用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 最近見到史丹福泳會有好多廣告
樓主: 最靚媽
go

最近見到史丹福泳會有好多廣告 [複製鏈接]

Re: 最近見到史丹福泳會有好多廣告

ok, go standford, go!
stanford will satisfy your needs when you pay money because they are real real "commercial company" !

jazzmama 寫道:
我都覺得大力泳會非常差
由行政收生之處理, 教練唔落水至考試無準則
一句講哂---商業非常

唔好參加   
我亦考慮幫對仔女轉入史丹福

個仔已經史丹福學了第6堂,因為以前是另一間泳會學,學了8堂小小都學唔都,但今次明顯學得唔彩,還有個仔跟現在阿Sir學得好開心。所以繼續比個仔學。以上都是個人意見。

想問下官塘池 lane 係咪好短 ?
會唔會好多人好迫 ?
toilet 會唔會好濕 ?
是否同樣有洗頭水及沐浴露等供應 ?
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

jazzmama:
你可以在星期五(5:30後)、六、日,到地址:地利亞修女紀念學校(月華街),睇下游池,還可以了解下你想知問題,因為你問池lane係咪好短,我個人意見可以接受,洗頭髮資料我就唔知,因為我個仔學完,立刻返屋企洗頭,所以唔知sorry,你有時間不方去睇下都好。

Thank you 小甜
因為祂顧念你們

jazzmama,

我女女現正在那裡學緊.

>>想問下官塘池 lane 係咪好短 ?
==> 我覺得ok, 因我小朋友重係細. 但大啲嘅話就好睇你自己嘅要求. 但我睇落去尚可囉.  
>>會唔會好多人好迫 ?
==> 要睇咩時刻喎. 我之前星期日都幾ok, 唔算多人. 但改咗星期五之後, 係旺場時間, 所以人頭湧湧.
>>toilet 會唔會好濕 ?
==> 唔會
>>是否同樣有洗頭水及沐浴露等供應 ?
==> 無, 要自備

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

lamlammama

Thank you very much  
老公話星期五去實地睇吓先報名
因為祂顧念你們

有無人係工聯會學過親子泳班, 2-6歲覺得好唔好呢?

你同老公參觀完,可以報試一堂,不用收費。
jazzmama 寫道:
lamlammama

Thank you very much  
老公話星期五去實地睇吓先報名

冇洗頭水及沐浴露等供應,廁格內地下都幾濕,冇法,好多小朋友游游吓去toilet,但換衫地方都幾好.

jazzmama,

記得係去月華街嘅地利亞學校, 因為觀塘有兩間. 另一間喺協和街的. 唔好攪錯.

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

lamlammama

唔該哂
知唔知夏天都係暖水 ?
之前大力游,夏天係普通水,
亞囡上 30 分鐘手仔同全身凍到震
因為祂顧念你們

don't go 史丹福, my friend's kid is so afraid of swimming after attending their lesson!!! He'll NEVER tocuh water now.... nono 史丹福...

我上星期五幫對小魔怪報左啦.
希望佢地適應新環境啦

因為祂顧念你們

各位,
本人最新經驗, 請參考 !

小兒於6月23日於葵涌專池參加考試, 但到放學時我發現仍未收到成績單, 因此我向泳池經理查詢, 他說待會回覆, 後來向我說由於小兒向教練通知因為"肚子不適"所以沒有安排考試, 於是我向小兒查問, 但他回覆沒有這樣跟教練通知.  因此我又各經理查問, 他又解釋是教練將另外的小朋友與小兒mix up, 但我覺得解釋十分勉強

1. 為何同一泳道只有三個小朋友都可以有一個小朋友沒有參加考試都可以不知道

2. 小兒只有4 years, 而且在他心目中暫時仍未態feel到考試壓力, 因此我想信他不會撒謊, 另外,  就算小兒真的有跟教練通知"肚子不適"的話, 為什麼沒有任何注場職員通知本人而要到最後才給我這樣勉強的回覆呢.

原來還有一課補堂和第8堂未上, 但現在本人決定放棄, 以免再有不快事情發生.

以上供為實情, 如有需要可pm給我查詢

OWEN MA

係咪樹大招風, 出名左, 多人報, 自然多左投訴呢?
我諗每間泳會都有好同唔好教練, 睇你好唔好彩.

我都幫個女補左暑期親子班, 完全貪佢近屋企, 室內池, 唔怕曬.  咁細個, 都無諗住佢學d咩, 係等佢無咁驚水, 我又可以順道減肥.

但間泳會又真係幾commercial, 學費都唔平, 仲要泳帽$20, 泳鏡$99.

但我想問, 之前有人提到池水問題, 個池係屬於學校, 咁唔係應該由學校負責maintenance咩? esp 韓國國際學校, 應該佢地對衞生standard唔會低卦?

我都幫亞囡報左暑期班自由式,下星期六開始啦    唔知係咪包學識呢 ? 我都無問到呢個問題, 我個 friend 話係包教識你游喎  

我的仔仔4歲學了6當堂,跟自己去泳池玩一樣,學第一堂都幾好,因只是玩,但是6堂進度都是一樣(他是不怕水),now跟私人學,第一堂已經用浮板學踢水,真是Dum波鐘呀!

囡囡第二堂已經用浮板學踢水, 第三堂唔用浮板,伸直雙手用腳踢水.  其後上堂重覆練.  我相信是個别教練的問題.
‹ 上一主題|下一主題