用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 2
樓主: 跳跳虎
go

優才書院家長分享站--Part 2 [複製鏈接]

Re: 優才書院家長分享站--Part 2

可能真係梁老師攬到佢

各位家長:

有通告啊,其中一張係有關星期六去旅行的.小公主未出發先興奮.     

都係呢句:最重要係學校同你的小朋友夾,無話深好d定係淺好d.

面試時99%用中文,只係問左2個vocab

Thomas&mama 寫道:
唔該晒咁多位媽媽    ,考幼稚園真係幾煩架,揾間深既又怕呀仔討厭左返學,讀間淺既又怕佢考小學追唔上, 好迷網~~~你們是過來人,大家可否指點迷津  

另外,優才面試時,是否要用英語對答?
我巳認定優才是我第一選擇,希望將來有機會成為你們的一分子!    

edea:

比心機,支持你.

唔只餅乾,有一日連老師翠姐同唔知邊個夾夾埋埋有6個人請左小公主食糖啊.

軍魁星 寫道:
我個仔話我知, 原來每日早上第一個小息, 翠姐都會派餅俾佢地食, 今日派"太平", 試過派"威化".

旺角好似返8:20放3:20/3:30,因為坐校車,唔太sure.
June04 寫道:
Hello, 請問學校上課時間係幾點, 放幾點, 謝謝

天文台預測多雲,希望唔好落出雨啦.
跳跳虎 寫道:
今日不停落雨預測星期六都落,有冇人識跳睛天舞

TKO有早會,MK無呀.
軍魁星 寫道:
TKO 返早d?

而家好似幾好天,希望星期六都係咁啦.

lusita:
你星期六就會見到隻大熊貓,你就知佢有幾可愛.     

如果好似今日的天氣都好啦.

星女一見到相機就自動擺好post.     

今日卒之見到M1B的 Do Re Me,果然名不虛傳.      不單回程繼續玩,返到學校仲跑多十幾個圈先罷休.小公主成班都精力無窮.     

gitmee:

前陣子你提及的親子遊戲輔導(遊戲治療)有無下文啊?幾時有得上呢?最好可以早d知,因為要返shift 呀.     

各位M1B家長:

梁老師效率高,佢相簿有今日旅行相喇.     

尋日朝係學校點名時,d小朋友一個二個變成樹熊擒上梁老師到添.小公主話開學以來只得梁老師罰過佢一次,不過佢都係最鐘意梁老師.  

時間許可我一定會去上

咁睇黎要邀請軍仔去1B讀,一黎中和下do re mi fa so la,二黎軍生又想軍仔active d,咁咪一家便宜兩家著囉.       

梁老觀察力真係好好去旅行個日我聽到有個媽媽講,佢話梁老師話佢個仔的眼睛有毛病,個媽媽先同個小朋友去驗眼,而家個小朋友戴緊眼鏡喇.  

sonma 寫道:
梁老觀察力真係好好, 佢係頭兩星期已經幫佢地改了do re me 啦   我相信梁老師盡量都唔會俾佢地一起坐 :evil:  不過, 宜家仲好似有 fa so la tim, 遲d點調位都冇用啦

[quote]
...今日卒之見到M1B的 Do Re Me,果然名不虛傳.      不單回程繼續玩,返到學校仲跑多十幾個圈先罷休.小公主成班都精力無窮.     
[/quote]

你地住邊區呀?TKO?
kktsang2000 寫道:
我的小朋友中了旺角學位,但很担心小朋友每天花太多時間在交通上, "軍魁星"朋友你有沒有什麼提議呢?

我大大聲你做朋友,唔知會唔會有大禮呢?
軍魁星 寫道:
[quote]
kktsang2000 寫道:
我的小朋友中了旺角學位,但很担心小朋友每天花太多時間在交通上, "軍魁星"朋友你有沒有什麼提議呢?

你真是令我太感動了, 因為從來無人直呼我"朋友".  

TKO有校車過來, 費用我就唔知喇.  明年學生多一倍, 校車都應該多d.   如果你搬來大埔, 我可以車埋你一齊返學, 因為你叫我"朋友".       [/quote]

你唔好連朋友都耍,人地搬左入大埔你又搬出九龍

軍魁星 寫道:
[quote]
meimeilam 寫道:
朋友, 你就嚟笑 C 我喇!

咁易笑?  證明你係一個樂觀的人.

AI&TYC, 麗港城20分鐘可到? 我遲d都可能搬去果度.

米住, kktsang2000唔會咁快搬左入大埔掛. [/quote]

‹ 上一主題|下一主題