用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 維多利亞(何文田)國際幼兒園 何文田維記 - 升K3傾傾
樓主: SybilChang
go

何文田維記 - 升K3傾傾 [複製鏈接]

今日真係約都冇咁"啱",  比個機會我哋又可以傾一大餐!

fiancawong,
今日博博表演成點呀? 我相人信佢起碼攞咗最創新外型像先! 一眾表演者應該冇乜邊個有佢既服式!

原文章由 Cyrusmum 於 07-12-1 23:40 發表
今日真係約都冇咁"啱",  比個機會我哋又可以傾一大餐!

fiancawong,
今日博博表演成點呀? 我相人信佢起碼攞咗最創新外型像先! 一眾表演者應該冇乜邊個有佢既服式! ...

Cyrusmum,

這叫緣吧

我地嗰晚啱啱好趕得切, 仲可以換埋套西裝再有小小時間彩排 博博佢嗰晚表演得很不錯, 只是有小小小唔連音, 我兩公婆已經開心都不得了,  因前幾日博博練習得時好時壞, 表演前博博自己和我兩個都緊張都不得了, 到表演完後真係好感動, 佢真正第一次在上台能夠完成表演, 我 感覺到佢又大個咗 ! 博博坐返埋位後立即很含蓄咁棟起手指公俾個good自己添 佢仲問我有冇流眼淚添:loveliness:

fiancawong,
嘩! 仲趕得切返去換埋同戰衣, 又幾有效率喎!難得係咁趕既情況下, 佢都仲可以無怯場, 表演順利, 真係抵讚呢!

我地返左黎啦!

fiancawong,
博博真係叻 能夠有好的演出係一個好好的經歷, 再接再厲呀!

我地兩公婆今次都好累, 不過我地同小朋友都好開心.  特別係諾諾, 佢話下次要跟佢舅公返日本住喎

原文章由 nokmom 於 07-12-8 21:56 發表
我地返左黎啦!

fiancawong,
博博真係叻 能夠有好的演出係一個好好的經歷, 再接再厲呀!

我地兩公婆今次都好累, 不過我地同小朋友都好開心.  特別係諾諾, 佢話下次要跟佢舅公返日本住喎 ...

nokmom,

歡迎妳地返來  
妳地去日本玩時凍唔凍呀,有冇一d新的發現又好玩架, 日本呢個地方實在有一種魔力令人樂而忘返又唔想返香港嘅 , 諾諾, auntie都好掛住佢呢  

nokmom & Cyrusmum,

我代博博多謝兩位aunties嘅鼓勵, 謝謝

日本凍呀, 不過比我地想像中好.  最後兩日老公連褸都吾著.

今次係諾諾第一次去, 我地除左去一些theme park, 仲去左兩個toyota showcase, 一個係池袋, 一個係台場, 有好多車比諾諾試坐和扮楂, 另外仲有一架會自動駕駛的車比兩人坐, 兜大概5min, 佢覺得好得意, 好好玩 又同佢地去左動物園...不過我就真係無shopping過, 只有最後一日的20mins叫做買左少少禮物

今次帶埋妹妹去先特別覺得日本真係好照顧小朋友(esp. bb) 的需要.  除左地方乾淨, 大部份地方都有換片的設備, 又有小朋友廁所, 連大人廁格都有一個baby seat, 放baby 入去, 方便自己一個人帶bb的媽媽爸爸

[ 本文章最後由 nokmom 於 07-12-10 22:42 編輯 ]

原文章由 nokmom 於 07-12-10 22:33 發表
日本凍呀, 不過比我地想像中好.  最後兩日老公連褸都吾著.

今次係諾諾第一次去, 我地除左去一些theme park, 仲去左兩個toyota showcase, 一個係池袋, 一個係台場, 有好多車比諾諾試坐和扮楂, 另外仲有一架會自 ...

nokmom,

我仲知道妳地去咗thomasland玩添  , 博博尋晚同我講佢要去日本喎, 因佢未去過thomasland, 梗係la, 上次博博去日本嗰時佢自己仲係好鍾意超人

nokmom,
睇嚟你哋都玩得好開心喎! 不過同小朋友去旅行, 都預咗冇得shopping架啦! 咁仲好啦! 可以幫你慳返啲嘛!

今日唔知係咪見我哋係最後一年呢? Christmas Show咁好可以分派到4張飛比我哋咁多既!   加上又多一次校外表演, 希望佢哋吸取多啲經驗, 到正式表演時會更加順利啦!

fiancawong,
張大頭相係咪就係表演嗰日個裝扮呀? 好醒目有型呀!

nokmom & fiancawong,
今日你哋班既表演好精彩, 好有活力呀! 不過我就讓咗位比人, 所以只能係後排觀看! 不過今日如果啲老師識得係啲小朋友合唱時搬個咪去佢哋面前就更加好, 宜家變得好似咪咀咁呢! 有啲浪費咗佢哋既苦練呢!

Cyrusmum,

思翰都好叻呀, 我老公都話佢表現好好 我影左佢幾張相, 遲d send 比妳啦.

fiancawong,

今日終於收到, 竟然係如我所願, 仲要封埋後路, 呵呵呵, 吾洗煩!!!  我係咪short 左?

原文章由 Cyrusmum 於 07-12-17 20:21 發表
fiancawong,

今日你哋班既表演好精彩, 好有活力呀! 不過我就讓咗位比人, 所以只能係後排觀看! 不過今日如果啲老師識得係啲小朋友合唱時搬 ...

原文章由 Cyrusmum 於 07-12-17 20:21 發表
fiancawong,

今日你哋班既表演好精彩, 好有活力呀! 不過我就讓咗位比人, 所以只能係後排觀看! 不過今日如果啲老師識得係啲小朋友合唱時搬 ...

Cyrusmum,
又俾妳叻叻la, 但係博博呢個look竟然俾d婆婆話佢係妹妹 博博仲問why
嘩尋日思翰嘅大煲呔look好帥啊 佢地個個講英文絕冇怯場, 仲講得好好聽添, 可見Miss Jennifer落了不少苦功:D
哈哈!博博尋日表演有好多蝦碌呀 又趺lala球落地, 希望星期五表演得再好d呀

nokmom,
好la, 唔使再煩la, 最緊要係諾諾入了一間最適合佢嘅小學

Sybil,
尋日好彩有妳提示, 我地尋晚可以睇到靚靚嘅雪人亮燈儀式:)
另外多謝Tessie壯膽, 博博才可以在台上大聲開腔:loveliness:

fiancawong,

Last nite my brother-in-law came to our home and we watched the video of nok nok's last performance in QE stadium.  We also watched Edison's drum dance and he asked nok nok if Edison is a girl!

Will you take Edison back to school tomorrow?  If so, would you please help to check if someone takes care of nok nok's hair?  I'll work tomorrow morning and can only go after lunch.  Grandpa will take him back to school but may not be able to set his hair .  Thanks :)

原文章由 nokmom 於 07-12-20 16:37 發表
fiancawong,

Last nite my brother-in-law came to our home and we watched the video of nok nok's last performance in QE stadium.  We also watched Edison's drum dance and he asked nok nok if Edison is a ...

nokmom,

哎呀!博博個髮型加埋佢個包包面, 又真係幾似妹妹嘅

我今日都冇請假呀, 我諗老師會幫佢地gel頭掛, 睇上次商場表演時, 個個男仔gel完頭之後確係靚仔有型好多:

返埋今日就放聖誕假la, 係到順祝大家

聖誕快樂  及  新年進步

Hi Hi,

博博到今日都未做好聖誕假期功課, 仲有篇英文閱讀功課, 依家仲未有頭緒點做 , 所以呢個假期不能太盡興:cry:

另外早前學校派嗰棵一串紅植物, 大家種成點? 我地棵花lum出就出咗la,但唔知點解朵花會打橫生長, 好怪相 依家唯有用d筷子支撐住朵花, 頂番直d啦. 如果唔係1月尾係學校見到有棵一串紅朵花打橫生的一定係我嘅

2007年將過, 係到祝大家
ALL THE BEST IN 2008
HAPPY NEW YEAR!!!

Cyrusmum,

我見到思翰嘅靚仔樣係bk個網殊幫緊british council賣廣告呀 唔係次次見到架, 我認人都唔差, 應該冇認錯的, 一睇就知係思翰la

Hi! 各位靚媽,

新年快樂!!

這兩星期都好忙, 諾諾舅公又係日本來了. 所以我已經捉左諾諾上星期做完聖誕功課. 宜家就努力緊份英文. 我都覺得幾深下, 仲要佢地識讀本書, 都咪話容易

fiancawong,

妳都好有心機攪棵花, 我個棵仲係得葉:tongue:

好快又返學啦, 大家開心過埋個假期啦!

[ 本文章最後由 nokmom 於 08-1-3 14:13 編輯 ]

fiancawong,
嘩! 你哋棟一串紅已經好有成績啦! 我哋棟都仲係共得葉咋! 我今次已經好聽話, 有摘走頂葉, 等佢唔駛一尾標高, 但可惜到宜家都仲未任何花lum呢!
係呀! 你仲早發現過我呀! 我都係聽人講至知係bk都有思翰個樣! 另外係地鐵都見到佢, 不過唔明點解揀嗰張相, 張相影到佢對眼腫腫哋咁!
好彩我哋班冇嗰份英文閱讀功課, 不過至怕遲啲突然要我哋做!

原文章由 Cyrusmum 於 08-1-7 11:28 發表
fiancawong,
嘩! 你哋棟一串紅已經好有成績啦! 我哋棟都仲係共得葉咋! 我今次已經好聽話, 有摘走頂葉, 等佢唔駛一尾標高, 但可惜到宜家都仲未任何花lum呢!
係呀! 你仲早發現過我呀! 我都係聽人講至知係bk都有思翰個 ...

Cyrusmum,
思翰個廣告得喎, 仲影到佢隻手肥嘟嘟, 好得意呀 可能妳日日見住思翰梗係會要求高嘅. 今日搭地鐵係扶手電梯再見到思翰幅相, 對眼真係腫過係bk見到嗰幅相la, 係咪同一幅相呢

我地棵一串紅其實係有幕後高手--我家園藝非常出色嘅婆婆:loveliness:替我換盆,加泥, 加肥料...我只是日日淋花, 呀.. 我都有樣叻就係識得用木筷子撐住朵花等佢依家可以直番晒咁生長

fiancawong,
唔怪之得啦! 原來有專人打理! 我嗰棵就慘啦! 思翰就實唔記得淋水, 我又唔係日日記得, 佢狀況好得幾日, 又要枯吓, 想佢開花都 我又唔係日日記得, 佢狀況好得幾日, 又要枯吓, 想佢開花都難呀!

fiancawong,
你兩公婆實在係廿四孝父母呀! 學校生日會都齊齊告假出席, 博博真幸福!
‹ 上一主題|下一主題