用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回>
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回> [複製鏈接]

轉咗版面, 今日出咗幾個post都睇唔到 都唔知攪咩?
唔轉好過轉啦, 衰過之前咁多, 好唔習慣呀.
而家唯有開個新 topic
   0    0    0    0

幣la...唔記得咗每次都係  kama 主席開新topic
我自己問咗 tim, 唔好意思呀....

[ 本文章最後由 chunchunmama 於 07-7-4 15:18 編輯 ]

原文章由 chunchunmama 於 07-7-4 15:17 發表
幣la...唔記得咗每次都係  kama 主席開新topic
我自己問咗 tim, 唔好意思呀....

chunma,

d post 去晒邊.

今次唔知上唔上到.

原文章由 chunchunmama 於 07-7-4 15:12 發表

很多謝你呀.  好似以為自己失蹤咁.  

真係唔知點樣睇到 d post .................

原文章由 情情媽咪 於 07-7-4 16:48 發表
真係唔知點樣睇到 d post .................

hi, all

點解咁耐都唔見你哋?  :(

原文章由 TOYRUS 於 07-7-4 22:16 發表

hi, all

點解咁耐都唔見你哋?  :(

chunma ~~ well done ar

吾知點解新開kei topic 又可以即時睇到d post ...

聚會一覽表
======

Happy Friday Dinner + relax飯

日期: 125 (星期五)
時間: 約7pm
地點: 友愛...酒樓
快d報名la: ~~~~~~
1. ding....公司食團年飯...一樣lai 吾到
2. chunma...ok
3. kima...ok
4. yauma ...ok
5. longma ..longba無空湊longman ..lai 吾到
6. kama ... ok
7. kiuma...OK
8. ling...OK (ling 問做 mud 咁遲, 佢頂唔緊 la)
9. yymom ... ok

**由於時間關係...我已經代以上1-3kei 人士填左ok la

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Happy Friday Dinner

日期: 1116 (星期五)
時間: 約7pm
地點: 友愛...酒樓
快d報名la: ~~~~~~
1. yauma
2. chunma
3. kima
4. longma
5. kama
6. yymom
7. lingee
8. kiuma
9. ding
10. iris

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

因為時間關係....我諗都未能發出邀請咭喇~~~可否在此...俾個人數統計給我呢 ....

1117生日小派對~~~
時間:3:30pm-5:00pm
地點:蝴蝶村麥當勞
1.kima
2.yauma (1大1小)
3.chunma (1大2小)
4.仲媽
5.kama (1大1小)
6.情媽 (1大1小) (sorry ar 我要4:00先到,因為阿囡要跳舞)
7.yymom (1大2小...報住先)
8.kiuma (2大2小)(maybe 要遲少少, kiukkiu 2:30p.m. 先放學,跟住返屋企沖左涼先見得人)
9.lingee(2大2小)(可能要早少少走, 因為約左人BBQ)

過往舉行活動

1) 離島行山玩樂團 (1001)
* 當日5大4小由"索古灣" 玩到 "榕樹灣", 玩到上山下海, 仲歎埋"海鮮餐"先盡興而回
2) 親子整餅 (10月某個星期日la - *延期舉行*)
3) happy night (1028)
* yauma, kakama, yymom, longma, 情情媽咪, marco 媽, iris/himma, Ding, kikima, chunma & kiuma 共11位靚媽共聚於東星火鍋海鮮酒家 10吓10吓, 飲飽食醉, 盡興而歸
4) 1204 開心共聚湖畔公園
* 當日係marcoma & marco 第一次參加我哋kei gathering, 雖然短短幾個鐘, 不過大家都好開心盡興而歸
5) yymom 會所(x'mas)大食會 (12月)
* 果日大家除咗開x'mas 之外仲同銘銘, 懷悅, 仲禮一齊慶祝埋生日, 食蛋糕同抽禮物, 不過各位靚媽都賺時間太短未夠盡慶
6) 212新春團拜
* 果日6大6小上咗kiuma 屋企探小b, 小朋友就忙於玩玩具, 大人就傾計兼食薑醋

2006年
7) 任燒任食玩樂團 (226)
* 今次我哋10大7小去咗chunma介紹kei黃金海岸2商場海岸餐廳BBQ + 打邊爐, 環境同食物都唔錯 , 小朋友又有地方走動, 大人又可以盡情傾計, 正ar ~~~~
8) 414大家齊來鬆一鬆
* 因為上次BBQ yauma 唔多舒服品嚐唔到d美食, 於是決定返〝叮〞再去一次, 今次一共10大10小. longma 今次帶埋佢妹妹&姨甥女情情出席, 大家又可以識多位新朋友la. . yymom 仲係首次破例同我哋BBQ, 認真難得. 原本大家都諗住同chunma 傾吓計, 點知聰聰病咗唔黎得, 好彩kima 幫手照顧chunchun, 雖然chunma 出席唔到, 但係chunchun 都好乖又玩得好投入, 大家都玩得好開心

《06年6月3日》
一個好值得紀念kei 日子, 就係我哋班K3小朋友個個都入到第一志願kei 小學, 之前各位媽咪都好擔心, 依家終於都放下心頭大石la, 希望呢班師兄師姐9月後上到心儀kei 小學後都可以俾心機讀書, 學業猛進, 更加希望明年kei 師弟妹都可以好似你哋一樣咁幸運入到心水kei學校
9) 624慶祝派位理想大派對
* 今次聚會可以講係破哂出席人數最多的記錄, 一共20大16小 , 當日4-5:00pm 先後到達會所玩, 5-6:00pm 一齊唱卡拉ok, 6-9:00pm 開餐, 開餐之前一齊開香檳祝賀各 K3小朋友派到心水的小學,

826 濕地公園
903 親子蛋糕班
915 Happy Friday Night
1007假日農場親子樂
1117 hapy friday night (虹橋)
1231 除夕聯歡大派對

2007年
309 Happy Friday Night (虹橋)
409 BBQ (青山灣)
519 Tea Time Gathering (Pizza Hut)
601 Happy Friday Dinner (明星)
630 聚會 (ling ee club house)
809 Happy Thursday night (友愛 10吓10吓)
821 Happy Tuesday night (番叮友愛 )
907 開心暢遊廸士尼
1111 旗開得勝生日會 (kiki birthday party @ 恆福會所)
1116 Happy Friday Dinner (友愛10吓10吓)
1117 longman 生日小派對 (湖蝶村麥當奴)

2008 年
125 Happy Firday Dinner (友愛10吓10吓)

[ 本文章最後由 加加媽咪 於 08-1-25 14:34 編輯 ]

hi yauma

頭先諗住同你say 個hi, 點知又話 "對不起,您的文章小於 10 個字符的限制,請返回修改..." 依家bk 真係好麻煩

kama ~~ hi

係ar..一句真的...新不如舊
原文章由 加加媽咪 於 07-7-4 22:30 發表
hi yauma

頭先諗住同你say 個hi, 點知又話 "對不起,您的文章小於 10 個字符的限制,請返回修改..." 依家bk 真係好麻煩

remark:

1)
11點到達中環碼頭..之後坐11:20am 班船到索古灣

2) 如住碼頭果邊kei 朋友(longma,iris) or 其他家庭都可自行坐車..總之11:00am 準時向碼頭集合...

中環往索古灣船期表
http://www.hkkf.com.hk/tc/ferry/index.html

日期: 309(星期日)
地點:南鴉島
**報名la**

1. ling....ok (2大2小...自行往中環碼頭)
2. kima...ok(3大1小)
3. chunma...ok
4. yauma...ok (1大1小)
5. kama...ok
6. longma...ok(2大1小...自行往中環碼頭)
7.  iris...ok (2大1小)
8. kiuma...ok(3大2小...自行往中環碼頭 )

9. yymom...?

終於搵番e個list 出lai la

309 南鴉島行程表:~~  

我地會由"索古灣" 玩到 "榕樹灣"   

1) 11:00 am - 中環碼頭集合
2) 11: 20am - 坐渡海小輪
3) 12:00 pm - 到達目的地 "索古灣"
4) 12:15 - 1:45 pm - 午餐..海鮮餐 ..(我和longma 推介kei 酒家)
5) 1:45-2:00 pm - 正式出發 ..:loveliness:

(途中可到洪聖爺灣沙灘玩沙,食豆腐花,串燒小食)所以要預多小小時間!

6) 5:00 - 5:30pm - 到達"榕樹灣"
7) 6:00 - 7:00 pm - 坐船回程返中環
8) 7:00pm - 坐車返屯門 .......散場(happy ending)

以上時間係大約估計,只供參考,要根據當日kei 時間為準ar...另外..原先計劃晚餐至食海鮮餐..但由於310星期一要返學..所以索性改lunch 食海鮮餐...晚餐就索性自行返屯門食..甘樣..d 時間會好d....:D

有咩kei...大家可以提供意見!:loveliness:

[ 本文章最後由 tszyau2000 於 08-2-27 23:11 編輯 ]

好似要第二日至睇得番ar
原文章由 chunchunmama 於 07-7-4 15:12 發表

咁kei 設計, 好有問題wor

原文章由 tszyau2000 於 07-7-4 22:37 發表
好似要第二日至睇得番ar  

LONGMA ~~

睇緊你地一家kei 日本之旅d相ar...longma 好鬼cute(當然亞媽都好鬼c cute la) ...隻刺身船同鮑魚好正甘ar ...係自費定團包埋ka

p.s.吾該下次d相擺番正ar...睇到條頸都好累ar

[ 本文章最後由 tszyau2000 於 07-7-4 23:45 編輯 ]

乜有相睇ar.... 等我都去check吓mail有冇先

原文章由 tszyau2000 於 07-7-4 23:38 發表
LONGMA ~~

睇緊你地一家kei 日本之旅d相ar...longma 好鬼cute...隻刺身船同鮑魚好正甘ar ...係自費定團包埋ka

p.s.吾該下次d相擺番正ar...睇到條頸都好累ar

我岩岩睇晒la...睇見佢地就開心la

原文章由 加加媽咪 於 07-7-4 23:43 發表
乜有相睇ar.... 等我都去check吓mail有冇先

條頸又真係幾累wor
原文章由 tszyau2000 於 07-7-4 23:38 發表
LONGMA ~~

睇緊你地一家kei 日本之旅d相ar...longma 好鬼cute(當然亞媽都好鬼c cute la) ...隻刺身船同鮑魚好正甘ar ...係自費定團包埋ka

p.s.吾該下次d相擺番正ar...睇到條頸都好 ...

米係...美中不足

原文章由 加加媽咪 於 07-7-4 23:50 發表
條頸又真係幾累wor

嘩.... longman 真係好cute 好可愛ar ))))

睇你哋一家去玩d 相真好開心
‹ 上一主題|下一主題