用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006 入讀 劍鳴K1 家長交流區
樓主: monmantong
go

2006 入讀 劍鳴K1 家長交流區 [複製鏈接]

Re: 2006 入讀 劍鳴K1 家長交流區

safarimama 寫道:
all,

I found 放學時校車都係有點亂!

我都覺得亂,其實番學都係,因為d小朋友沒有名牌都唔知係邊過及課室,所以qq比人帶左上樓上都沒有人知,我部車有一個往我個屋苑新轉讀k2,她沒有人帶上車我要去校車同她講有一個沒有上車
依晴Hillary, 依韻Eleanor

monmantong 寫道:

re summer course,
i don't expect there will be so detailed for summer course, teacher gave us the time table for summer course, and we have chops about the kids' performance too! I am so excited about this.

mon, 你見到km summer course 的好處啦....   

咦, 唔知仲有邊幾位小朋友係跟廖老師一班呢?

monmantong,

Thanks.  Yes, it is the same n1 classroom for my boy and the same teacher too.  Great!

I am K1 boy! :wave:

HI

hillary今早自己上車,好開心同我beybey

LunaBella,

no.40 唔經我屋企,之後我去KMB Web site look look, 比我見到有架 no.42係我屋企附近,落車地點好似同no.40一樣,我或者會26/8試撘   

Hillary2002,

Hillary坐校車定係你帶返學架

LunaBella 寫道:
qq,

今日發現no.40 bus在油站前有bus-stop. 過2日試答

re joyful 8 月 schedule - 8/21 - 8/30 mon - fri (返8日)

qq:

坐校車,昨天因第1日先比我跟車

mon,

早呀, 妳呢個forum太受歡迎喇, 巳超過2000個mge, 都係時候開過另一個新forum喇, 唔係bk就會 !

今日校車準時到, 尋日同朱校長通電, 知道呀囝係上一樓課室(n1d組), 2/3班都係舊同學仔

yuiyuibb, 你仔仔早d 上樓上認識下環境wow. 仲有今年km 個summer course 真係好多人返o甘wow...

hillary2002,

really? but in TKo school bus, the lady in the bus will immediately put the name tag on my son's shirt.. so i think they are so efficient. I believe it depends on the school bus's performance.

引文:引文:
--------------------------------------------------------------------------------

safarimama 寫道:
all,

I found 放學時校車都係有點亂!  
--------------------------------------------------------------------------------

我都覺得亂,其實番學都係,因為d小朋友沒有名牌都唔知係邊過及課室,所以qq比人帶左上樓上都沒有人知,我部車有一個往我個屋苑新轉讀k2,她沒有人帶上車我要去校車同她講有一個沒有上車  

yuiyuibb,

你就好啦!我地今日要早過尋日10分鐘出門口呀!(8:00)
yuiyuibb 寫道:
今日校車準時到, 尋日同朱校長通電, 知道呀囝係上一樓課室(n1d組), 2/3班都係舊同學仔

yatjeh,
you are so smart! yes.. go to new thread! go go go.

mon,mon,

早呀, 妳呢個forum太受歡迎喇, 巳超過2000個mge, 都係時候開過另一個新forum喇, 唔係bk就會

yatjeh 寫道:
mon,

早呀, 妳呢個forum太受歡迎喇, 巳超過2000個mge, 都係時候開過另一個新forum喇, 唔係bk就會 !

yatjeh & mon, 我都話阿mon 係km代言人ka 啦. 

Mon,

Need to start Part 2 lah ....     

all,

GO TO PART II

Dear Safarimama,
妳個寶貝是否現在讀緊K2 or K3呢? 現在KM情況是否同妳所講既一樣呢 ?  因亞囝明天要面試,St. Cat. 考3:30,而KM 考 4:10 ,本來想放棄KM,但睇妳很詳細噉分析已清楚此校,所以我會盡量趕過去啦!係呢?你記唔記得面試考D咩呢? 請幫幫忙,謝謝!

‹ 上一主題|下一主題