用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真EPK vs 劍鳴PM vs Think AM
發新帖回覆
go

崇真EPK vs 劍鳴PM vs Think AM [複製鏈接]

小朋友男仔,性格樂天,適應力強,好動活潑,老師話都肯坐定定聽故事。家長期望佢鐘意返學,對學習有興趣,學校係自我探索的教學模式,請問應該點揀?

崇真EPK:70%可以直升小學,多課外活動參加,但係冇熟人係用家,唔知教學係咩模式
劍鳴:朋友反饋都幾正面,學術深升小有優勢,但偏傳統教學,同埋病咗要停賽幾日
Think:PN在讀,老師有愛心,阿仔好鍾意返學,有課後活動project class類似IB,係家長鐘意的教學,但係不是很熱門的學校,擔心升小有壓力

新手媽媽好驚幫阿仔揀錯路,究竟係揀benefit佢現在的需要,定係揀benefit佢升小的需要?有冇人share下諗法?

0    0    0    0

視乎你想升咩小學?

如果想升祟小就EPK, 聽聞D興趣班好多如果直私應該就去劍鳴, 名氣最大
有頭個2間通常都唔會讀THINK, 因為名氣無咁大

利申 : 3間都無讀過

Epk用家,小學部轉左新校長 今年Epk升小大概只有40%有offer 學校真係好多課外活動選擇 但亦有好多小朋友頂唔住肚餓最後冇參加
(因為放學上埋興趣班 搭校巴番到屋企可能都2-3點)

‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊