用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006年學之園PN班既媽咪大召集
樓主: bby
go

2006年學之園PN班既媽咪大召集 [複製鏈接]

Re: 2006年學之園PN班既媽咪大召集

elainec, Mui_Mui
睇完loo, 醫生話有小小氣管敏感咳, 好快冇事  

mui mui,

有呀,fall sem都係報住3:45pm果班先!   

bby 寫道:
elainec, Mui_Mui
睇完loo, 醫生話有小小氣管敏感咳, 好快冇事  

基本上香港d小朋友個個都有氣管敏感,d空氣咁差!!!  :-x

elainec 寫道:
基本上香港d小朋友個個都有氣管敏感,d空氣咁差!!!  :-x

咁又係, 不過見佢好多痰同咳唔到出黎    

bby,

係呀, 佢地未識咳痰出黎!  我呀囝又未識pick nose,見到佢個nostrils dirty但係又幫唔到佢... 有冇計???

[size=small]♡Johnathan媽,
Johnathan原來小問題...咁就好啦!!!

[size=small]♡elainec,
最衰3:45啱啱係Jasmine嘅nap time,唔係同你小朋友做同學都好喎,起碼有個伴呀嘛!

elainec 寫道:
bby,

係呀, 佢地未識咳痰出黎!  我呀囝又未識pick nose,見到佢個nostrils dirty但係又幫唔到佢... 有冇計???

我都係有咁既煩惱       我都想問你      

Mui_Mui 寫道:
Johnathan原來小問題...咁就好啦!!!

尋晚好返好多架喇, 之前2晚半夜又喊又咳真係陰公  

[size=small]♡elainec,
最衰3:45啱啱係Jasmine嘅nap time,唔係同你小朋友做同學都好喎,起碼有個伴呀嘛!

mui mui, 係呀,我囝多數nap1-3pm, 但係番學後可能1:30-3:30pm or later,所以我地諗'洗'唔'洗'轉上午lor.... 睇ha番學後佢nap幾點先.....  

咁真係好橙喎...聽到都心痛呀!!!
bby 寫道:
尋晚好返好多架喇, 之前2晚半夜又喊又咳真係陰公  

bby 寫道:
[quote]
elainec 寫道:
bby,

我都係有咁既煩惱       我都想問你       [/quote]

我問過e生,佢話bath time時try to wet囝個鼻 (inside) and let him smell steam.... then all u can do is gently向下"鏈"個鼻..... i tried and sometimes it works but sometimes not very effective!!  sigh, 冇計, any other suggestions....?

mui mui,

你好, 我想問下你之前提過兩間playgroup有無佢既電話 or website呀?? 大約幾$一堂架? 最緊要响邊區呀? 佢地玩同學既野有咩分別呀? 點解你囡囡要join兩間既??

thank you so much!!

Re: 2006年學之園既班既媽咪大召集

加左kcpooh!

灝景學之園:
am:
1) elainec - son

pm:
1) godblessbaby - daughter
2) fonnie 226 - daughter
3) kcpooh - daughter

凱帆學之園:
am:
1) bby - son
2) gary媽 - son

pm:
1) onon811 - daughter
2) Mui_Mui - daughter

[size=small]♡BBHuen,
首先唔好咁客氣,都係舉手之勞啫!
Kindermusik我係join學之園嘅,青衣同凱帆校都有設班,summer course會下個禮拜開始,青衣因為要裝修所以無得上住,如要上summer course就要去凱帆校架啦,網址係:http://www.learninghabitat.org/,價錢係$160/lesson
至於The LittleGym有兩間學校,一間o係TST New World Centre,另外一間o係Shatin New Town Plaza,佢個網址係:www.littlegym.com,價錢大約百幾至二百一堂
我比Jasmine join呢兩個programme係因為佢地兩個programme專注嘅野唔同,Kindermusik係唱歌音樂而The LittleGym係注重佢體能發展,當然對小朋友唔會係太heavy不過我覺得係提供比佢地一個舒展筋骨同發洩精力嘅好機會...仲有兩個programme都係會以英語受課架
你可以入佢地個website研究下你小朋友會唔會適合上囉!!!
BBHuen 寫道:
mui mui,

你好, 我想問下你之前提過兩間playgroup有無佢既電話 or website呀?? 大約幾$一堂架? 最緊要响邊區呀? 佢地玩同學既野有咩分別呀? 點解你囡囡要join兩間既??

thank you so much!!

elainec 寫道:
我問過e生,佢話bath time時try to wet囝個鼻 (inside) and let him smell steam.... then all u can do is gently向下"鏈"個鼻..... i tried and sometimes it works but sometimes not very effective!!  sigh, 冇計, any other suggestions....?

沖涼同佢洗頭都要同佢死過, 仲要攪佢個nose, 打死我都似  

我有時等佢訓左先攪佢, 你有冇試過

bby 寫道:
沖涼同佢洗頭都要同佢死過, 仲要攪佢個nose, 打死我都似  

我有時等佢訓左先攪佢, 你有冇試過

oh no...洗頭都要同佢死過.... 咁係好難wor!
訓左先攪佢... 我有諗過,但我覺得佢實會醒and搞到佢訓都驚我黎整佢個鼻...所以冇試過 :-|
你囝會唔會醒呀??

Hello!
我個囡囡都係今年學之園(凱帆校)PN班架! 大家好!!

elainec 寫道:
oh no...洗頭都要同佢死過.... 咁係好難wor!
訓左先攪佢... 我有諗過,但我覺得佢實會醒and搞到佢訓都驚我黎整佢個鼻...所以冇試過 :-|
你囝會唔會醒呀??

係呀, 佢好煩架, 唔攪得佢個頭
如果佢訓得好"林"都可以既    

穎希媽咪 寫道:
Hello!
我個囡囡都係今年學之園(凱帆校)PN班架! 大家好!!

你好呀! 你上下定下午班架呢?

Morning各位學之園之友

[size=small]♡穎希媽咪,
Hello...我個女今年讀PM班呀仲要係插班生添
‹ 上一主題|下一主題