用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 SC家長:你o地小朋友入邊間私小/直資小學? ...
樓主: QQboy
go

SC家長:你o地小朋友入邊間私小/直資小學? [複製鏈接]

Re: SC家長:你o地小朋友入邊間私小/直資小學?

Thanks. 咁老師會唔會建議你小朋友考某幾間小學架?

sadsam 寫道:
學校本身就好似冇攪, 但k3開學時班主任跟家長會開一次會, 有關上小一選校資料;  另佢會介紹其他學校d講座給家長, 你自己決定聽唔聽law.

我想問sc的中文是什麼??有冇網頁呢??
thx~~

老師唔會建議你小朋友考mug野小學, 一切都只有家長自己決定, 佢唔會為你決定, 佢費事咩非. 佢只會提供佢以往/知道d經驗話俾你聽, 給你參考!  如你問佢放棄呢間好唔唔, 佢係唔會答你的!

Helen 寫道:
Thanks. 咁老師會唔會建議你小朋友考某幾間小學架?

[quote]
sadsam 寫道:
學校本身就好似冇攪, 但k3開學時班主任跟家長會開一次會, 有關上小一選校資料;  另佢會介紹其他學校d講座給家長, 你自己決定聽唔聽law.

[/quote]

由 婥蔚媽咪 於 2006-01-06 15:47:42

我想問sc的中文是什麼??有冇網頁呢??
thx~~

婥蔚媽咪,

SC名為"國際英文幼稚園", 分別在九龍塘的羅福道以及雅息士道有分校. 該校沒有自己的網頁, 試試看以下這個網頁對妳有否幫助:
[在網頁內找"國際英文幼稚園, 然後按入]

SC has its own website as follows:

http://www.stcatherines.edu.hk/index.htm

Chatterbox

Sorry I can't reach this website.

‹ 上一主題|下一主題