用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 虛報地址家長--小心小心
樓主: dorisleeho
go

虛報地址家長--小心小心 [複製鏈接]

Re: 虛報地址家長--小心小心

In HK educational system, how can be "在公平公正的原則下參與這個遊戲"    Hope all in those good "Net" parents can find "dream school " to their beloved kids la. But, also that sentence...."取消人地資格,何苦呢!, 相煎何太急呢!"
  :idea:
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

agree

superwomansuperman 寫道:
我都反對借地址,有誠意既咪叩門law, 無謂犯法la

我都係反對借地址的,咁對其他小朋友唔公平,如真係有誠意既話,咪去叩門law。     

根本係個教育制度唔好, 先至搞到d 人會咁做, 你地諗下係咪.

根本係個教育制度唔好, 先至搞到d 人會咁做, 你地諗下係咪.

醒目開學勳章

我本來也借了地址,但最後都冇用到,因覺得很guilty ,還有諗諗吓就算入到名校,自己和小朋友都未必跟得上,到時要轉校咪仲煩!

‹ 上一主題|下一主題