用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 XX 園幼稚園好像不太值
發新帖回覆
go

XX 園幼稚園好像不太值 [複製鏈接]

教得太深非適齢,又沒有品德教育,為何這麼多人喜歡?一班10個超齡大B, 又多人,升小數據實好
   0    0    0    0

無品德 唔會掛?其實佢唔算深 升小數據唔係話多人多大B實好 佢面試過先俾讀就已經收左勁嗰班先 入得呢間 家長都係積極考小學嗰班家長 成績唔好就奇啦

識一個七月一個八月B今年PN都收到offer。

你果d評價明眼人一睇就知亂講啦

有批家長唯一目標就係想入神校和一線直私,咁佢課程就係為此而設計,而且佢真係做足考小支援,大量小學面試資訊、20堂面試班幫手操練、面試題目手冊俾家長

回覆樓主:

深?近年越來越多人覺得淺wo!一邊指住人地深,一邊咪又係唔執輸自谷,有咩分別?咁倒不如去一間有學術底既學校啦!

同埋,嫌貴先覺得xx園唔值啫,夠錢比點會唔試?除非考唔到,吃不到的葡萄是酸。

Lightwriter 發表於 24-4-24 14:28
深?近年越來越多人覺得淺wo!一邊指住人地深,一邊咪又係唔執輸自谷,有咩分別?咁倒不如去一間有學術底既 ...

唔知佢細路讀邊間幼稚園我相信間間名幼神幼超大B都好多。因為而家9-12月揀做超大跟本就係主流做法

而第一個post就係XX園出左offer後彈XX園。相信係等緊葡萄園call waiting或葡萄園唔收佢咪嬲嬲豬(應該係,除非唔係)

Jean1769 發表於 24-4-25 12:44

唔知佢細路讀邊間幼稚園我相信間間名幼神幼超大B都 ...

9-10唔捨得做超大,但11-12真係越來越多超大了。葡萄園笑左。

Mover1234 發表於 24-4-24 00:14
教得太深非適齢,又沒有品德教育,為何這麼多人喜歡?一班10個超齡大B, 又多人,升小數據實好
...
係唔值,有錢唔志在OK,有經濟壓力唔好揀,一係FTM全力教/勁補先考到名小,單靠XX園冇可能

小朋友讀緊, 果班無咁多大B喎...
我果班得4.5個超大....德育? 大部分學生PN開始已經坐得定, 舉手答問題..能收能放..
至於深唔深...我覺得坊間既外補深過LH好多添...
K1 LH都未開始寫字....其他私立幼稚園有D寫緊中文字啦....

LH 都唔深

發表於 3 天前 |只看該作者

回覆樓主:

一般家長心態,小朋友讀得上,考到靚小學,乜都值。
小朋友跟得麻麻,考唔到直私,完全唔值
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊