用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 LA 19-Feb-2011 Year 7 interview 完畢, 幾時有結果? ...
樓主: iristse190
go

LA 19-Feb-2011 Year 7 interview 完畢, 幾時有結果? [複製鏈接]

原帖由 LWLM0804 於 11-3-10 14:21 發表
今日10號啦, 你地緊唔緊張呀?

緊係~~~~緊張啦, 快快快 D 收到信啦

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

醒目開學勳章

請問有冇人知今年year 7 會收幾多人呢?

如果以29人一班, 有4班, 應該可以收116人. 但學校會因應學生的素數而決定收幾多人, 好似而家的year 7, 佢地都唔收咁多學生.

原帖由 LWLM0804 於 11-3-10 17:19 發表
請問有冇人知今年year 7 會收幾多人呢?

still waiting~~

HAHA.....我今日收到信喇........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................係....水費單.....

醒目開學勳章

校方話14號會收到信, 咁係唔係今天會寄出?
同埋我想問, interview時都冇要求睇成績, 連六年級成績表都冇要過, 佢地收生要求又係點?

醒目開學勳章

已家又話14號先寄出, 咁即係15-16號先收到?? 17-18 要註冊, 真係難委我們一直係咁"等":;pppp:

原帖由 LWLM0804 於 11-3-12 10:42 發表
已家又話14號先寄出, 咁即係15-16號先收到?? 17-18 要註冊, 真係難委我們一直係咁"等":;pppp:

我都唔係好拍明點解個結果唔放上學校網頁, 等家長早 d 知道結果, 又唔會因郵遞錯誤而未能註冊.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

醒目開學勳章

原帖由 WW 於 11-3-13 18:36 發表

我都唔係好拍明點解個結果唔放上學校網頁, 等家長早 d 知道結果, 又唔會因郵遞錯誤而未能註冊.

佢地學校網頁好耐都唔update, 冇新資訊....

原帖由 LWLM0804 於 11-3-14 14:30 發表

佢地學校網頁好耐都唔update, 冇新資訊....

唉~~~其實呢 d 野係咪應該都要諗辦法加快個進度呢?  都開學半年有多啦.

醒目開學勳章

明天15號啦!  如果17-18 號要註冊, 好似太遲...係唔係間間直資都係咁..最慘而家都唔知得唔得, 又唔可以同公司請定假...

仲未有信, 離晒普~

明係唔想比人再有多些時間去考慮, 一收信就要決定去唔去註冊....又有無想過我地要請假去註冊架?? 仲有個website完全唔掂~

真係, 對呢間野要重新評估~

原帖由 iristse190 於 11-3-15 01:40 發表
仲未有信, 離晒普~

明係唔想比人再有多些時間去考慮, 一收信就要決定去唔去註冊....又有無想過我地要請假去註冊架?? 仲有個website完全唔掂~

真係, 對呢間野要重新評估~ ...

宏信真係要好好接受下我地o既意見啦, 搵個 staff 打電話通知左我地家長先唔得架咩, 最多咪打一百個電話, 一個早上已經得啦, 何必要我地苦等呢

醒目開學勳章

你地今日有冇人收到信呀?  我番緊工, 要今晚先開信箱....唔知有定冇?

回覆 34# LWLM0804 的文章

Not yet ~~~~~~~~~~~~~

醒目開學勳章

I just phone to college. The teacher said the announcement date is delay due to some administration matter.  She said when the college send out the letter, also will give parents a phone call to confirm whether receive the letter or not.

The teacher said now she will ask the the actual announcement date.  She will call me back later.

If any news, I will report here.

醒目開學勳章

OH !  My god !   又要等  ...

咁, 係唔係即係仲未寄 ?? 大家都係 19 號見, 人地幾間大野, 晨咁早都有 result 喇, 真係等到人心都煩埋

醒目開學勳章

原帖由 bananalemon 於 11-3-15 13:17 發表
咁, 係唔係即係仲未寄 ?? 大家都係 19 號見, 人地幾間大野, 晨咁早都有 result 喇, 真係等到人心都煩埋

係呀!  真係好離譜, why ? why ? why ?
出左什麼問題 ???
‹ 上一主題|下一主題