用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ttyy
go

又停課了 [複製鏈接]

原帖由 sfcssfcc 於 09-6-11 22:19 發表
學校網頁出咗通告(要經常留意學校的網頁啊),如果26日復課會開始考試,再加上29及30日,即係取代明日,下星期一及星期二的考試.所以大家要安排囡囡的溫習時間,唔係心散咗就收唔返.

今次停課連好多考試後的課外活動都停埋,最慘就係 ...

本來今日已經可以輕輕鬆鬆,自自在在,開始心理上放暑假啦,但依家不能夠了.
最慘就係如果復課就要考試,仲要溫多兩個星期.
其實去到10號,我和囡囡已經開始放慢手腳了,已經想到考試後的安排,但人算不如天算.
一直祈求要讓我們考到試,諗住終於捱到了,點知...
現在,又唔鬆得,但囡囡又緊唔到,你話點算呢?
唯有再祈求,唔好復課啦!
但唔知,啲分和成績表點處理呢?

原帖由 cherrynequ 於 09-6-17 23:12 發表

今日問過班主任, 她話學校想等埋下星期初教署通知, 是否會繼續停課, 到時再話我地知點做. 需然都好大機會要停 ga la. 但學校都仲係好想有考試. 班主任就叫我地留意學校個 web, 我都希望佢取消啦, 唔使日日都要溫書 ...

依家邊有日日溫書咁好.
好似買大細囉,搏繼續停課.
做暑期功課當溫英文和數學咋.
等埋下星期二,如果一宣佈復課,
就要雞咁腳溫番中文和常識囉.
我諗大家都好係我咁,係咪呢?

原帖由 cherrynequ 於 09-6-23 21:23 發表

考試取消了.

考試是取消了,但個人認為有些遺憾,好似唔完整咁囉!

依家還有些事情未了的,例如:暑期功課、拍學生相(要不要自己先拍?)、書單、成績表(怎樣計法?)、未教完的書(我們要不要自己教?)等等.

我去完旅行回來了,好開心呀!
收到的學校信,只是告訴我囡囡可以升班,沒有成績表就有少少遺憾囉!
‹ 上一主題|下一主題