自己讀呀,哈哈^^不過自己個仔讀都好開心^^

想問下本Student Organiser P.5 d資料要填,大家影左學生相未呀?

原帖由 英英仔 於 10-9-16 22:15 發表

係呀~本學生手冊設計得好靚呀~我地以前個d都無咁靚呀>.

學生相是否要自己去拍的呢?還是學校方面會有得影?
是藍底的嗎?

原帖由 hlbaby2004 於 10-9-17 07:09 發表
想問下本Student Organiser P.5 d資料要填,大家影左學生相未呀?

我開學前已影定學生相, 所以已經貼咗响手冊內.

原帖由 hlbaby2004 於 10-9-17 07:09 發表

原帖由 zanzibaryan 於 10-9-17 09:58 發表
學生相是否要自己去拍的呢?還是學校方面會有得影?
是藍底的嗎?

學校已經幫佢地影左學生相, 而且叫他們不要自己貼相到手冊, 學校會派回他們的相片才貼上去!!!!

星期五打電話比學校,書記姐姐話遲d會覆!

原帖由 aset 於 10-9-17 23:01 發表

學校已經幫佢地影左學生相, 而且叫他們不要自己貼相到手冊, 學校會派回他們的相片才貼上去!!!!

回覆 2# aset 的文章

咁好服務 ??!! , 請問是否要收費的 ??

他們真好~~家長可少很多煩惱吧^^

原帖由 aset 於 10-9-17 23:01 發表

中秋這幾天他們都放假BOR~~~放到星期二才返~~~大家有想好怎樣陪你地D仔仔囡囡了嗎?
‹ 上一主題|下一主題