用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 happy seeds(種子學院)英文班? 呢間好唔好?
go

happy seeds(種子學院)英文班? 呢間好唔好? [複製鏈接]

happy seeds(種子學院)英文班? 呢間好唔好?

有無媽咪比小朋友讀過呢間英文班呀? 好唔好架?
我見bk都有推介, 價錢都ok, 有無人分享下呀? thx~~

cf

Re: happy seeds(種子學院)英文班? 呢間好唔好?

請問有無人知道呀, 我現在搵緊一d phonics既課程比我兒讀, 唔知邊間好呀, 麻煩大家比d意見, thx~

Re: happy seeds(種子學院)英文班? 呢間好唔好?

我都考慮緊比我個小朋友讀E間拼音,唔知GROUP埋一齊報會唔會有拆?

我打過去問過, 佢話而家d班full晒, 9月會開新班, 所以我想問下有無人報過, 呢間好唔好law~~

我囝囝返左兩堂,好似都ok,每班有6-8位小朋友,有一西人老師,另外有一個中國女仔助教.
每次放學派番一張worksheet,係上堂做的,助教會逐個同家長講番小朋友上堂的情況同埋進度

Elsamouse 寫道:
我囝囝返左兩堂,好似都ok,每班有6-8位小朋友,有一西人老師,另外有一個中國女仔助教.
每次放學派番一張worksheet,係上堂做的,助教會逐個同家長講番小朋友上堂的情況同埋進度

Elsamouse :

想請問咁你囝囝返weekday定係weekend架? 有無其他雜費, 例如, 教材費等等.
因為照你說, 每次都會講返上堂既問題, 如果係返閒日我話, 唔係我接送佢, 係工人, 所以唔知星期六有無班呢?
THX~

CF

我囝囝返星期六,$1080/8堂全包啦,冇雜費

星期六好似真係要排到9月,我之前係咁巧有一個位剩出來jar.

My kid do 評估 last 2 weeks, they said my kid better start from level 1.  But this level only on weekday or Saturday.  So I recommend on Sunday morning, they said if 有6 kids join this level, they will open a new class.

If any parent interest the foresaid time, pls go to this centre to do 評估 and group to open a new class.

Redfacewai

Elsamouse :

你好! 其實我都想join 星期六, 因我放下午, 可以帶佢去, 同埋老師可以同我講佢進度, 如果weekday的話, 工人帶佢去, 就一定唔明老師講乜野!
你的小朋友學習時間是幾時?
我囝囝今年升k2, 我之前已經打過去問過, 佢話入學最低要求要佢識寫a-z, 仲要係抽來寫, 我個仔仔都okay!應該讀最低的level.
其實我屋企個case係咁樣的, 我地一家人係講中文, 但我家個工人係講國語(佢係印印, 不過以前係台灣做左幾年, 所以識國語唔識廣東話), 所以平時我囝囝就聽中文同國語最多, 英文就唔多鐘意, 所以希望佢多d接觸英文!

請問你排左幾耐先至有位呀?

thx~

Redfacewai :

其實我都有諗過星期日, 不過sunday係family day, 我想多d同個囝囝出去活動, 所以都係想星期六
‹ 上一主題|下一主題