用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 請問宏信小學部的中文課程如何?家長可分享一下嗎? ...
樓主: sumshan
go

請問宏信小學部的中文課程如何?家長可分享一下嗎? [複製鏈接]

點解會咁奇怪? 一係講到咁好, 一係就講到好衰...
我本身對呢間學校都有好感, 所以好想知道佢究竟係間點既學校...
仲想第時俾囡囡入LA, (如果入到的話)
好彩我仲有時間留意, 希望可以得到更多資訊(因為冇朋友子女在LA讀)

請問 "sick leave 王"和"movie 王叫咩名呀? 我想去睇下佢地仲有冇教呀, THANKS!

回覆:請問宏信小學部的中文課程如何?家長可分享一下嗎?

聽到家長咁講,似乎那兩位老師令到你們好不滿意,甚至有點嬲! 作為父母,當然希望子女獲得最好的教育,見到教自己小朋友的老師常缺席,又唔明白點解播片播得多,當然會擔心影響教學進度。我估家長曾向學校表達,但學校未能達到期望,所以先至唔開心! 有D野,我呢D現在仲係局外人,好似唔明白家長的心情,明年當自己的小朋友入學後,會清楚多些。 咁依家小朋友讀成點? 鍾唔鍾意返學? 始終真正用家唔係我們呢班家長,係我們的小朋友! 他們學校生活及成長發展先至最重要,係咪?

‹ 上一主題|下一主題