用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006年學之園PN班既媽咪大召集
樓主: bby
go

2006年學之園PN班既媽咪大召集 [複製鏈接]

Re: 2006年學之園既班既媽咪大召集

Mui_Mui 寫道:
[size=small]♡Johnathan媽,
再check PM呀,好耐都唔該

check左喇, 你再check  :wink:  :wink:  :wink:

我又reply咗你啦...呵呵呵呵

Re: 2006年學之園PN班既媽咪大召集

bby

唔好意思, 有好多問題想問, 我個女係05年10月出世既, 我响幼兒園個topic見有好多家長都講學之園, 但我到而家都仲未攪清楚唔同既幼兒園有咩唔同既分別, 係咪首先要睇下佢地派小學派得好唔好呢? 但我上學之園個website睇, 見佢地派去既小學都只係一搬, 但又有好多家長好buy佢, 想問下有關學之園既問題....

1) 其實呢間學校點解咁出名同咁多人讀既? 佢會唔會比荃灣o個間方方仲要好呢? 咁如果同st. catherine 比又有咩唔同??

2) 除左學之園之外仲有無其他好選擇呢? e.g. 迦南

3) 每日返3個鐘, 咁放學後又做咩好呢?

4) 想問下未返幼兒園之前有咩playgroup可以介紹下呀?

請恕無知.... 萬分感激, 唔該晒.     

你地講緊乜o野秘密咁開心呀????   

Mui_Mui 寫道:
我又reply咗你啦...呵呵呵呵

我又再reply你      

BBHuen,
咁多問題, 我驚我答錯你, 不如我答你我識個d先
1) 我未唸到個仔讀小學既問題, 所以我搵幼稚園係冇睇佢既派位
2) 幼兒園好似係有2歲班, 幼稚園好似冇的 (呢個唔肯定)
3) 學之園我like佢係雙語教學, 每班有1個唐人, 1個外籍老師
4) 除左學之園我都冇唸過, maybe返宏福
5) 放學返屋企要午睡, 食野, 玩下又dinner, 咁就一日架
6) 學之園playgroup要18個月先返得, 足18個月而又有位, 就可以返

希望冇答錯你喇      

elainec 寫道:

佢想要我d野之ma      

bby 寫道:
[quote]
elainec 寫道:

佢想要我d野之ma       [/quote]

oh, ic   

[size=small]♡BBHuen,
Sorry呀我見你咁徬徨我都想回應下你呀...其實揀幼兒園&幼稚園真係好個人架,青衣果間學之園係有口啤囉,不過有口啤嘅幼兒園都好多啫...好似你講果間迦南都係好嘅!!!
如果比我揀首要都係要近囉,比佢地返幼兒園都係想佢地學習群體生活,應付幼稚園嘅生活啫...都唔水咁執著嘅
仲有依家你小朋友未開始返學,平日or weekend可以同佢join d playgroup之類嘅group activity等佢適應下同其他小朋友一齊,唱下歌仔呀,做下運動咁,有d世"藝'咁囉我個女依家join緊Kindermusik同littleGym呀,我知呢兩個programme都係好細個可以開始join架啦!

mui mui,

你囡囡有去little gym.... 我囝囝都有呀... 星期六下午.... 你地係邊班呀???

[size=small]♡elainec,
咦~咁Q????Jasmine都係返Sat下午喎...Miss Tanya教果堂喎

Mui_Mui 寫道:
咦~咁Q????Jasmine都係返Sat下午喎...Miss Tanya教果堂喎

咁你地又係同學仔都唔知    

係呀.... 3:45pm果班.... 係唔係囡囡daddy同佢去多d...但係我認唔到你囡囡o既大頭相.... 你認唔認到我囝囝呀???

我覺得ms tanya好好呀!!!   

你地慢慢傾, 我要帶Jonathan睇醫生, 佢咳咳, 咳左好多日, 唔睇唔得        

bby 寫道:
你地慢慢傾, 我要帶Jonathan睇醫生, 佢咳咳, 咳左好多日, 唔睇唔得        

oh, 希望jonathan快d好番!!  talk to u later!   

chu_family,

try
http://www.learninghabitat.org

希望Johnathan快d好番啦...see you

嘻嘻,我o係6:45果班呀...唔怪之得唔認得你小朋友啦!!!
不過我個fall semester會掉去上午班10:30呀,唔知係咪都係Miss Tanya教呢?我個女好like佢架都!!!

嘻嘻,我o係6:45果班呀...唔怪之得唔認得你小朋友啦!!!
不過我個fall semester會掉去上午班10:30呀,唔知係咪都係Miss Tanya教呢?我個女好like佢架都!!!

ahhh.... that' why! 我就係覺得我地果班個jasmine唔似你囡囡ah....!  我地都想轉上午班,但可能要等我轉五天工作先!!
ms tanya好nice...佢好有心notice 我囝囝o既progress...!!  and會教我點幫囝囝improve!!! 我continue都係佢教得好and呀囝都鍾意佢!!!!      later你講俾我聽上午班係唔係都係ms tanya教呀???!!  

okok梗係無問題啦 如果上午班唔係ms tanya教唔知Jasmine會唔會唔肯上堂添...不過佢地話無咁快知邊個教喎
係啦,你有無報到fall sem呀?咁係咪同一個時間呀?
‹ 上一主題|下一主題