用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 2
go

優才書院家長分享站--Part 2 [複製鏈接]

Re: 優才書院家長分享站--Part 2

gitmee = Christian????????????

咁跳跳虎會唔會=陳校長??????????

(講笑!!!!! )

gitmee :

I had received the E-mail. Thanks for you kindness!

Tony

軍魁星:
第一次見到咁可愛的『魔鬼』!

Dabby :
我班有一名家長話,想帶同另一家庭〔非優才家長,兩大一細〕一齊參加,目的是想結識多些父母。
唔知有無問題?
唔知有無人反對?

Dabby :

Thanks! :  :  

To : AI&TYC
I think Mr. Leigh is doing a good way to teach our kids, I support his method.
I think there is a lot of complaints about the school bus. May be we can gather our complaints and reflect those complaints to the school bus company.

AI&TYC 寫道:
各M1B 家長,

另外,梁老師說我女女在上堂時和同學玩傳紙仔,給Mr. Leigh 沒收了,還說她能用句子表達意思,真是.....     

我亦向梁老師反映了一號校車開得太快的事,她立即至電了校車公司,校車公司的回覆是校車沒有超速,但梁老師已提醒了校車公司要注意車速及安全,還說以後有同樣的問題要立即通知她。

Lustia :
內聯網的Login可以用你的E-mail代替,而password就同囡囡的生日日期一樣(之前要加個大階英文字),唔知咁樣幫唔幫到你,如果都係唔得,相信要打電話返學校問!

Lusita 寫道:

吾只個女玩到傻左,原來我自己都係!

今日想上內聯網睇下有無通告,點知發現自己完全忘記了login id 和password,好似失憶甘,而家點算?password係咪大家都一樣架?有無人可以幫到我?

HELP!!!         

To Thomas&mama :
我囡囡

天文台話星期六有“零散雷陣雨”!!!
點算!!!

印第安公主 寫道:
天文台預測多雲,希望唔好落出雨啦.
[quote]
跳跳虎 寫道:
今日不停落雨預測星期六都落,有冇人識跳睛天舞
[/quote]

梁老師真的很好,上年她教囡囡中文,經常係囡囡的作文簿內寫回應俾囡囡,令到囡囡覺得好似同人交流緊,而唔係剩係“交功課”!

[quote]
印第安公主 寫道:
梁老觀察力真係好好去旅行個日我聽到有個媽媽講,佢話梁老師話佢個仔的眼睛有毛病,個媽媽先同個小朋友去驗眼,而家個小朋友戴緊眼鏡喇.  

今日“家長日”派成績表,各位小王子、小公主成績好嗎?

軍魁星, 印第安公主:
知道你地咁多(),很開心!年終考試有()可以上台

請問大家有無睇到“伯樂計劃”招募義工的E-Mail?有無人有空或有興趣參予?上年我參加過,主要係幫

軍兄:
唔知你有無報過名參加學校義工小組?不如你PM E-mail 俾我對一對!
2006-12-07星期四(1400-1600時)學校圖書館要義工幫忙包書!你得唔得閒!  :wink:

點解第一行叫做"坐監位"咁得意?
我記得亞囡都坐過

軍魁星大俠:

昨晚收到潘老師通知,22/12聖誕聯歡當日,學校需要一名精壯、有型、武術〈攝影技術〉高明、武器〈攝影工具〉齊備的獵人〈攝影師〉幫手,捕捉〈拍攝〉團體相及當日的歡樂時光,我一知道以上要求,就知道適當人選非你莫屬!
我記得你好似話會請假返學校欣賞節目,唔知你能否幫幫忙!

各位家表:

其實各位當天打算回校參加的家長們,我們還需要一名司儀〈家教會主席Vigrinia已答應了擔任其中一位司儀,但她仍需要一位拍擋〉,及多名家長帶領小朋友〈尤其是一、二年級和旺角校舍的同學〉玩集體遊戲!你們可伸出援手嗎?

請各志願人仕與我聯絡([email protected])

精壯、有型的軍魁星:

多謝!Thank You!!     

虎哥:
小心身體,祝早日康復,龍精虎猛!
:

大家好,聖誕聯歡好玩嗎?
軍兄

印第安公主:
‹ 上一主題|下一主題