用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾 ...
樓主: square72
go

**腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾吓la!! [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-9-4 12:33 發表

O廿我地遲你小小返學, 明天LOOK 到我叫我啦,  ! 

我有寫BLOG 有淳淳D相, 你可入去LOOK 下, 在下面[ 個人網頁] 內按一下, ! 

各位你地有沒有寫BLOG 如有大家分享下啦, ! 可PM 條LING 給我, THANKS !  ...

HELLO呀...我都有寫卜架
我都加左你做卜友了
呢個係我個卜
http://hk.myblog.yahoo.com/siu_wing0226/

點加入成為 BOLG 友呀 ????/

我有時間一定入去你地D BLOG LOOK 下先, !

今日淳淳好叻 , 沒有喊啦, 還KISS 我, 不過今早好大雨, 我地要行另一條路, ! 行多了5分鐘到, ! 淳淳不肯几 全程抱抱,,激死我, ! 手都軟啦, !

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-9-5 10:35 發表
點加入成為 BOLG 友呀 ????/

我有時間一定入去你地D BLOG LOOK 下先, !

今日淳淳好叻 , 沒有喊啦, 還KISS 我, 不過今早好大雨, 我地要行另一條路, ! 行多了5分鐘到, ! 淳淳不肯几 全程抱抱,,激死我, ! 手都軟啦, ...

喊呀...今朝送琪琪返學
點知琪琪今日扭計仔
攪左一大輪
最後比police抄我牌呀....喊

貢獻勳章

我找不到讀喜樂組時,同琳琳整的花燈想呀~~

我找到良善組整的花燈相~~click去see see

今年未想到~~~

c la~~ 個花燈我一D 頭緒都未有AR.. 點算好AR!!

醒目開學勳章

今個星期日既family day
就係要動手做燈籠喇
我都等晏d琪琪學畫畫既時候買材料喇

貢獻勳章

原帖由 silvia_yu 於 08-9-6 08:49 發表
今個星期日既family day
就係要動手做燈籠喇
我都等晏d琪琪學畫畫既時候買材料喇

我會整d實用d~~^^
俾多d不同的材料琳琳自己貼
我負責外型design

原帖由 silvia_yu 於 08-9-5 15:02 發表

喊呀...今朝送琪琪返學
點知琪琪今日扭計仔
攪左一大輪
最後比police抄我牌呀....喊

哎呀 , O廿大穫 ??? 好肯不肯返學, 是不是心情唔好呀 ? 

我地個燈籠做好了, 琴日星期日沒有出街, LA LA LAM 開工做, 我同淳淳做了仔0金魚, 我先做好金魚, 然後用一些飲管剪細細粒, 教他貼在魚尾上, 他一路做一路都好開心,  ! 

我拍了相, 入我BLOG LOOK 下啦, ! 

不過今早拿返學時, 有D 飲管, 一口路行一路掉了出來, 可能D 紙貼得不太好, ! 不過仔好開心, 一路行一路講 [ FISH FISH ] !

原帖由 yanyvonne 於 08-9-8 10:50 發表
我地個燈籠做好了, 琴日星期日沒有出街, LA LA LAM 開工做, 我同淳淳做了仔0金魚, 我先做好金魚, 然後用一些飲管剪細細粒, 教他貼在魚尾上, 他一路做一路都好開心,  ! 

我拍了相, 入我BLOG LOOK 下啦, ! 

不過今早拿返學時,  ...

我個燈籠都完成左80%~
今晚放工番去要趕工完成埋去~~

原帖由 square72 於 08-9-8 13:11 發表

我個燈籠都完成左80%~
今晚放工番去要趕工完成埋去~~

努力 ! 加油  !  !!!!!!

今個星期是淳淳另一個考驗, 是在學校食飯, 剛接了他, 在學校問了老師 , 他有沒有食飯? 食得好不好? 老師話他好叻 , 自己食, 還有添飯, ! 在家食飯都未試過 {{添飯}} 唔通學校D飯真系好味D ?????

因為家姐以前都是一樣, 很喜歡嬸嬸煮的飯送 !

今天他沒有喊, LAM 住隔了2日, 沒有返學, 扣0心會喊, 反而沒有還同我拜拜, 真系好開心, ! 見到他開開心心返學, 我都好感動 !

醒目開學勳章

個燈籠我做好喇...
今日交左返學校
不過今日琪琪返學又扭計喇

貢獻勳章

原帖由 silvia_yu 於 08-9-8 14:51 發表
個燈籠我做好喇...
今日交左返學校

琪琪真是丫,激嬲mami

我其實今天早上交了回校,今天放學甩了d波波,回來再"痴"~~

明早再交吧~~因前一晚11點多,個女想起要整,就整啦
勁夜~~全家3口出動,用哂家中的紙包飲品、汽水罐、膠碗

我個燈籠終於都完成了~~
http://hk.myblog.yahoo.com/tam-winghei/article?mid=2709

原帖由 square72 於 08-9-8 23:33 發表
我個燈籠終於都完成了~~
http://hk.myblog.yahoo.com/tam-winghei/article?mid=2709

個燈籠好靚呀真有心機,!!!!!

原帖由 silvia_yu 於 08-9-8 14:51 發表
個燈籠我做好喇...
今日交左返學校

琪琪返學又扭計喇 ?????點解, 是不是她掛住你呀 ????

各位, 明天可以帶生果 & 月餅返學啦, 是不是星期四才帶吹氣燈籠呀 ?????

終於琴日買了架姓色米奇BB 車燈籠給淳淳啦, 你們今年 買了什麼燈籠呀 ????

醒目開學勳章

今日琪琪乖乖...係學校探熱既時候,琪琪自己開口講:要我陪佢去廁所,之後自己入課室。最後當然有做到啦....
我仲未買星期四用個燈籠呀,都係帶埋佢去買最好...癈事陣間我買完皇帝女唔like啦。

原帖由 yanyvonne 於 08-9-9 10:14 發表
各位, 明天可以帶生果 & 月餅返學啦, 是不是星期四才帶吹氣燈籠呀 ?????

終於琴日買了架姓色米奇BB 車燈籠給淳淳啦, 你們今年 買了什麼燈籠呀 ????

我上星期6係一田買左個KUROMI 燈籠比曦曦.. 今日放學問問老師可否明天拎左番去先~
‹ 上一主題|下一主題