用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九月入讀九龍灣聖若翰家長,或現在的家長請入 ...
樓主: Rainbowc.
go

九月入讀九龍灣聖若翰家長,或現在的家長請入 [複製鏈接]

Re: 九月入讀九龍灣聖若翰家長,或現在的家長請入

小甜:
我未買校服,我諗小朋友大得快遲d買,咁早買還有兩個月,我見好多小朋友無見一輪個個高得好快,我諗8月中先買,咁邊間校服公司好d 啊。   

Rainbowc:
我兩間都用過,我個人意見,添記好小小。學校定好似Less價錢,你可以將side買大一個碼差唔多,一個碼都好大。

小甜:
多謝你的意見。

小甜.
想問下如果小朋友坐校車的話,下雨天要唔要帶雨褸或雨傘,如果要咁那一樣好d。

Rainbowc:
個仔用雨傘,方便放學用,如果雨褸上同落都好唔方便,上車要立刻坐同開車,你可能怕小朋友返到學校落車時會比雨林,但不用怕好多時落雨會校工、當直老師,還有校長在小朋友落車地方用雨傘接回校,或將校車轉到接近有蓋操場落車,所以最重要上車同到自已家落車地方要用雨傘。你小朋友返學校後如果有時間多些回校,對你同小朋友都好,我有參加學校旅行、小朋友健康檢查、參觀做義工,可以幫手照顧同學,還可以睇到自已小朋友,他們見到自已媽咪會好開心。希望到時有記會見!
Rainbowc. 寫道:
小甜.
想問下如果小朋友坐校車的話,下雨天要唔要帶雨褸或雨傘,如果要咁那一樣好d。

小甜
我都希望到時有機會見,多謝分享

hi Rainbowc,

九龍灣聖若翰是否用普通話教中文?

thanks

Littleyinyin,
‹ 上一主題|下一主題