用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到禮賢CALL WAITING?
go

有無人收到禮賢CALL WAITING? [複製鏈接]

有無人收到禮賢CALL WAITING?
   0    0    0    0

應該未有咁快, 好似3月18日先有第一ROUND 註冊

唔係,7/3 (一)第一ROUND 註冊

btw,我無去註冊(am class), 所以已經有一個位啦!

我都冇去注冊,am

有OFFER的是3月7日註冊

有WAITING的是3月11日前CALL

所以一定是這幾天

我想未有人收到...唔知會唔會明天CALL...好緊張

OH. 係咩 ?..我都係WAITING.. 收不到CALL ~~~

唔係喎, 上學校網站睇過話第一輪註冊後都係無位剩喎. 所以 WAITING LIST 無得 CALL.

Quoted from School's Website:

2011-2012年度幼兒班 備取生 & 申請轉上午班 通告

感謝各位家長的支持和等候,由於第一次新生註冊後,未有餘額,故現階段未能安排任何學位予備取生。

而要求轉上午班的新生申請亦未有學位可轉。有關安排將視乎第二次註冊(11/5)後的學額情況再作處理。

由於申請者眾,恕未能就所有來信一一個別回應,敬請見諒!

慘...第一輪沒有機會了

其實有mama放位..點解校方仍然話冇位淨呢?

係WOR...我都以為冇媽媽放位,仲諗緊咁多人全部都去晒註冊???咁冇理由一個WAITING都CALL唔到架WOR.....會唔會留返俾D"熟人"架....

親子童讀樂

可能因為本身學校有120位, 但學校就出咗130封offer信, 因學校已料到有家長放棄, 所以咪唔洗call waiting.

係呀,我知道好多school都係咁做, offer出多左,預左有d人唔讀,民生都係咁,但太多人照留位,所以waiting無望~~
原帖由 alicialee1210 於 11-3-9 10:19 發表
可能因為本身學校有120位, 但學校就出咗130封offer信, 因學校已料到有家長放棄, 所以咪唔洗call waiting.

我覺得禮賢係一間好體貼的學校, 由派信到依家等 waiting 都唔駛啲家長等到精神衰弱, 思覺失調.  我都等緊 waiting call, 雖然機會都係渺茫. 但都好欣賞佢地的作風. 各位有學位的小朋友, 努力呀.

睇bk. 見到人都禮賢vsAA.  相信有不少家長照交留位費. 到交大訂先決定.
前年有朋友五月收到MS WAITING CALL. 便交學費.後來又收到PC WAITING CALL.. 於是又交多次.  差不多返學前. 先取PC 放棄 MS
原帖由 ktgps 於 11-3-9 13:05 發表
係呀,我知道好多school都係咁做, offer出多左,預左有d人唔讀,民生都係咁,但太多人照留位,所以waiting無望~~

我囝囝都係waiting list,不過我已打定輸數,因為舊年一個waiting list都唔得,08年又多左小朋友出世,所以我無期望會有位。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

原來有丁點期望.. 看來.還是平常心. 算了吧.

舊年新生講座,園長都講過佢地出acceptance letter 係會多個實際既offer,因為預左有人唔讀。但佢話舊年冇乜人放棄學位,搞到超晒額,連waiting list 同轉上 / 下午班既申請都冇得俾。
‹ 上一主題|下一主題