用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗宣道錦繡幼稚園 係咪伏?
發新帖回覆
go

元朗宣道錦繡幼稚園 係咪伏? [複製鏈接]

牌面唔錯, 校舍大, 有全日班, 有資助. 睇post d媽媽都讚老師好錫小朋友, 其中一個老師仲攞左好老師奬. 現任林校長好似係元朗區幼稚園校長會主席.
不過讚的post都好似四, 五年前. 當時的校長仲係朱校長? 再加上2020年佢地董事會解散(網上得一份PDF), 內文似係疑似學校想慳錢, 炒左班有經驗的老師, 由低人工D的新老師頂上, 引起家長會的不滿. 睇返記錄, 佢地上年就真係有七成的老師都係四年經驗以下. 同2020年的解散事件吻合. 但我已經再搵唔到多D的資料.

想問下有無媽媽而家係用家可以俾到意見? Thanks.
   0    0    0    0

津校其實會慳人工?我唔多信

我個小朋友依家讀緊K2,我覺得其實學校都有好多有經驗既老師,佢哋唔單止有愛心呀,學校都比搞好多唔既活動比家長同小朋友一齊玩,好有中秋晚會、華服日……。我覺得小朋友係入面讀書都好開心。
至於林校長,佢平時事事都親力親為,番學放學都會係學校門口同我地家長傾吓偈,睇下我地有咩需要。不過是前任元朗區幼稚園校長會主席,唔係現任啦。希望少少資料幫到你啦

GottaHamHam 發表於 23-8-16 20:32
牌面唔錯, 校舍大, 有全日班, 有資助. 睇post d媽媽都讚老師好錫小朋友, 其中一個老師仲攞左好老師奬. 現任 ...

在疫情期間,特別在2020年,大部份學生退學,收入大幅度減少,無辦法收支平衡,冇其他辦法。
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊