用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sui_a
go

新學年開支預算 [複製鏈接]

吓! 最遠得屯門碼頭咋...死啦, 點算?????

KMB 264M 元朗警署落步行至學校,
MTR朗屏站落轉KCR K68 公園南學校區下車.
原帖由 bananalemon 於 10-12-2 09:43 發表
想問一下, 如果住青衣的, 有無建議下點路程返學好 ! thx

如真的沒校車之類的就搭小巴LOR
原帖由 manvvgigi 於 10-12-2 10:27 發表

深井都一樣有小朋友需要出市區返學,如果係行屯門公路既,應該有褓姆車的,(反為要過隧道既就未必有,所以都唔見有由元朗去南昌既褓姆車)可以問吓而家讀緊既kg有無去元朗既褓姆車呀﹗

原帖由 manvvgigi 於 10-12-2 10:27 發表

thanks﹗因為阿仔要買鞋,所以諗緊買咩色好。
如果係得一個款式既校服又幾好喎,唔使記住邊日要著咩衫,(同而家讀緊既kg一樣)讚呀﹗
原帖由 小豆媽 於 10-12-1 23:12 發表

只要係著"學校的校服polo校裙校襪"就得la.
點配都得, 黑/白鞋任配.

有PE堂要著PE衫咖喎
原帖由 sui_a 於 10-12-2 16:14 發表
thanks﹗因為阿仔要買鞋,所以諗緊買咩色好。
如果係得一個款式既校服又幾好喎,唔使記住邊日要著咩衫,(同而家讀緊既kg一樣)讚呀﹗

係?睇相既校服以為上pe堂都可以tim,所以以為係得一個款tim
原帖由 softhard 於 10-12-2 17:53 發表
有PE堂要著PE衫咖喎

基本上身下身各兩個色, 學生可任配, PE堂就一定要著PE果套(一個色)否則無得上堂, 帽一個色OUT DOOR就NO CAP NO PLAY. 冬季的其本上是單色, 而且得一件長袖T, 著在POLO SHIRT 下打底, 當然會有長褲及外套配購, 女的加穿長襪襪褲在夏季裙以可.
原帖由 sui_a 於 10-12-2 19:41 發表
係?睇相既校服以為上pe堂都可以tim,所以以為係得一個款tim

搭機鐡青衣到南昌過對面西鉃去朗屏轉K68
原帖由 bananalemon 於 2010/12/2 09:43 發表
想問一下, 如果住青衣的, 有無建議下點路程返學好 ! thx
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

死喇!! 轉車都轉到傻啦!!!!

如果住青衣, ,要到元朗返學都幾頭痛, 校車就應該無呢條線, 自行坐車的話都要用好多時間, 一程起碼要足一個鐘, 日日來來回回返放學都幾麻煩!! 所以家長們除咗考慮學校好唔好, 適唔適合小朋友外, 接送時間及交通都係一個大問題。

原帖由 manvvgigi 於 10-12-3 10:13 發表
死喇!! 轉車都轉到傻啦!!!!

原帖由 Hinbabyma 於 10-12-3 10:59 發表
如果住青衣, ,要到元朗返學都幾頭痛, 校車就應該無呢條線, 自行坐車的話都要用好多時間, 一程起碼要足一個鐘, 日日來來回回返放學都幾麻煩!! 所以家長們除咗考慮學校好唔好, 適唔適合小朋友外, 接送時間及交通都係一 ...

住青衣都要入黎元朗讀, 好似出九龍仲方便 D 喎. (咁咪多左好多人爭)

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

元朗的到青衣上學, 青衣的到元朗上學, 是否自已區知自已區事定咩呢............有無為真正上學的小朋友想過呢..
原帖由 WW 於 10-12-3 12:01 發表

住青衣都要入黎元朗讀, 好似出九龍仲方便 D 喎. (咁咪多左好多人爭)

索性入埋元朗住咪好囉.
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

最衰, 荃灣, 青衣,  kwai chung 都無直資, 又要愉快, 又要方便, 都好頭痕下, (有無咩洗頭水好介紹)

我阿媽會選擇近屋企學校比我, 就係樓下, 馬路都唔洗過.....0甘又點呢, 每朝都差唔多響鍾先返學, 放學即刻返屋企開電視睇, 持住近屋企有時咩都唔記得令....叫阿媽攞過黎!!! 一個字 - 懶!

香港0甘細, 搭吓車有咩所謂! 大人最識懶, 唔好將自己感受加落小朋友身上啦!

請問宏信是否每年都會加價?
明年 2011-2012, 是否再加 3~5%?

No, for Year 1, it's also $35,000 per year.

原帖由 lamfanny 於 10-12-15 13:09 發表
請問宏信是否每年都會加價?
明年 2011-2012, 是否再加 3~5%?

Thank you bamama.
如果每年都加價的話, 到我囡囡讀p.6時都over $5k, 再到中學階段就仲金.  

原帖由 bamama 於 10-12-15 20:43 發表
No, for Year 1, it's also $35,000 per year.

Sorry, lamfanny, 剛double check 註冊資料, 原來2011-2012學費會上調3-5%, 我都以為係$35,000添, 真係要好好計劃下先.
‹ 上一主題|下一主題