用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 2
樓主: 跳跳虎
go

優才書院家長分享站--Part 2 [複製鏈接]

Re: 優才書院家長分享站--Part 2

un皮的公主叫左一陣就無事,頭先仲去左球場行+跑左5個圈.

Mami_King 寫道:
[quote]
軍魁星 寫道:
[quote]
印第安公主 寫道:
gitmee,

嚇親個個係我,唔係小公主,不過原來佢今朝上車時有擦損左上五吋下五吋.同佢沖涼時就瓜瓜叫.     

如果有受傷, 應該話俾學校知道.[/quote]

Yes.[/quote]

吉祥三寳

平時表現?講你知,學期初話我知8:09上車,除了第一日返全日係我工人擺烏龍之外,呢個姨姨打左n次電話比我家姐(緊急聯絡人),因為架校車從來都無試過接近8:09到,好多時都早到,佢一早到左就打電話比我家姐,初初我家姐都會打電話比我,到後來,我家姐都費時打比我,因為佢打親比佢都係8點前.而家我地自己調節到 7:50,但若然佢係expect 我地咁既時間到,點解唔正經打電話通知我,要我個十下十下的工人調節呢?     

吉祥三寳:

係手冊有張紙仔有寫架,你去check check.

有無2號車的家長係豎?你地覺得個校車質素點樣?我唔想係我一面之言,你地d小朋友上車時個姨姨有無任何動作呢?

頭先同小公主去跑步時,我問佢返學開唔開心呀?佢話唔開心,我問佢點解呀?佢話太早放學.唔捨得.     

Farm,

估唔到頭先係運動場見到你地啊.以後我地都會多d落去做運動.你仔仔真係好高.細佬好健談,好好傾.小公主有peer跑得起勁d.

我希望多觀察一兩次,睇下係佢一時睇漏眼定係每次都係咁.如果次次佢都無動作,真係要同張生傾傾.

Freddie

我今年6月尾7月頭至遞今年9月小一表的,in完第2日通知收小公主,所以我估到7月仲會有位的.

Lusita,

可能藍藍就黎7歲,不過睇下無防:

Copied message from BK mami

一連十集的{父母學堂}每集都會描寫二至六歲的小朋友,如何逐漸學會自己行為怎樣影響及控制別人.每集內容的訪問個案,均來自不同的家庭背景及有難題的子女,包括幼兒期發脾氣,學前兒童的害羞,過度活躍症,讀寫困難等等.港台會邀請專家到受訪的家庭作出觀察,看看父母與子女如何相處及生活,
然後專家會給予意見,令父母作出改善
在5/11星期日晚7:00本港台

Lusita:

我向小公主打聽,佢都唔多講比我知.於是我問佢全班最曳係邊個,佢唔係話藍藍呀.你唔駛咁擔心.如果我打聽到d野實話你知.  

csho3328

又多個M1B的家長啊.     

你的小朋友同藍藍&小公主一班,咪知道你係M1B.     

csho3328 寫道:
dabbycheung
點解你知我是M1B

Lusita,

我諗到個辦法,但唔知work唔work.

你開個e-mail account比藍藍(或用你的),
係假期入面叫藍藍send個貓比梁老師,
如果你用鍵盤輸入法就你幫手,
若然你用手寫版咪叫藍藍自己寫,唔識先問你.
如果梁老師唔離開香港,佢好快覆.
等藍藍係假期一路都同梁老師keep住有聯絡.
又或者你先send個貓比梁老師,
請佢send個'給藍藍'的貓,
小朋友見到有人send貓比佢會好開心.

還有一些有關小朋友的EQ資料,唔知有無用,入面有十二個問題:
click here

AI&TYC

你女女識用句子表達咪唔駛煩囉,有d小朋友講就無敵,寫就無能為力.      

各位MK小童軍的家長:

我們獲邀參加11月26日(星期日)係太平洋酒店自助午餐,有餐桌禮儀�魔術表演�自制cookie,有興趣的同學請早遞表(其實已過deadline)或聯絡Doby.表格可於學校網頁under PTA下載.

跳跳虎:

祝世伯早日康復.

呢幾日我地去左海洋公園(撞倒M1A一個同學仔),行山,嘉道理農場,Karaoke,不過我今日要返工喇,假期就此完畢.

Lusita,
你地去邊到睇到中華白海豚架,要坐船嗎?

本來呢個假期都有考慮去三碌lane,不過又擔心會壞,費時小公主依依鵝鵝.

跳跳虎:

祝世伯手術順利.

下星期可以換冬季校服,而家先至校徽投票選擇,G1幾時先有冬季校服呢?小公主有哮喘,今早已經話好凍,叫佢入邊著多件底衫又唔濟.     

軍魁星 寫道:
今早返學, 家長有得就冬季校服的校徽投票選擇, 不過兩個選擇都相差不遠, 我見之前投票的家長的選擇大約都是一半半, 我選左A, 覺得平實d.

遲d會在校內由學生自已投票, 咁個校服上的新校章是由學生及家長共同的選出來的.

Lusita:
我個password係小公主的出世紙英文字頭+4個號碼.

Lusita 寫道:

吾只個女玩到傻左,原來我自己都係!

今日想上內聯網睇下有無通告,點知發現自己完全忘記了login id 和password,好似失憶甘,而家點算?password係咪大家都一樣架?有無人可以幫到我?

HELP!!!         
‹ 上一主題|下一主題