用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會李兆強小學 聖公會李兆強小學(平田)
樓主: Creamyhouse
go

聖公會李兆強小學(平田) [複製鏈接]

Re: 聖公會李兆強小學(平田)

訂飯有枱墊送嫁   
你又洗多左$啦
小朋友通常食完飯响班房自己洗抹,
再放响窗口吹乾
唔洗拎來拎去
[quote]
心美 寫道:
我都買左兩張膠枱墊,一張食飯,一張上美術堂用
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

joanneka

點解我從未收到通知有訓練班嘅   
祇知比賽時才有訓練
因為祂顧念你們

jazzmama 寫道:
訂飯有枱墊送嫁   
你又洗多左$啦
小朋友通常食完飯响班房自己洗抹,
再放响窗口吹乾
唔洗拎來拎去
[quote]
心美 寫道:
我都買左兩張膠枱墊,一張食飯,一張上美術堂用

jazzmama
有架, 參加前會有"例牌"通告問家長同唔同意.
你亞仔對詩歌/節奏樂有無興趣?
佢地今年四年級會入高級組, 有興趣的話同老師講想參加.
joanneka

點解我從未收到通知有訓練班嘅   
祇知比賽時才有訓練

我想佢入詩歌班
薰陶下... 唔好咁燥
[quote]
joanneka 寫道:

你亞仔對詩歌/節奏樂有無興趣?
佢地今年四年級會入高級組, 有興趣的話同老師講想參加.
因為祂顧念你們

Hello!阿囝今年升小四,唔知有冇人同佢同班呢?

我囝 4B
你呢
[quote]
柔柔媽媽 寫道:
因為祂顧念你們

你隔離4C班
我囝 4B
你呢
[quote]
柔柔媽媽 寫道:

jassmama
唔知我個仔識唔識你個囝呢?

pm 個名比我問下個仔先
因為祂顧念你們

check pm
pm 個名比我問下個仔先

joanneka ,

咁我即是唔好慳果幾百蚊
我囡囡向啟田學普通話差不多有一年lu [quote]
joanneka 寫道:
心美,
你女女而家有學普通話?
其實一星期得幾堂, 主要教課文, 其他如會話方面我個人覺得唔太夠.[quote]

好得意,呢到一係一年班,一係就4年班

柔柔媽媽,
妳又可以分享多d野比我地d小一家長聽

心美
外語呢樣野…唔實習多就=無用
學校真係有限公司
你要自己成日用至得
其實上中學都唔係咁多學校用普通話
所以, 你要衡量下時間/興趣等
因為祂顧念你們

早晨呀各位

係呢,想請問你們買什麼牌子的鉛筆比小朋友用呀?
有時刨鉛筆刨到好激氣,刨極都斷,一支新開的鉛筆,好快就好短,都唔知係關鉛筆事定係筆刨的問題 :cry:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

homingm

我女用中華牌架, so far都ok.
有時都會斷, 多數係因為小朋友成日跌鉛筆落地.
homingm 寫道:
早晨呀各位

有時刨鉛筆刨到好激氣,刨極都斷,一支新開的鉛筆,好快就好短,都唔知係關鉛筆事定係筆刨的問題 :cry:

我用STAEDTLER,大眾E+買9數一盒(唔知10支定12支),都幾好用架
homingm 寫道:
早晨呀各位

jazzmama ,

多謝意見,我上星期都落實左繼續比囡囡上普通話lu
心美
外語呢樣野…唔實習多就=無用
學校真係有限公司
你要自己成日用至得
其實上中學都唔係咁多學校用普通話
所以, 你要衡量下時間/興趣等

我發現左一隻比中華更好用Hernidex $4.6 一打, 不過`
淨係教協見過, 我通常在教協買文具平好多?

我個仔仔在k1-k3都是用STAEDTLER的筆,所以今年上p1都會繼續用STAEDTLER,當然幼稚園是用粗的三角筆,而現在上p1會轉用幼的三角筆,直至他的執筆力度okay,我便會轉用"中華牌",因為我見到啟田商場有一間文具店只須$3/一打,比起STAEDTLER幼筆$3/一支,實在相差太遠了。   
‹ 上一主題|下一主題