用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩" ...
樓主: Heely
go

兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩"   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回復 Heely 的帖子

Ethan 好傷呀. 仲要第四次發生, 真的不能接受.

希望學校能有一個滿意的交待及答覆.

願 Ethan 早日康復. 我係有點心佢心靈方面會否有陰影?
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

最好先了解小朋友為何會被抓傷,看過ETHAN的相後......其實也有可能是自己抓傷自己的,因為我仔都試過多次這樣抓傷自己,都係眼,鼻位有血痕,佢作感冒鼻"痕"或唔知咩事好痕就會自己抓面,樓主都睇下ETHAN手指甲長唔長。(過來人經驗分享,不喜勿插)

當然冇學券啦!!
原來係同班同學! 我其實好唔滿意個班主任MS RONNIE, 我覺得佢好冇愛心, 好多嘢都濶佬懶理, 乜都俾哂個ASSISTANT MS SARA做, 我見MS SARA都算勤力, 但真係兼顧唔到咁多細路. 校長成日話會有新老師, 但遲遲未見人影.....
十月第一日返學個奇境已經有D嚇親我, 同一班同一時間有8個新插班的小朋友, 個個喊哂, 但當時班房只得兩個老師, 跟本搞唔掂, 學校人手唔夠, 新返學果D故然慘, 對舊學生也不公平, 因為佢哋只可自己坐埋一邊自己玩, 老師根本唔得閒理佢哋, 因為忙住要氹番喊緊果D小朋友.....

tc080628 發表於 13-11-1 00:07
可憐的Ethan,樓主,一定要搞大佢,殺一警百,最好call埋蘋果日報幫手

雖然我都同意一定要搞清楚,
但你小心『一定要搞大佢』呢句說話,
想當初我就係因為私穩資料而留下類似一句既話,
就俾個家長癲左咁係到勁鬧...

引用:當然冇學券啦!!原來係同班同學!+我其實好唔

原帖由 vivianthony 於 13-11-01 發表
當然冇學券啦!!
原來係同班同學! 我其實好唔滿意個班主任MS RONNIE, 我覺得佢好冇愛心, 好多嘢都濶佬懶理,  ...
點解你又見到8個新生喊?又見到老師只係安慰新生?唔係一放底小朋友就要走?

睇到我都心痛呀, 一次已不能忍受...
小朋友唔識表達清楚, 做家長更要睇緊少少..
我寧可間學校係普通一間村校,
都唔願俾個小朋友搞到咁!!
明顯呢間學校D職員唔多明,
教幼稚園無愛心係唔得!!!

其實我真係吾想搞大件事,對於我除左煩無半點好處,但學校左一句吾知右一句吾知真係讓人噴火!!!我小朋友交比你地發生咩嘢事居然無知?!好驚Wow!難道我地家長費盡心機送個仔到學校你地由得佢自生自滅?!

回覆:兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩"

Heely...我好明白你仔仔受傷身為

母親真好心痛

smallb2011 發表於 13-11-1 11:13
最好先了解小朋友為何會被抓傷,看過ETHAN的相後......其實也有可能是自己抓傷自己的,因為我仔都試過多次 ...
今次係第四次發生尼種事,第一次我都懷疑佢自己傷,就特登剪左佢手指甲,之后日日都會檢查佢手指甲,第二次、第三次均是在佢剪完指甲第二日受傷,無可能係自己抓傷,今次更加吾會係佢自己,他並無抓自己的嚐好,而且今次是多處傷,無可能自己甘大力抓甘多傷出來。

回復 Heely 的帖子

支持妳查出真相。
小朋友自己整親又好、俾其他小朋友整親都好。呢啲大家都控制唔到、我明白老師都無可能每分每秒睇住一個小朋友。但學校又責任解釋原因、同埋做一啲action plan. 無可能一句唔知或唔關我事就算。

心都痛埋

好陰功....退學係明智之選...
可能係其他小朋友抓傷, 但老C / 校車司機﹑保母 ,  點會唔知, 咁抓法好痛啦,小朋友一定會叫喎!
私はシシダンダンです。どうぞよろしく!

似被同學仔抓傷,學校不負責任,退學係明智之選。

搞錯呀~我睇到都好嬲呀~打到傷又唔理.去廁所又唔理.佢想點呀?

Heely 發表於 13-11-1 13:49
其實我真係吾想搞大件事,對於我除左煩無半點好處,但學校左一句吾知右一句吾知真係讓人噴火!!!我小朋友交 ...

你放心, 作為家長, 相信無一個人會認為你係搵野黎搞, 或有心搞大件事,
自己既小朋友, 無理由會唔錫佢、唔幫佢還公道咖...
等待你既UPDATE, 相信好多人都想知...

睇到Ethan既相,我都唔信傷口係由指甲造成。老師係有責任盡快將事情通知家長,唔係扮唔知算數! 支持樓主為BB取回公道

引用:睇傷勢似比人抓喎 +

原帖由 Manny 於 13-10-31 發表
睇傷勢似比人抓喎
Think so.

He must be bullied by another kid.

The wounds look like those from nails.

引用:睇到Ethan既相,我都唔信傷口係由指甲造成

原帖由 marwai_1030 於 13-11-01 發表
睇到Ethan既相,我都唔信傷口係由指甲造成。老師係有責任盡快將事情通知家長,唔係扮唔知算數! 支持樓主為B ...
This.school should be out of business!!!

見到好心痛, 支持你同追究校方
‹ 上一主題|下一主題