用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有壓力
樓主: nonomama
go

有壓力 [複製鏈接]

Re: 有壓力

簽名被屏蔽

mickeyma,

同其他媽媽一樣, 知道您仔仔的遭遇都好唔開心。

但您已做的好好, 是個很有教養,包容的好媽媽。 不要再為這樣的老師而傷心, 身為幼兒的老師, 我為她的行為感到可悲!

mickeyma,
你有何打算,仔仔日日對住佢,小心行事。
他有天賦的智慧,卻因一些障礙,而阻礙了發揮,我深信他如果得到適切的訓練和處理,把障礙清除或減少,他會更光更芒。
面對困境時沒有怨懟、自憐,只以「平常心」面對現實。樂觀是積極愉快生活的主要元素。

mickeyma,

我都打個突. 好彩今次俾你睇到    

I hope I give her a chance, she will treat my son better in the future..
When I came back home tonight, I found my son's face with a long nail scratch near the mouth.. and I found teacher's notice about that: Yu's nail was broken on point finger which caused the scratch on face. If it were before, I won't care too much, but tonight I asked carefully my son:
-who made the scratch on face?
-me.
-by what?
-this nail..(he showed me his right point finger which my maid has made it neat now)
I asked again:
- Is you or other classmate or TEACHER who made this scratch?
- It is me.

I don't think my son will have some side effect about this matter as he is a very happy boy. However, I do have!

當媽 寫道:
mickeyma,
你有何打算,仔仔日日對住佢,小心行事。

mickeyma,

唉...真係又心痛, 又肉痛.... :-|

新學期會轉新班主任嗎?

陸美媽

mickey ma

聽到你仔仔單case都
而家d老師好多都係打份工,但都
有部份用個心黎教我地d細佬的。
有時真係睇下好唔好彩。

Melody :sleep:

mickeyma,

我明白你的感受, 我想起當時我老公及家人未知亞仔有自閉傾向時 (那時我已估可能係), 眼見其他差不多大的表姐表弟已經食飯, 但亞仔都唔肯食, 其他家人就話逼佢食, 強迫地放進他口內並用手大力地把口合上. 由於我老公當時只承認亞仔比其他小朋友慢, 心亦很急想亞仔做到, 於是他真的用手大力蓋在亞仔的口, 亞仔幾經掙扎, 最後都唔食, 重要嘔特之前食左個D, 你話心痛唔心痛

其實我都好理解一般人好難明白我地小朋友的世界, 特質同性格,即使我作為母親, 有時也會向他發'皮'氣, 何況那人與你非親非故, 試問有甚麼人可以無條件地接受我地的小孩呢 ?? 所以, 你也要放開些,, 心中一定有刺, 唯有平日多些留意小朋友的情緒及行為有無異樣, 有機會又到學校做surprise check, 雖然無可能成日去, 但比個老師知佢的行為已受注視, 等佢檢點些..
   因此, 我好怕去面對亞仔返學的安排....比佢一到兩歲便返學, 早些過群體生活 ???  抑或遲些 ???  點揀幼兒園?? 依家仲報唔報到??? 腦中的問號多得很. 我相信在這裡的每一位都很明白大家, 即使我們素未謀面...

希望明天會更好   

nonomama

強迫進食是訓練自閉兒童不偏食的一種方法. 我小朋友的i位老師在入學前已經warm我, 她會如此做. 不然他們會嚴重偏食. 如有看"louise program"那本書的話, 作者也是如此訓練她的兒子的. 事實上, 現在我小朋友真的沒有太偏食了.

不要太難過. 正如打針一樣, 自己看着孩子受苦一定會心痛. 那個老師可能粗魯一點, 妳可以和她正面討論, 每次一點點讓他試, 免得會哽親他.

話雖如此,如果老師能跟家長事先聲明或反影會好些,好似你朋友咁一早warn你,當你知事情是有可能發生的,那便不會傷及任何人,我個性較易激動和感性,就算明白老師是為女兒好,都不忍心眼光光看著個女被人這樣對待.
whitehorse 寫道:
強迫進食是訓練自閉兒童不偏食的一種方法. 我小朋友的i位老師在入學前已經warm我, 她會如此做. 不然他們會嚴重偏食. 如有看"louise program"那本書的話, 作者也是如此訓練她的兒子的. 事實上, 現在我小朋友真的沒有太偏食了.

不要太難過. 正如打針一樣, 自己看着孩子受苦一定會心痛. 那個老師可能粗魯一點, 妳可以和她正面討論, 每次一點點讓他試, 免得會哽親他.

mickeyma,
很為你仔仔的遭遇難過,老師也有好多種,一樣米養百樣人。敗類教師為數不少,有學歷的並不等於有心機教學生;將來呀仔遇到的老師可能會更不濟。現階段唯有忍辱負重,改善呀仔的行為。你可以在(1)卑躬屈膝、(2)投訴或(3)轉校選擇其一。
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。

Mickeyma,

It is quite stunning!

I don't think that using physical means to force a child to eat is correct.  My son does not like to eat too.  My behaviour therapist alway remind me that never put yourself and your son into a food battle as the eating condition will just become worse.  

The sad thing is our sons don't usually know how to say no / report back to us how they were badly treated.

I suggest that you must talk to the I teacher and have that put done to IEP if you want to stay.

mickeyma,

你真係好叻,好有忍耐力,若果係我,我諗我真係會對住老師做佢對我BB做同一樣既野對返佢,因為我覺得佢傷害左我BB,另外我亦都會投訴佢,因為無人會擔保佢會再點對我BB,我亦未必每一次都會睇到個老師會再做D咩傷害我BB既事,咁樣亦對其他小朋友都安全D,個老師太無耐性

mickyma,

I feel very sad about what happened to your son, just like what mrsphcheung said, sometimes we have to 忍辱負重 unless we can find a better school for our sons.  

pamam

請問邊度可搵到有i位的幼稚園名單?
我個仔等緊評估(但我愈睇得多就愈覺佢似有自閉傾向),我嘅壓力係,屋企人同老公都覺得阿仔無問題,講極佢地都唔明仲發晒脾氣又唔合作訓練佢,因我仔由婆婆湊,而家好頭痛...成日訓得唔好(發惡夢&周身骨痛)...
該用戶已被刪除

Dear All,
thank you for your message. I have put aside the matter for some time.  As Mrscheung said, I have chosen nr. 1 to forget about that.

But on the other hand, I have put more effort to change my son's behavior in eating. We let him try
to put the spoon by himself to his mouth during eating at home as well. Before, my maid would feed him to make eating quick and easy for everybody.

"I" teacher in the school is very good. We have found a kind of connection as friends. She shared her happiness with me  while her piano test got DISTINCTION and I shared with her mainly how to handle my son.
Yu's teacher will be changed next year and I teach remains the same..  General speaking, this school is not bad. I 'd rather treat that accident as an accident.  

Now,I found a habit to talk to my son every night reg. his daytime activities in school.. sometimes he can tell, sometimes, he talked about things happened weeks ago actually...

看到你的心情平穩了, 真是高興!一年前, 我當全職媽媽, 首要任務, 是要我的大兒子(自閉症的)吃東西. 當時他四歲幾, 以餅乾當飯.  我用了三個月的時間, 每天堅持, 有時, 用上一小時, 要他起碼吃一口, 方法是重覆告訴他 '你要吃一口', 否則沒有其他活動, 三個月間, 他開始改變.  當然, 他會強烈抗爭, 箇中困難心痛不說也罷, 現在, 他食物的種類及份量多了.  All in all, your kid will finally knows you love him and makes changes.

Keep up  

mickeyma:
要堅強呀!糾正呀仔的行為是目前最重要的事情,祗要呀仔越來越行得正企得正,學校便會沒有投訴、更無不愉快的事發生。

在我而言,我覺得學校不給予我兒子壓力而又沒有負面的事發生在呀仔身上已經很好了。如果它可以提供額外支援,己經是錦上添花啦!
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。
‹ 上一主題|下一主題