用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友 ...
樓主: bshirley
go

有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友 [複製鏈接]

Re: 有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友

jennifer:
個日聽老師講, 有個試過喊足半年呀!我都有唸過放完暑假後又要重頭開始, 而家唸起都有d擔心!
咩有三胞胎咩, 係唔係而家同曦曦&Rachel一班架, 等我同曦曦返學時八下先!!!

jenniferpl
sorry,我唔多識睇英文.

膚問妳o地覺得華富救世軍幼兒園好唔好呀, 我個仔下年讀N1, 比D意見呀... 唔該 !!!

191919:
等我試下翻譯啦!
hahah.. another triplet in SA. Rachel also has a triplet classmates, but they doesn't look alike though (2 girls and 1 boy).

[哈哈哈, 又有三胞胎讀救世軍啦!Rachel已經有三胞胎同學啦, 不過佢地唔似樣架(係2女1男)]

privacy:
其實我都答唔到你好唔好, 因為亞囡都只係返左一星期學.不過救世軍幼兒園在BK的口碑都好似幾好咁.

不如其他讀得耐D的小朋友

我同BB報名時都知有三胞胎係度讀,
佢地係唔多似樣,如果係同卵生就似樣D,佢地應該唔係同卵,所以唔多似樣.(係 2男1女至真).

Welcome to Wah Fu Nursery!!!!! Another 3 babies....

My son will go to N3 in September!!

bshirley

Mei, 謝謝你的回覆,
唔知有無其他媽咪比d意見呢?

Privacy
I think all mummies here will give you  positive comments about this school. I recommend you to check out their websites and pay the school a visit personally to get to know the school. Then you can see if it suites your need and/or requirement.
該用戶已被刪除

子健&媽媽
係呀,不過要插班,唔知到時可唔可以一齊入.

子健&媽媽:
我唔知曦曦個班叫A班定B班呢? 不過我知係曾老師(佢地話因為幼稚園、幼兒園合併,所以要改口喎)做班主任, 而唔係鍾老師個班呀.但係邊個係張老師呀?
曦曦無搭校車, 我叫工人湊佢返放學架!
子健說常有小朋友喊:梗係啦, 淨係我個女到而家都仲有時喊緊(仲未開始訓覺tim), 我去接放學都見到有好幾個喊!叫子健幫忙照顧下曦曦丫!唔該,唔該!!! :wink:  :wink:
有farewell party咩???     

Mei
The farewell party was held on Friday 3pm, I think Hei-hei already went back home lar.

子健&媽媽
I will come and chat here whenever possible. Actually, I have applied for Occassionary child care service with Salvation Army when Rachel has her holiday in St. Margaret's Mary, but Principal Cheung has not replied me yet.
該用戶已被刪除

子健&媽媽:
係呀, 係原本N1升上來個班呀!咁我想問下除左曾老師外, 第二個班主任係唔係瘦瘦地嗰個呀?
今日我送曦曦返學時, 佢又眼紅紅、眼濕濕咁,有個小朋友(係同班同學)走埋黎話:你喊呀?唔好喊啦,喊係無用架!
真係好好笑, 曦曦講野就無咁叻啦!
該用戶已被刪除

咁我知道邊個係張老師啦!
但係我仲未見過子健呀!

jennifer:
Racheal 今日返最後一日, 有無唔捨得呀!

Jennifer,

Wish Rachel enjoy her new school life very soon!

我相信最唔捨得 Rachel 的一定是駿彥了!
我相信...好媽有好B! 餵人奶, 收身快, 效益大!

放假啦!祝大家有一個愉快的假期!   
‹ 上一主題|下一主題