用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 最近見到史丹福泳會有好多廣告
樓主: 最靚媽
go

最近見到史丹福泳會有好多廣告 [複製鏈接]

Re: 最近見到史丹福泳會有好多廣告

慘啦    我囝囝arm arm開始左佢的泳班, 好彩的係只係親子班, 吾需要d教練有咩技術...
係呀..佢地劃分的池真係幾細嫁.. 我'簡'史記, 係貪佢有暖水泳池及近屋企. 如果佢地真係吾係好的, 那等我囝囝大d就一定同佢轉了.
:wave:  :wave:  :wave:

我話教得求其係泳班教練呀!有冇真係打,我就唔知真定假,可能d泳隊教練真係好惡啦。
不過我覺得教泳隊叻唔一定教泳班得,因為兩樣野好唔同。

大陪分泳會!十個教練我諗冇四個有教練証書 有証書人工要高D、請個個教練都咁鬼貴!重要請助理、點名.......又賣好多講告!D班又吾收得貴•個會讚乜?所以請平教練、又咁平請咁平 (大力會租九展個會所你估平啊!)
我個人覺得邊到的教練也好!人不會冇理發皮氣打人,做教練吾好聽D都打分工、發氣都係緊張個小朋友!係想佢做出水準        (以上只係本人意見!講錯請不要見怪)

講真個句呀...
史丹福個到真係唔係好得...點解我會咁講呢?~~
係因為我朋友係個度教....我朋友游水真係唔多得...又冇牌..竟然可以去到個到教游水...個時真係呆左...
佢都知道自己係咩質素....so佢介紹左佢個fd(教練)教我囡囡swim...我個fd都知自己咩級數....都唔想害我囡囡...哈哈
我同而家呢個教練都叫做有半個fd~~佢又教得囡囡幾好...囡囡上堂上得好開心....so好多時我都介紹左好多朋友俾佢....
我一早已經知個度既情況好差...不過見有d家長去過個度叫ok~~
so我都冇講過d 咩...因我覺得真係因人而已...好彩既咪搵到個好教練lo~~唔好彩既就當一個經驗啦

其實我覺得有冇教練牌都唔係咁緊要,因為有都唔一定代表識教。好似學校老師個個都有牌,咪又係好參差,最緊要經驗夠。

chuwinnie 寫道:
其實我覺得有冇教練牌都唔係咁緊要,因為有都唔一定代表識教。好似學校老師個個都有牌,咪又係好參差,最緊要經驗夠。

我女兒今年7歲,係史丹福學游水,今日第三堂,我感覺上覺得史丹福教練教得幾好,我女兒係初學,由第一堂 到第二堂,教練都好好心機,好有辨法,今日已經不用任何工具幫忙,學會浮水,我覺得好多謝教練,原本都怕女兒 足八堂,因為女兒非常怕水,今日竟然有勇氣學會浮,真是相當高興,亦相當同意chuwinnie的意見,最緊要經驗夠       

我家姐個仔重學緊,佢話學得好開心呀, 唔錯呀!

其實我也史丹福的教練~
而我將會離開......實在太多原因~
我不鼓勵小孩在此中心學習.....
正如個阿sir講,d水質真係唔太得,
我做教練o既浸一陣都覺得痛都'拿'~
而且游線太短,雖然安全,但對游水幫助不大~
該用戶已被刪除

一黎~可能小朋友唔識表達.....
二黎~或者一個小時,佢都仲覺得ok~

有d野....家長係睇唔到o既~我地知,所以明白對身體o既影響~

大力泳會於九龍灣展貿中心,幾好的,價錢合理

我從來未見過教練用浮板打人,所有家長都坐得近,邊會?

我兩個女兒都學得很開心,用了6個月時間,由唔識到現在可游自由式及背泳到30米,我和老公已經很開心。
跳跳虎媽咪 寫道:
我個仔在史丹褔學了一段時間, 價錢越來越貴, 最重要係越來越差, 所以我都想同佢搵個第二間泳會   :

大力泳會呢? 有冇人知道好唔好呀, 位置在九龍灣邊到, 又或者有冇第二間介紹, 最好近官塘, 唔該晒   

私人教練係咪一定要單對單ga?
我都想搵個私人教練教我個女女,但係如果要單對單我又唔想,有幾個人一齊學好似開心d~
你睇我囡囡幾勁!!! [img align=left]http://www.micheldancingstudio.com/ku2.jpg[/img]

我女在大力游左成年喇, 游到依家高班都未比教練鬧過 wor         , 特別係初班 (細個 d 既小朋友), 我幾乎未見過會鬧人既教練, 泳隊就難講, 教練真係可以篤你上黎鬧你幾分鐘, 但講到用板打, 咁耐我都真係冇見過;  不過若果真係唔鍾意既就唔好勉強, 小朋友鍾意既, 先會學得好.

By the way, 我女就鍾意游泳會, 多過私人喇, 因為佢鍾意有同伴一齊學習, 成個池都係習泳既, 學習氣氛亦高好多, 我女這年來都進步左唔少 (個人意見          ).

唔係喎
有d泳會d私人班可以幾個小朋友一齊
你有幾多人呀
2 - 3個一組都ok
不過我就只係知道史丹福

我都去過史丹福d泳班睇過
設備都幾完善, 仲有膠板地台, 小朋友好細個已經可以學游水
都幾安全喎

教練依我果次去睇都幾有心機

我都覺得大力泳會非常差
由行政收生之處理, 教練唔落水至考試無準則
一句講哂---商業非常

唔好參加   
我亦考慮幫對仔女轉入史丹福
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

Yammy_yu
chk pm pls!

其實參加乜野泳班都冇所謂, 個人喜好!  Stanford (tko) 我女都參加過, 真係初學 (完全唔識游既), okay, 但再學落去, 水線實在太短喇, 唔適合學習, toilet 衛生亦冇咁好 (個人意見         ).  若要再選, 我 prefer YMCA instead of Stanford.
‹ 上一主題|下一主題