用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 KM 2010-11 K1 PM 家長閒談
樓主: 得巴
go

KM 2010-11 K1 PM 家長閒談 [複製鏈接]

回復 57# babellt 的帖子

Heidi ma, 唔該哂喎,呢度果然熱鬧。

Mrs U, 請問本"布娃娃不見了"係唔係人人都有,kwan kwan 剛剛星期一冇返學,但係今日都唔見佢有呢本書。另外,kwan kwan 話ching ching 學校掛住mama, 唔知係唔係你ching ching 呢?

Doris, kwan kwan 係 little dog 組,有次同佢傾計,我講幾個同學仔名字,包括hugo,佢竟然好suprise並高八度咁問:'嘜你識我d朋友咩?'

kwan kwan 每天都會帶2種食物,主菜加水果。
主菜係蛋糕、麵包、方包(搽jam)、餅乾 加提子乾or sushi。
水果就視乎屋企有咩law。
佢每天都會把食物吃光。

回覆 2# Dorisdoris 的文章

Doris, 本功課係做P.5-6喎,見佢讀得出個 鼻 字。

原帖由 Mrs_U 於 10-9-23 21:58 發表
嘩嘩嘩...你地為小朋友預備既小食好豐富, 相比起, 我家晴晴就....甘耐都係食餅餅.

kwan kwan媽,
你攞返本書未呀?本書無跟返黎喇.

聽日生日會, 應該幾好玩. ...

ching ching ma,

kwan kwan 星期三返就話返本書喇,thank you。
我問係唔係ching ching 幫你塭返,佢話:'唔係ching ching,係 lee ching。'

今日去接放學都冇聽老師話要針咭。

kwan kwan 話今日eric 生且日,個thomas birthday cake 好靚,好食,仲攪到自己帶食物食唔哂tim

kwan kwan 都係話得 Eric 1個小朋友生日,個蛋糕有朱古力、芒果同士多啤梨味,好好味喎!

原帖由 Dorisdoris 於 10-9-26 07:58 發表
Hugo 同我講以後返學帶生日袋返學,唔帶書包,生日袋本來一個月只是用一次,我咪收起生日袋 law,點之昨晚Hugo問我攞生日袋,放哂d tea time box,毛巾盒落去話要帶生日袋返學???   相信佢地生日會果日一定玩得很開 ...

Hugo 好惦喎 ,good choice。

原帖由 Mrs_U 於 10-9-25 23:16 發表
你地啲小朋友個個表達能力都好好, 我問ching ching, 佢連邊個生日都講唔出, 問佢有無蛋糕食又唔知, 剩係話玩完sir滑梯食茶點,

唔洗唔開心喎,大人轉新工都要時間適應啦,何況小朋友,係咪?

有時佢講唔出唔代表佢唔知,ching ching講得出玩sir滑梯,睇佢係鐘意玩多過食??? 但......kwan kwan 就肯定鐘意食多過玩喇,淨係講到個birthday cake,玩d嘜就講唔到law。

babellt,
唔洗咁客氣啦,有機會大家到附近聚一聚哩!

我發現'長大了'係'兒歌',唔洗唱喎,係朗讀,'歌曲'先至可以唱。其實如果識背哂超過20首我已經覺得佢好叻。

子澄媽,

多謝哂喎,bbq當日大b小b都玩得好開心,期待下次一齊再玩過

Please check pm.

我都收到大部份冬季校服喇!

DorisDoris, Please check pm.

babellt,
下星期我都有份做義工家長wow,到時見!

我都報左1大1細去x'mas party,佢今年表演扮小綿羊呀,你呢?
‹ 上一主題|下一主題