用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 排到協康會青蔥計劃
樓主: kikiboy
go

排到協康會青蔥計劃 [複製鏈接]

Re: 排到協康會青蔥計劃

siubakto,

oic! 原來孖都唔係咩都一樣!

siubakto 寫道:
Meisuen,

係孖仔呀,只係細孖發展遲緩。

Meisuen,

大孖不只無遲緩,還要學野快,所以好擔心細佬會自卑。   

siubakto ,

妳要加油呀 ! 唔好

我都係要繼續努力, 只要妳真心付出, 佢既進步, 就係我地既成就 !   

另外, 我比魚汗油我囝食, 佢一星期食3次, 自食左2個月後, 明顯學野快左同專心左 ! 以上是個人意見, 供妳參考!

Meisuen,
Thanks for your link to 協康會, but the fee is also same as individual speech threapist ! Do you think 協康會 has good reputation?

What kind of 魚汗油 did you give to your son?  Can you pm to me? Thanks!

Meisuen 寫道:
siubakto ,

妳要加油呀 ! 唔好

我都係要繼續努力, 只要妳真心付出, 佢既進步, 就係我地既成就 !   

另外, 我比魚汗油我囝食, 佢一星期食3次, 自食左2個月後, 明顯學野快左同專心左 ! 以上是個人意見, 供妳參考!

curly,

我覺得協康 reputation, 當然好啦! 妳睇下以前d post d媽咪都話好. 我只可comment灣仔協康個individual speech threapist 好好,  因each centre 姑娘唔同. 而且係佢地派邊個就係邊個教妳小朋友, no choice 架, 所以我好好運.  我同佢真係學到好多野.  

另魚汗油係我家庭醫生介紹, 我返去check 番個名先 !

meisuen,

你講的魚汗油定魚油呀 ?? 我之前都有比佢地食eye q..但好似無咩分別,所以依家都無食lu。

curly,
你正在做training,如果st ok,無謂轉來轉去.一來小朋友又要重新適應,二來小朋友剛做完評估不久,短時間內是不可做同一個test的,除非你已有一個full report在手,換人時可以交給她.
你st做的是口肌訓練,未必個個小朋友都需要的.
[

siubakto,

係魚汗油, 唔係魚油喎! 對我囝就好有效.

siubakto 寫道:
meisuen,

你講的魚汗油定魚油呀 ?? 我之前都有比佢地食eye q..但好似無咩分別,所以依家都無食lu。

Can anyone tell 魚汗油定魚油 is better ? Especially for weak concentration.

我聽人講smartfish 對專注力不足幾好,所以比阿仔食,佢一日食2包o架

醒目開學勳章 王國長老

Meisuen
我仔仔而家都係睇灣仔陳姑娘呀, 佢真係好有心機, 遇著佢真係算我幸運喇........
雖然仔發音都係唔正, 不過比以前主動左, 我都好開心

charlotte_mon,

咁咪好囉! 灣仔有兩個陳姑娘喎, 我囝果個係jenny. 上星期六 last 堂, 我好感動, 仲摟實姑娘咸tim, 因真心感激佢同唔捨得佢, 我囝都有摟實姑娘.  如果唔係學費貴, 我會繼續. 而且又排到早期訓練!

妳要好好把握姑娘既訓練, 做多d家居訓練呀 ! 加油 !

Charlotte_mom 寫道:
Meisuen
我仔仔而家都係睇灣仔陳姑娘呀, 佢真係好有心機, 遇著佢真係算我幸運喇........
雖然仔發音都係唔正, 不過比以前主動左, 我都好開心

醒目開學勳章 王國長老

我果個唔知係咪jenny呢? 應該係, 白白淨咀細細, 把聲都幾溫柔架!
我個仔社交無問題, even三九唔識七都敢俾人抱, 又唔會蝦蝦霸霸, 只係唔肯講野, 真係頭痛

Charlotte_mom ,

jenny 係 曲頭髮架, 妳係咪尼個 ?

醒目開學勳章 王國長老

應該係喇       

Charlotte_mom ,

咁妳真好彩啦 !

Yes, I also heard that Fish oil is good for 專注力不足 instead of fish liver oil. That's why want to re-confirm with other mummies.

annaanna 寫道:
我聽人講smartfish 對專注力不足幾好,所以比阿仔食,佢一日食2包o架

Meisuen,
我個陳姑娘唔係曲頭髮果個呀,佢好唔好呀?
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

我想問各位,你們講的魚汗油,魚油係邊o的呀?同唔同肝油丸呀?我俾我個仔食KAWAI肝油丸,係唔係呢o的呀?eye q又係咩呀?
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?
‹ 上一主題|下一主題