用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 天神嘉諾撒家長入黎報到!!!
樓主: 竹葉青
go

天神嘉諾撒家長入黎報到!!! [複製鏈接]

Re: 天神嘉諾撒家長入黎報到!!!

去邊間報讀Cambrige 英文? 你話有好多天神既同學仔係果度補, 咁除咗hh, 仲有邊間九龍區或荃灣區好?

我同竹葉青up緊果間係 思銳呀
其它區5g啦
Yipkaman 寫道:
去邊間報讀Cambrige 英文? 你話有好多天神既同學仔係果度補, 咁除咗hh, 仲有邊間九龍區或荃灣區好?

醒目開學勳章

dear all,

麻煩大家俾 d 意思.

本人考慮小囡升讀天神p1(現在 k2), 但不知道天神近年情況好何 ? 因已離開母校多年...

現在是否仍然十分傳統教授, 功課, 默書, 考試 , 英文水準怎樣 ? 老師跟家長溝通如何 ?

因小女現讀國際班, 會否很難適應 ?

DEAR 栗子媽媽&竹葉青
你們好
我有位朋友明天派位收結果,
他自行和統一都是天神的,如果唔種
部署叩門,
想在這裡請教吓今年天神的叩門情況,
如:叩門位有多少,收profile及派發表格時間,面試情況,要否筆試等
先多謝兩位   

栗子係1ST ROUND入左
竹葉青係插班入既
唔知佢有冇料呢
希望你朋友一擊即中,唔駛叩門啦

Dear 栗子媽媽
多謝你的回應
我都希望他晤駛叩門啊   

Dear 栗子媽媽
收到朋友來電,
派到啦

第一志願

多謝大家

栗子媽媽

check PM please

claudi-mama

Dear 竹葉青,

Your daughter should be in P.2 right. My girl are in P.1 now. Do you mind leaving the test paper for her?

july_rhapsody

栗子媽媽,

小一家長會應該在7月14日(六)舉行。

洗5洗返工牙?希望到時可以相認     

我朋友個仔派左”德信”,唔該報下料(le 間你實有料嘅   )Thank you!

claudi-mama

竹葉青,

你去左邊樹ah? 暑假都未放你唔係甘快去左渡假ah ma 版面有人搵你亞  

claudi-mama

Dear Claudi mama,

Thank you.

Do u need books or old school uniform from my girl?

july_rhapsody
claudi-mama 寫道:
竹葉青,

你去左邊樹ah? 暑假都未放你唔係甘快去左渡假ah ma 版面有人搵你亞  

claudi-mama

july_rhapsody ,

Sure, I want both of them. It's a great pleasure to hear it.  My girl and I much appreciated for your help.

claudi-mama

claudi-mama ,

7/14呀, 要返工都請假啦, 不過, 查實我公司係天神好近,蛇到蛇到去   

德信    我個人好like呢學7x年老校,你睇我比個女冇得博入德小都比佢係度讀幼稚園就g啦   

我之前聽過德小既校長講小一talk,我對佢補底既態度好尊重,佢講到津校冇得選學生,入得黎既就一定要教好,佢地用最好既g源(主任/副校)去教有需要特別協助既同學仔.

德行方面,我可能好彩,由我自己既朋友同我朋友既子侄出既德信仔我都好like.講都你唔信,我朋友個外生中一都跟佢姑姊入黎我屋企學整cake比佢爸爸媽媽食       同埋,德信入華仁%絕對不比油天低,往績有2x個入到九華.萬一入唔到仲有德中直g英文中學backup.  仲有,我g佢地有course train d尖子in九華架.

當然,德信都有不足既:-
1/ 學校細
2/ 區內空氣質素差
3/ 名氣不及油天

希望幫到你fd

栗子媽媽,

小一家長會應該在7月14日(六)舉行。

洗5洗返工牙?希望到時可以相認     

我朋友個仔派左”德信”,唔該報下料(le 間你實有料嘅   )Thank you!

claudi-mama

july_rhapsody 寫道:
Dear Claudi mama,

Thank you.

Do u need books or old school uniform from my girl?

july_rhapsody[quote]
竹葉青,

claudi-mama
[/quote]

竹葉青
今朝係思銳問野
靚女姊姊話你個女好sharp架噃   

Dear 栗子媽媽

Please check PM

july_rhapsody[quote]

Hello!    
大家好,我找了很久,終於看到了這個標題。
我的小女剛剛派到了這間學校,而據我所知,它的口卑不錯,但你們可否分享一下。
1)這學校的功課多唔多?
2)考試深唔深?
3)中、英、數是用甚麼出版社的書呢?
4)你們可否PM我往年的P.1 test paper呢?
感激!感激!
太多問題了,真是不好意思。     
‹ 上一主題|下一主題