用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今天德望開始面試,大家努力呀。
樓主: lovecupid
go

今天德望開始面試,大家努力呀。   [複製鏈接]

以佢2000幾人報名,收百幾二百人,group in 8-10人一组,以我推測,應是一group揀一個出線,or 最多兩個,所以睇吓你個女好唔好彩,同group人有冇突出者;其實我見個個好少主動,對兩歲多人仔係困難,但如同group有大B,好似我個女那group咁,就唔好彩了

我都係咁估,因為我見唔到老師有寫評語,所以應該不是事後揀,而是即場揀。
應該是每一組面試完後,老師商量下,選擇出眾的1-2個,參加2nd in。

回覆:katrinamama 的帖子

我個女都係噚日下午interview,我負責填問卷,我想問下係咪得一版?我心急快啲填完睇個女唔記得反轉後面,唔知有冇漏。

引用:我今日問左,老師話會係1月15日出final+res

原帖由 NaughtyLuiLui 於 12-11-24 發表
我今日問左,老師話會係1月15日出final result,如果有second in就會之前個別通知

...
我想即是冇second in 15/1 會收reject

我老公填,佢話得兩條問題

回覆:katrinamama 的帖子

唔該晒,咁我冇填漏都放心啲。

我都心急忘了問中,洗唔洗填編號呢

回覆:gigi812 的帖子

好似唔駛,只係填名。

請問昨日最早那批interview係1400 pm or 1300pm?

其實陪小朋友in果個家長洗唔洗參與, 定係齋坐就可以?

嗰個家長好似要在10分鐘內回答一條是非題同一條必答題喎。
記得帶筆同塗改液
問題答案在簡介會內容中找到。

利申:我冇去面試,只係其他姊妹話俾我知。

回覆:lovecupid 的帖子

不是10分鐘,只有5分鐘。沒有是非題,有一條long question,一條short question.

引用:不是10分鐘,只有5分鐘。沒有是非題,有一

原帖由 evalau825 於 12-11-25 發表
不是10分鐘,只有5分鐘。沒有是非題,有一條long question,一條short question.

...
謝謝分享!只有2條問提都好啲,自己文筆太一般寫字又慢都擔心,問題難不難回答係唔係基本的?

醒目開學勳章

回覆:今天德望開始面試,大家努力呀。

我地尋日坐小巴上去時塞車, 大家記得預鬆少少時間.
排隊都幾食風, 帶多件衫!
見到有個媽咪排到去至發現原來係下星期六至in, 要掉頭走, 所以大家記得check清楚時間!
interview... 有d家長填問卷將將凳掉轉方向等自己可以望到個小朋友, 其實老師有提過將凳係背向小朋友嘅, 但d家長都唔理, 真係

問卷... 自問填得幾求其, 見有d家長帶貓紙, 有個對住個手機不停咁抄, 唔知老師見唔見到喇, 不過我就唔認同佢地嘅做囉

引用:Quote:原帖由+NaughtyLuiLui+於+12-11-24+

原帖由 cy36baby 於 12-11-25 發表
我想即是冇second in 15/1 會收reject
我估冇second in就即係reject啦!斷估應該唔會必收唔駛second in,只係marginal case先second in睇下收唔收好

引用:我都心急忘了問中,洗唔洗填編號呢

原帖由 gigi812 於 12-11-25 發表
我都心急忘了問中,洗唔洗填編號呢
我開頭都冇填,係個miss叫大家填返sticker個no,我先填係個名隔離

引用:我地尋日坐小巴上去時塞車,+大家記得預鬆少

原帖由 takuprio 於 12-11-25 發表
我地尋日坐小巴上去時塞車, 大家記得預鬆少少時間.
排隊都幾食風, 帶多件衫!
見到有個媽咪排到去至發現原 ...
我嗰班無叫背向小朋友填表喎,都有個家長陪梗,背唔背有咩所謂?! 小朋友又唔係面向家長

小女現在是GH K1學生, 上年只係marginal case先second in

回復 NaughtyLuiLui 的帖子

死火啦 !! 原來係要寫番個編号, 我組老師沒有叫我地填呀

回覆:今天德望開始面試,大家努力呀。

其實係唔係100%直上小學架?

I love to teach piano!!!
‹ 上一主題|下一主題