用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 最近見到史丹福泳會有好多廣告
樓主: 最靚媽
go

最近見到史丹福泳會有好多廣告 [複製鏈接]

Re: 最近見到史丹福泳會有好多廣告

米妮 寫道:
我都幫亞囡報左暑期班自由式,下星期六開始啦    唔知係咪包學識呢 ? 我都無問到呢個問題, 我個 friend 話係包教識你游喎  

米妮
你去邊間呀, 幾點場 ?
我個女都係星期六, 5:30pm 官塘
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

hi jazzmama,

我都係官塘呀,不過就學夜晚,星期六下午要返童軍,所以揀晚上上堂,上星期日同亞囡去左游水練習下,準備下星期上堂,亞囡唔知點解突然大謄左好多,自己敢放手游,仲可以游到好幾步    之前好細謄架,教佢"味"水,都唔夠兩秒,就話唔掂好驚 真係比佢激 c 架,希望佢可以八堂就學識啦  

jazzmama 寫道:
[quote]
米妮 寫道:
我都幫亞囡報左暑期班自由式,下星期六開始啦    唔知係咪包學識呢 ? 我都無問到呢個問題, 我個 friend 話係包教識你游喎  

米妮
你去邊間呀, 幾點場 ?
我個女都係星期六, 5:30pm 官塘
[/quote]   

文章已被刪除 - 廣告文章

文章已被刪除 - 廣告文章
請注意:在討論區張貼廣告文章將會被封鎖帳號

有關廣告事宜請電郵至[email protected]

我宜家都仲考慮緊.
我諗依D都係講彩數, 度度都有D好和差的教練!

我兩個女都在史x褔學左兩個泳式..
我果日試帶佢地出去睇下可游得耐唔耐..
結果都ok ,佢地兩個都游得不錯,
因官塘果個池我覺得好短,游幾步又要停..
所以我上埋呢堂唔 join 了..
我家有對雙子公主

agreed

我小朋友學左2期 (共16堂, 連4堂試堂), 到依家都未識/未敢'味'水.

暫時都唔會join住, 遲d凍d可能會再考慮 (因貪佢有暖水池/暖氣更衣室 )
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
該用戶已被刪除

Bob&Wendy

<未識/未敢'味'水 既意思係浸晒個頭落去?> ---> 係, 連nose都唔過水.

阿仔o個班1:3 (1女2男), 個女仔約5歲, 好掂/好大膽, 所以位教練姐姐用左大部份時間教佢, 而我阿仔同另1位男仔就只係池邊自己踢水. 咁佢地好多時踢兩踢就唔踢, 要教練姐姐教完個女仔返池邊, 咁先再踢; 如是者就係咁, 1堂實質有人教既只有約1/3時間, 同埋只係耐唔耐先輪住"拖"3個小朋友出去 (係"拖"出去, 唔係位小朋友自己嘗試踢水出去). 所以進度比較慢.

我覺得雖然自己個仔學游水既態度係有問題 (唔比人'督'住就唔踢水), 但教練姐姐都唔見得識教小朋友學游水. 所以我諗住自己同佢去多幾次游, 到完全浸晒個頭先再學
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

I have brought my daughter to take the swimming (free trial course) last weekend.  Feel very very disappointed......

Although I felt disappointed, I still considered for the enrolment as the swimming pool is near my home, but with the condition that I have the right to change to other class if the coach is not good.

I rang to the school to raise my request yesterday morning, the girl said to me that she would discuss with the superior and the officer in-charge to investigate the case (the in-charge has witnessed what's wrong with the coach) and get back to me.  However, up till now, no one replied me.   May be they are not eager to teach my daughter (I am a trouble maker ma...)

Finally, I decided to find a private coach................

阿仔返咗4堂試堂,咁佢話會test下佢可否升級學自由式,跟住話唔得,好la,咁比錢學多八堂囉,點知第一堂個姐姐話佢得喎ok喎可以升喎,跟住問個所謂經理,又唔唔得,起初又話可以指定某個教練,點知最後又係唔同咗既,重有有時一對四,有時一對六,都唔知佢地點搞,我都係唔比阿仔學lu :tongue:

說真的... 我其實也有點不滿.

仔仔上年七月暑期已經開始學游水, 依家七月了, 足足一年, 自由式及背泳已學完了. 但是.....唉............樣樣也好像是半桶水.

自由式 - 仔仔仍是不懂換氣, 游了數步必停下站立再吸氣, 跟住再游. 在完成自由式課程時, 我也跟教練說過, 是不是不應升班學背泳, 而繼續學好自由式才學其他的. 他說升班學背泳沒有問題, 因為在學背泳前仍有數個字的時候學自由式, 那好了, 現在仔仔已經學完背泳了, 還未學好自由式, 背泳也可以, 但是手勢仍是未學會....!! 今個星期開始學蛙式, 我想到時如真的學完了, 仔仔還未會真的懂得游泳, 其實我叫仔仔學游泳是因為我覺得這是終生可用.

我想這也是他們的商業手法吧, 你們需要知道, 他們的費用是初學的較平, 越學越貴的, 完成所有的四式后, 還有四式矯姿班.....其實我只想他學識游泳.那埋得有幾多式, 一年了到現在還未學會... 真的失望.  
[img align=left]http://serv3.uploadengine.com/1147497527B5E9B.gif[/img][img align=right]http://serv1.uploadengine.com/1147497754274A0.gif[/img]

我見到你咁講..我都忍唔住插咀.之前我個仔0係巨x學開.見史xx就腳,就轉左去0個度學,.一路都係我太太帶佢去游.三個月後,我同個仔去游水,發覺我個仔比0係巨x度學時仲差左..,即係話仲衰過以前.我就覺得一定係史xx有問題.就去睇佢游.去到嚇死我..一個小小泳池間開十幾格,唔係一條長直線.大約每格係7呎乘12呢一格度.塞左6個小朋友.點游呀.扒4下就要停..想游得好都難.唔怪得退步啦.因為0個時冬天所以都諗住由佢浸下水算0勒.廢事轉住,再過左幾堂,游完水我接個仔.我個仔問我:咩野叫死仔 我問邊個講,佢話頭先個教練鬧佢死仔講極都唔聽,激到我即刻番轉頭嘈..之後就冇去到啦.到左夏天.我有個同事去左我公司做p.t,佢話佢另外有份有p.t,話0係史xx教小朋友游水...重點係..0個個人冇任何教練牌,連拯溺章都冇!!! @@

[quote]
cool_sir 寫道:
大家好!其實我係咁

睇完又諗起d野..我個0係史xx教游水0既p.t.同事,係因為浸到個身生野.成身一點點紅色..唔可以再教full-time,所以要轉做p.t教,先會黎我公司度做p.t
同埋我個仔試過游完紅眼症..我跟住打左去間學校度話比學校知..
Yammy_yu 寫道:
其實我也史丹福的教練~
而我將會離開......實在太多原因~
我不鼓勵小孩在此中心學習.....
正如個阿sir講,d水質真係唔太得,
我做教練o既浸一陣都覺得痛都'拿'~
而且游線太短,雖然安全,但對游水幫助不大~

今日去左史丹福游水上第一堂啦
開頭亞仔好担心新環境, 又無 friend
上完後, 兩件都好開心   

至於短池問題..我開頭都有担心到
但比較返以前去大力, 話就話全直池
但一條 lane 有成5組人 , 計計吓成20人迫埋哂
實際小朋友唔會游到全條 lane
所以, 接受 standford 間開做短池.
至少 5-6人share 用一條 lane
鬆好多     
d 老師真係幾人耐性, 幾 nice
無黑面, 完場前仲同小朋友玩
第一堂可以比 95 分   
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

係巨鯨學開好心你就唔好走喇!雖然佢哋真係人多D,咁至證明到佢哋有料到,如果唔係,巨鯨泳會邊有咁多學生,佢哋有两個副總教練都係著名嘅大學畢業,有兩個高級教練主任都係大專生,其他教練最少都有F5畢業。個個教練都斯文有禮。喺度學游水嘅學生都喺斯斯文文,學生家長大多數都係專業人仕,例如:校長、學校主任、律師、醫生、政府公務員等...。點解我知咁多,因為我個囝囝喺度游咗2年幾,今年沙田區學界仲破埋紀錄,佢哋冇攪泳隊幾年,而家攪番,真係唔講得少,我自己親眼見到起碼有十幾個7-8歲嘅小朋友游50m自由式唔駛40秒,你話犀唔犀利!沙田圍呂明才小學女丙能攞到今年沙田區小學校際賽團體冠軍都係全靠佢哋訓練嘅學生。如果你見到有鬼仔鬼妹喺度學游水或操水,一D都唔出奇!因為我見過唔少。只識講英文唔識講中文嘅港人小朋友(可能喺讀國際學校)都好多。你哋有冇見過佢哋周圍賣廣告呀?佢哋學生多到做唔切,重駛乜賣廣告賣到通街走!佢哋今年嘅暑期班聽講又爆棚,唔想執輸就打個電話去問吓仲有冇位好過喇!咁有份量嘅泳會你哋唔揾,成日話要就腳,名校夠唔喺左近喲,又咁多人會唔怕遠,學得好嘅遠遠都要去!

路人丁 寫道:
我見到你咁講..我都忍唔住插咀.之前我個仔0係巨x學開.見史xx就腳,就轉左去0個度學,.一路都係我太太帶佢去游.三個月後,我同個仔去游水,發覺我個仔比0係巨x度學時仲差左..,即係話仲衰過以前.我就覺得一定係史xx有問題.就去睇佢游.去到嚇死我..一個小小泳池間開十幾格,唔係一條長直線.大約每格係7呎乘12呢一格度.塞左6個小朋友.點游呀.扒4下就要停..想游得好都難.唔怪得退步啦.因為0個時冬天所以都諗住由佢浸下水算0勒.廢事轉住,再過左幾堂,游完水我接個仔.我個仔問我:咩野叫死仔 我問邊個講,佢話頭先個教練鬧佢死仔講極都唔聽,激到我即刻番轉頭嘈..之後就冇去到啦.到左夏天.我有個同事去左我公司做p.t,佢話佢另外有份有p.t,話0係史xx教小朋友游水...重點係..0個個人冇任何教練牌,連拯溺章都冇!!! @@

[quote]
cool_sir 寫道:
大家好!其實我係咁

My child and I went for the first lesson of "親子游泳班" at Standford last Sunday and I find it quite good actually.  The coach is patient and experienced in teaching as my child was scared of water at the beginning of the lesson.  And more, it turned out to be a 1:1 lesson actually as there is no other mother-child pair, but still Standard is willing to open a "親子游泳班" class at that hour (maybe they have already recruited a certain no. of coaches for that hour).  So it's super-value for me and my child.

You are so lucky, unlike what I have experienced the week before.

Finally, the staff of Stanford never give me a call for explanation.  I have gave up la.   My daughter has started her swimming class with a private coach last Sunday.  She was so brave and was not scaring water.  Just one lesson, she can jump down to the swimming pool and has played happily.   In my opinion, private coach can teach faster than those swimming centre.

ema 寫道:
My child and I went for the first lesson of "親子游泳班" at Standford last Sunday and I find it quite good actually.  The coach is patient and experienced in teaching as my child was scared of water at the beginning of the lesson.  And more, it turned out to be a 1:1 lesson actually as there is no other mother-child pair, but still Standard is willing to open a "親子游泳班" class at that hour (maybe they have already recruited a certain no. of coaches for that hour).  So it's super-value for me and my child.

我上星期都開始左親子泳班, 係一對三, 都ok.
at least 我覺得個哥哥係有心機教小朋友, 因為小朋友係3歲以下, 要佢地明白都唔容易.

Dear Hei Hei,

我個仔又在史丹褔學了一段時間, 價錢越來越貴, 最重要係越來越差, 所以我都想同佢搵個第二間泳會, 可否pm給我!

‹ 上一主題|下一主題