用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荃灣官立小學 有關期考事宜
go

有關期考事宜 [複製鏈接]

大家好,
我小朋友係讀小一, 我見到期考時間表上, 有英文書法 and 中文書法, 請問是什麼呢 ?
另外, 請問普通話筆試是考什麼呢 ? 我未見佢做過普通話功課, 唔知要溫習d咩野....
麻煩晒 ^^
   0    0    0    0
薇璇在6月6日出左世啦 ! (2.97kg)
歡迎進入 => 璇璇開心樂園

問過亞仔, 中/英文書法是考寫字, 普通話考寫聲調

Thank you.
原帖由 surewin 於 10-12-13 21:34 發表
問過亞仔, 中/英文書法是考寫字, 普通話考寫聲調
薇璇在6月6日出左世啦 ! (2.97kg)
歡迎進入 => 璇璇開心樂園

my kid need to have special training during the holiday.  hope she can handle the exam. This is 40% marks of the whole year.  
:sleep:

回覆 1# dindinma 的文章

又考完試了,可以放鬆下了.嘻嘻.
熊仔04年6月1 號出世---3.04kg
細仔08年3月13日出世---3.42kg

原帖由 熊媽 於 11-3-29 23:17 發表
又考完試了,可以放鬆下了.嘻嘻.

這個4月要大玩特玩呀

你仔仔考成點,我仔仔今次中文好左d,不過英文反而差左好多,佢話今次無印仔.
熊仔04年6月1 號出世---3.04kg
細仔08年3月13日出世---3.42kg

原帖由 熊媽 於 11-4-2 15:00 發表
你仔仔考成點,我仔仔今次中文好左d,不過英文反而差左好多,佢話今次無印仔.

妳是說評估還是測驗? 今次評估我沒有跟亞仔溫習, 所以有些英文字在評估中都忘記了怎樣串, 所以失了好多分呢!
‹ 上一主題|下一主題