用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 開學前有迎新活動呀^^
樓主: 英英仔
go

開學前有迎新活動呀^^ [複製鏈接]

天氣預告話星期五多雲有雨!

原帖由 英英仔 於 10-9-8 22:00 發表

Good~~好期待啊!!!
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

唔怕唔怕,至多變做戶內活動,都可以玩得好開心的!

原帖由 hlbaby2004 於 10-9-9 00:20 發表
天氣預告話星期五多雲有雨!

嘩嘩嘩...今日有朋友家長講,尋日Year 7個Camp有學生同老師中暑呀 聽日到Year1&2 Camp,應該會將活動改為多室內,少户外喇,如果唔係聽日天氣仍然咁熱...可能會唔舒服架!!大家記住飲多d水喇!!!

Year 1-2 今日都去完了!個個都好似好開心呢!不過老師話小朋友在車上大部份也睡了!玩了一整日,又點會唔累呢?開心嗎?

我囡囡玩得好開心!

原帖由 lapalala 於 10-9-10 22:31 發表
Year 1-2 今日都去完了!個個都好似好開心呢!不過老師話小朋友在車上大部份也睡了!玩了一整日,又點會唔累呢?開心嗎?

原帖由 英英仔 於 10-9-9 22:49 發表
嘩嘩嘩...今日有朋友家長講,尋日Year 7個Camp有學生同老師中暑呀 聽日到Year1&2 Camp,應該會將活動改為多室內,少户外喇,如果唔係聽日天氣仍然咁熱...可能會唔舒服架!!大家記住飲多d水喇!!! ...

Y7果日係好熱好焗, 希望學生老師都冇事0拉.
Y1+2果日係下大雨後, 冇咁熱了, 不過我女話, 當日主要在室內玩, 沒有太多室外的暴晒.

果日接放學, 各位家長/工人, 都等左好耐, 不過大家都好守秩序, 又冇鼓譟, 大家真係好合作的家長.

不過到小朋友返左學校, 等一班班放學, 我就見到有某家長做壞榜樣.  
最先係1GP放, 然後係2JR, 佢個仔, 明明係1A?的, 為左快果少少時間, 混入左2JR的家長中接仔, (而佢一家都好易認), 有佢同班的家長都有微言, 因為大家都在守秩序地等.  也許我係多事, 也許當事人家長都有上BK, 不過真係希望宏信的學生同家長都係有質素, 合作守規舉的一群, 不要做壞榜樣呢 !

於Year 7課程簡介晚會中, 台上老師講解課程時,
台下部份小朋友又同隔離傾計(小朋友唔識性無辦法,但
其家長完全無阻止不突止,該家長自己亦不停跟隔離
家長傾足....全程,真係.........)

因覺得大家的小朋友都是同學,所以沒有即場制止
她們,免傷和氣,希望佢地有上BK,見到呢段意見,
好好留意一下,一起建立一個互相尊重和諧的校園.

我囡囡都係話玩左好多室內活動!

我都想我們的小朋友培養一個好品格,就讓家長們自已做起!守秩序好簡單,但係又好重要,希望你講的情況不再在宏信見到!

今年的Year 1 和 Year 2 好得意 ....... 因為下年起,到Year 6,他們都是大哥哥、大姐姐 (小學計),願他們能成為學弟/妹的好榜樣!

原帖由 小豆媽 於 10-9-11 23:10 發表

Y7果日係好熱好焗, 希望學生老師都冇事0拉.
Y1+2果日係下大雨後, 冇咁熱了, 不過我女話, 當日主要在室內玩, 沒有太多室外的暴晒.

果日接放學, 各位家長/工人, 都等左好耐, 不過大家都好守秩序, 又冇鼓譟, 大家真係 ...

希望家長和學生都學懂尊重!

原帖由 mansiu 於 10-9-12 01:12 發表
於Year 7課程簡介晚會中, 台上老師講解課程時,
台下部份小朋友又同隔離傾計(小朋友唔識性無辦法,但
其家長完全無阻止不突止,該家長自己亦不停跟隔離
家長傾足....全程,真係.........)

因覺得大家的小朋友都是同學, ...
‹ 上一主題|下一主題