用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 好耐無上來了~~我係JOEY媽媽~記得我就入來傾下^.^ ...
樓主: joey媽媽
go

好耐無上來了~~我係JOEY媽媽~記得我就入來傾下^.^ [複製鏈接]

我都係lunch time偷d時間出嚟,你喺邊區呀?

原文章由 mandylung 於 07-8-9 14:38 發表
返緊工, 嚟唔到呀 !!:cry: :cry:
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

炮台山囉!  
我lunch time 要同另一位同事 shift 所以要好準時返到公司.:cry:

原文章由 kmwun 於 07-8-9 14:49 發表
我都係lunch time偷d時間出嚟,你喺邊區呀?

真可惜! 我也想認識你呢. 我工作的地點也很遠,因21/8請假帶孩子們去覆診,才可以參加lunch gathering.

或者大家也可以考慮一下dinner?如果是24/8我也可以來.

原文章由 mandylung 於 07-8-9 15:02 發表
炮台山囉!  
我lunch time 要同另一位同事 shift 所以要好準時返到公司.:cry:
但願媽媽的眼淚能灌溉寶寶, 讓寶寶茁壯地成長

Date : 8/21 (Tuesady) or 8/24 (Friday)
Time : 1200-1400 Lunch
Venus: 暫定TST (有沒有提議)
參加
1. wewangwang
2. kmwun
3. sjmama (21/8 only)
4. stellacl
5. 思佳媽咪 (21/8 比較好,dinner 不行)

各位媽咪

My son got training programmes and hope can
dine out with you all next time.  Enjoy your lunch
and sharing!

原文章由 思佳媽咪 於 07-8-9 23:35 發表
Date : 8/21 (Tuesady) or 8/24 (Friday)
參加
2. kmwun
4. stellacl
5. 思佳媽咪 (21/8 比較好,dinner ...
Melody :sleep:

Weekday 晚飯我都可以.

原文章由 sjmama 於 07-8-9 17:03 發表
真可惜! 我也想認識你呢. 我工作的地點也很遠,因21/8請假帶孩子們去覆診,才可以參加lunch gathering.

或者大家也可以考慮一下dinner?如果是24/8我也可以來.

stellacl
   我沒收過你MSN,因我早前搬屋∼而家電腦都SHORT SHORT地,你要再SEND過比我,因重整後D~MSN無晒..慘...仲有你睇PM

原文章由 stellacl 於 07-8-9 10:51 發表
Hi joey媽媽,
sorry 我遲到入黎....唔好介意 !!!
終於又有你開番個topic比我地見下面了.  我都好掛住大家, 我有2次mxn見到你有問候你, 點解你唔彩我嘅 ?:cry:

我仔囡呢個暑假都有游水, join ...
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

有聚會~~~~好呀!!~~不過~~~好唔好等9 月先呀!~~因為我暑假真好忙呀!~~~無 日得閒,連招呼朋友來我家玩下都要排緊期到8 日尾.. 一係留待下次再約你們呢?好不好...

原文章由 思佳媽咪 於 07-8-9 23:35 發表
參加
2. kmwun
4. stellacl
5. 思佳媽咪 (21/8 比較好,dinner ...
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

思佳媽咪:
   你的過來人經驗~~真好值得我們參考一下... 係呢?你又無MSN,如有你可否 PM比我..因我有D野SEND比你聽下..

原文章由 思佳媽咪 於 07-8-9 00:44 發表

我阿仔中四以前都勉強留在主流教育,雖然成績差,但由於學校的接納和照顧,他很開心和積極。現在轉回特殊職訓,同學程度大家都差不多,有些比他還差一點。他過去習慣和正常人一起,慣受照顧重視,現在無人特 ...

簽名被屏蔽

無問題, 下次預埋我啦!

原文章由 stellacl 於 07-8-10 12:37 發表
Hi ALL
UP 下先.....快d參加啦, 多d人開心d架 :loveliness:
ALAL, cheungmanwai 同其他媽咪呢 ?

mandylung & HelloMelody2007,
真可惜今次見唔到你地, 學joey媽媽話齋, 唯有等9月搞活動先再見:(

jo ...

真是順得哥情失嫂意,好難才有個 ‘perfect date’ 就晒所有人,不如下次食dinner就下lunch來不到的媽咪,Friday dinner相信好多mummy可以ok,或可帶埋小朋友來.

Stella, 真係好懷念2年前食日本野個次.題外話-我昨日book Dr. Lam,佢竟然至下星期初全full,好生意到咁.ci佢啦

joey媽媽, 諗諗佢啦!9月開學又有9月忙架,來啦來啦

有冇人Rachaelmum 電話,call 下佢啦

原文章由 joey媽媽 於 07-8-10 12:06 發表
思佳媽咪:
   你的過來人經驗~~真好值得我們參考一下... 係呢?你又無MSN,如有你可否 PM比我..因我有D野SEND比你聽下..

joey媽媽:

真係失禮,我還未開始玩MSN,阿仔就成日玩,要他教教先。你有野可 send去我E-mail address,我PM給你。

參加
2. kmwun
4. stellacl
5. 思佳媽咪 (21/8 比較好,dinner 不行
6, ALAL 21/8 only (lunch better than dinner)

原文章由 wewangwang 於 07-8-10 18:56 發表
真是順得哥情失嫂意,好難才有個 ‘perfect date’ 就晒所有人,不如下次食dinner就下lunch來不到的媽咪,Friday dinner相信好多mummy可以ok,或可帶埋小朋友來.

Stella, 真係好懷念2年前食日本野個次.題外話-我 ...

平日lunch我就唔得喇~~ Friday dinner 就一定冇問題. 9月都好woh, arm arm 開學唔c點溫she

真激死~~都唔知點解我戶口成日都話我錯 成日上來入PASSWORD攪到我都無晒癮~~仲話我錯錯.. 以前舊版都無咁煩

呢個暑假約食午餐,我真是來不到,因為我仔女活動下午都有..如他們2:00開始有活動,那麼我都趕不到回來上課...我都想來...但真來不到呢 唯有下次吧!!

我昨日跟了協X會去一個親子活動:去到晚上..真是好好玩,是教我們出海捕魚~~呢D親子回憶我最鐘意呢? 但要身體力行就比較累D...

暑假就快完了∼∼又是大家努力期開始!!我諗起就唔想返學住了..真是想要一個悠長的假期呢 又要開始倒數了..

簽名被屏蔽

不如就約定8/21啦...我OK

日本餐- 好!!!

rachaelmum可否下午請假,帶埋啊女來?

Joeyma .問問你老公幫唔幫到你?

tin tin,
下次dinner預你米

[ 本文章最後由 wewangwang 於 07-8-13 13:33 編輯 ]

stellacl

咁你又無叫rachaelmum上返來同我們傾下計呀!!講下佢囡囡近況都好啦,我都好掛住佢呀

wewangwang

你咁叻既∼∼ 你又知我老公可幫到我既∼∼ 不過,佢都已用來幫我出席晒d親子活動了 所以佢呢個暑假都無得約人玩下∼∼哈
‹ 上一主題|下一主題