用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅有結果了!
樓主: purplemummy
go

德雅有結果了! [複製鏈接]

回覆 1# mw7183 的文章

同意你的諗法...正常是寄出同一款色後再寄其他,所以在這裡還未有看見有家長收到Reject and waiting letter囉!
希望估錯啦!

謝謝, 我正等待德雅回覆, 希望有天有信啦.

原帖由 water55 於 11-11-6 17:12 發表
Wing
你誇獎了,我女女不是什麼叻女,我們選的不是什麼名校,才容易被取錄,現在有祟真,聖母,培道及德雅,我要列出各校的不同才可決定,因真光已second-in想等埋先,但我想在11月決定,之後把位放出,但我一定會讀私小。其實 ...

sorry , post 錯位置.

原帖由 bb_june 於 11-11-7 10:17 發表

謝謝, 我正等待德雅回覆, 希望今天有信啦

原帖由 water55 於 11-11-7 00:20 發表
你好,這只是個人意見,我並不是覺得津校差,有好多都好好,好出名!只是因我自己是在我住的本區教幼稚園,我教的大多是新來港人仕,並不是歧視只不過在品格上他們在多需學習地方,而我自己的學生都是選本區大熱的幾間,我唔 ...

我個仔都系衰梗.果日interview 老師問佢,你唔見左要點.
佢居然答"唔知,未試過"..我比佢激死,平時我地系有教佢要點做.唔見左我地..見完佢先識答我.要搵警察.都已經無用了..其他野佢就答得幾好.(佢話返比我聽) 衰就一定系衰哩條.. .
原帖由 bb_june 於 11-11-7 10:17 發表
哲哲寫真 哲哲私相集

今日收果啲肯定系waiting or reject...
原帖由 bb_june 於 11-11-7 10:21 發表
謝謝, 我正等待德雅回覆, 希望今天有信啦
哲哲寫真 哲哲私相集

你好,請問你邊區架,我都有同樣WORRY, 又都未收到信,但同你一樣都收到培道OFFER喇,但較喜歡德雅,不過係仔.

原帖由 water55 於 11-11-7 00:20 發表
你好,這只是個人意見,我並不是覺得津校差,有好多都好好,好出名!只是因我自己是在我住的本區教幼稚園,我教的大多是新來港人仕,並不是歧視只不過在品格上他們在多需學習地方,而我自己的學生都是選本區大熱的幾間,我唔 ...

請問有無人知道今年有多少人報及收多少人?
另外今年有多少班 小一? 一班 多少人?
功課忙嗎? 一年有多少測驗及考試?
謝謝

醒目開學勳章

我都等緊德雅回覆,希望收我女女啦,因為係面試當日,見到德雅啲學生,品格好好,好有禮貌。

唔似有啲學校,夾硬叫啲學生同家長哂英文/國語,問多2問就唔識答,原來係照稿讀。

water55妳好!!!

因小女亦已被崇真(主流部)及德雅取錄,現在還十五十六,不知如何選擇?所以很想聽聽妳對這兩所學校的評價.

謝謝!!!

原帖由 water55 於 11-11-6 17:12 發表
Wing
你誇獎了,我女女不是什麼叻女,我們選的不是什麼名校,才容易被取錄,現在有祟真,聖母,培道及德雅,我要列出各校的不同才可決定,因真光已second-in想等埋先,但我想在11月決定,之後把位放出,但我一定會讀私小。其實 ...

如果今日下午收到信既,請回報一下.(睇下系唔系真系reject 同waiting) 我要放工晚上先可以睇信箱.
原帖由 coolguy 於 11-11-7 10:51 發表
water55妳好!!!

因小女亦已被崇真(主流部)及德雅取錄,現在還十五十六,不知如何選擇?所以很想聽聽妳對這兩所學校的評價.

謝謝!!!
哲哲寫真 哲哲私相集

原帖由 venusnjoo 於 11-11-7 10:48 發表
唔似有啲學校,夾硬叫啲學生同家長哂英文/國語,問多2問就唔識答,原來係照稿讀。 ...

It is the problem of the parents in HK today.  They really believe in super kids.

When I was in primary school, I was so scare to talk to stranger even in Cantonese.  Please learn to appreciate the performance of the children.

回覆 2# mw7183 的文章

Hi mw7183,

放心啦...收到即post上來!

回覆 5# venusnjoo 的文章

Which school(s)?

原帖由 daphnel 於 11-11-7 10:48 發表
請問有無人知道今年有多少人報及收多少人?另外今年有多少班 小一? 一班 多少人?功課忙嗎? 一年有多少測驗及考試?謝謝

今年改為全年三年考試!

我今日中午收到信, 係取錄信, 好開心呀

Me Too!!!

原帖由 teaflower 於 11-11-7 12:44 發表
我今日中午收到信, 係取錄信, 好開心呀

恭喜晒,請問你地系唔系都系女仔?
原帖由 wawa70 於 11-11-7 12:54 發表
Me Too!!!
哲哲寫真 哲哲私相集

我係仔仔

原帖由 mw7183 於 11-11-7 13:00 發表
恭喜晒,請問你地系唔系都系女仔?
‹ 上一主題|下一主題